Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minutes ago, PiotrekP said:

Nie dziwne że nie będzie importu zapisu. Zaczynałbym dwójkę jak koks rycerski z prawie 2mln groszy na koncie

Bardziej mi chodziło o decyzję, które podjęliśmy w pierwszej części. Henryk i tak będzie zaczynał z umiejętnościami na 5 lvl, bo trochę dziwne, by było gdyby był znowu totalną pipą

Opublikowano

Łysy nie poleca grać bez znajomości jedynki, najgorzej. Wiadomo, że można to olać, ale dla mnie smaczki o jakich on mówi są mega istotne :sapek: 

Opublikowano
1 minutę temu, jimmy napisał(a):

Łysy nie poleca grać bez znajomości jedynki, najgorzej. Wiadomo, że można to olać, ale dla mnie smaczki o jakich on mówi są mega istotne :sapek: 

Miałem nie kończyć 1, ale właśnie dlatego cisnę ją do końca,, żeby wczuta lepsza była. Gra u mnie od 15h geanua coraz bardziej zyskuje w oczach. Początek to tragedia była u mnie jeśli chodzi o gameplay.

Opublikowano
54 minuty temu, jimmy napisał(a):

Łysy nie poleca grać bez znajomości jedynki, najgorzej. Wiadomo, że można to olać, ale dla mnie smaczki o jakich on mówi są mega istotne

ja się odbiłem od jedynki po ponad 20h. męczyły mnie już te dłużyzny, głupoty w questach, ogólna ślamazarność i stan techniczny, nie mam zamiaru w to dalej grać, ale dwójki na pewno nie pominę. Te smaczki by mnie bolały może w mniejszej grze, a nie w takiej, w której spędzę dziesiątki godzin i w której będzie dużo nowych historii 

Opublikowano

W sumie mogliby dać opcję wyłączenia niektórych rzeczy kosztem trofeów (czy jak to sobie dana platforma zwie). Skoro są tryby hardcorowe, to czemu nie zrobić tego w drugą stronę. W jedynkę właśnie przez to sporo osób nie zagrało. No dobra, na PC były mody, tutaj pewnie "unlimited save" też się w dniu premiery pojawi.

Opublikowano
5 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Mi najgorzej było przełknąć jej " normalność " czyli zero mistycyzmu/fantasy. Jak już z tym się pogodziłem to poszło. I już chodzi mi tu o smoki czy wróżki zebuszki nawet. Tylko nawet zero historyjek o czarownicy w lesie itp.

I to jest właśnie pięknie w tej grze, najlepszy RPG bez elementów fantasy :banderas:

Opublikowano
30 minut temu, Hubert249 napisał(a):

Odbiłem się od jedynki, przez stan techniczny i mała liczbę klatek. Brak patcha 60 fps na nowych kąsolach, to skandal i rozbój w biały dzień Panie kochany. 

To prawda, brak 60 fps na kąsoli to jak chlaśnięcie brudną onucą w pysk gracza. Ale po kilku godzinach i wciągnięciu się w historie jakoś idzie przymknąć oko. Walka natomiast nadal jest zdupiona. Szybciej mi idzie walić w typa z łuku z 3 metrów, niż pół godziny machać mieczem w jednej walce :D Jak jest więcej niż jeden przeciwnik to jest męczarnia. No ale wciągnąłem się i fabułe skończę przed premierą dwójeczki.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Walka natomiast nadal jest zdupiona. Szybciej mi idzie walić w typa z łuku z 3 metrów, niż pół godziny machać mieczem w jednej walce :D Jak jest więcej niż jeden przeciwnik to jest męczarnia. 

Polecam broń obuchową, szybko załatwia problemy. Miecze są dobre do treningu, ale jak trzeba coś szybko załatwić to maczuga w garść.

Walka z dwoma, trzema przeciwnikami jest problematyczna, trzeba kluczyć ustawiać się tak żeby nie mogli nas zaatakować na raz a to czasem bywa niemal niemożliwe. 

Gra lubi przypomnieć że Henryczek to nadal miękki siurek i trzech wieśniaków potrafi go zlać.

Edit Ktoś mnie ubiegł z poradą ale nie kasuje.

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 2
Opublikowano

To po prawej przy pasku zdrowia to mikstury czy co? Bo po lewej jest aktywna broń.

W sumie te szybkie sety to też fajna rzecz będzie. Szkoda tylko, że bez trybu foto. W jedynce na  PC dało się to fajnie anselem robić, nawet w trybie tpp.