Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złapali mnie jak wróciłem do wioski, spotkała mnie kara za tego wójta i konia. Mogłem zapłacić, ale chcieli prawie 2 koła groszy, więc wolałem przyjąć baty na pręgierzu. :D

Opublikowano
Godzinę temu, .:marioo:. napisał(a):

Są mapy skarbów jak w KCD1? bo jeszcze nie uświadczyłem, a to zawsze fajna opcja.

Są, znalazłem jedną u przywódcy bandytów.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja już nazbierałem ile mi trzeba i trochę nawarzyłem. Byle odblokować to multiwarzenie, żeby mieć więcej sztuk. W końcu też zdobyłem lepszy outfit, bo zaciukałem dwóch bandytów co się wieśniaka czepili. Powoli do przodu.

Ale widoki tutaj faktycznie są piękne momentami. 

Opublikowano
7 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Byle odblokować to multiwarzenie, żeby mieć więcej sztuk

nie wnikałem w to zbytnio ale właśnie raz wychodzą 2, czasem 3, nie wiem nawet czy ten perk wziąłem ale alchemia u mnie najbardziej rozwinięta obecnie przez te wywary. No i często zbieram i suszę zioła jeśli to też dodaje xp. 

A na jednej polance zobaczyłem zające to postanowiłem zapolować, no ciężko z tym łukiem przez 10min to dwa ustrzeliłem. Ale jest chęć to ćwiczyć bo w 1 zupełnie olałem łucznictwo. 

Opublikowano

warto się przejść do obozu koczowników bo zaraz obok jest obóz zbirów 

akurat aniołki słodko sobie spały to ich udusiłem we śnie ^^ duże profity bo skrzynki pełne fantów, jestem ustawiony na dalszą drogę :good:

194dd96efe844-screenshotUrl.jpg

194dd9746d242-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Szkoda, że u Cygana czasu nie mogę przyśpieszyć bo jak to zrobię nawet na godzinę to koń już zapada się pod ziemię. Wstydu nie mają, żeby tak okradać koniokrada.

Opublikowano
6 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Ale z tymi łopatami to dalej śmieszne trochę. Nie wierzę, że w tamtych czasach nikt ich nie miał w szopkach, tylko trzeba specjalnie szukac. Każdy powinien mieć.

Można kupić normalnie w sklepie u kupca w 1 z pierwszych wiosek za 6 smoczych monet.

A pływać trzeba się nauczyć? To jakiś perk jest ?

Opublikowano

Widoczki widoczkami, ale na dobrym sprzęcie audio udźwiękowienie jest fenomenalne :banderas:Dźwięki przyrody to kosmos, u mnie pies siedzi na środku pokoju i kręci głową i szczeka non stop na dźwięki różnych zwierząt :kaz:

• Plusik 1
  • Haha 1
  • This 1
Opublikowano

Dowiedziałem się że na moim lapku gra chodzi w stanie akceptowalnym (co jest dziwne i nie wiem jak by w mieście było), więc mam pewną pokusę, która na pewno by mi ułatwiła granie w ten tytuł. Głównie zaoszczędziłbym sporo czasu, bo na konsoli i tak mały progres bym stracił. 

Trzeba było brać tak od razu i ewentualnie zrobić zwrot.

Opublikowano

W końcu moje kombinatorstwo wyszło mi bokiem. Nie chciało mi się robić misji dla młynarza z wszystkimi podpunktami, więc postanowiłem zdobyć przedmiot od razu. No i poszedłem 

Spoiler

włamać się od razu do piwnicy wójta bez przygotowań. Wskoczyłem do wejścia od piwnicy od góry, tak by mnie nie widział strażnik, który stoi za winklem. W środku przycupnąłem z kuszą w odległości od strażnika, który pilnował skrzynki z dokumentem dla młynarza, i zabiłem go dwoma strzałami. Zabrałem mu klucze i inne fanty, a także fanty ze skrzynki i wyszedłem po cichu przez dom wójta.

Misja się udała, ale niestety jak odkryli ciało to i tak mi przyklepali morderstwo. Teraz jestem spalony w wiosce, albo zapłacę 3200 albo wypalą znamię Henrykowi na karku, żeby każdy widział. :balon: No trzeba będzie uciałać na ten mandacik.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Smutny 1
Opublikowano
58 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

No i właśnie to jest zajebiste a nie save/load.

Na to nawet save/load nie pomoże. Hed o tym wspominał, że nawet po kilku godzinach mogą ci jakieś przestępstwo przyklepać. 

Opublikowano

Ta czasem się zupełnie z dupy pokaże ta ikonka zajączka z lupą, tzn z dupy wygląda na to że działa jak ktoś mnie szuka nawet mimo tego że jestem wtedy w innej wiosce. 

A wczoraj mi się pomyliło i położyłem się w nie tym łóżku co trzeba i 

Spoiler

Bożena z tekstem że chciałem ją zabić XD jebac stare baby! 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, messer88 napisał(a):

Ta czasem się zupełnie z dupy pokaże ta ikonka zajączka z lupą, tzn z dupy wygląda na to że działa jak ktoś mnie szuka nawet mimo tego że jestem wtedy w innej wiosce. 

A wczoraj mi się pomyliło i położyłem się w nie tym łóżku co trzeba i 

Pokaż ukrytą zawartość

Bożena z tekstem że chciałem ją zabić XD jebac stare baby! 

Ta. A u mnie w misji z Paulina :

Spoiler

Najpierw zajebała typa, po czym podniosłem miecz którym Ona zabiła go i zaczęła spierdalac,że złodziej że mnie.

Jest tu miejsce na poprawę. To samo jak zajebałem wieś dalej strzały, a strażnik złapał mnie za inne przewinienie, a i tak wziął też strzały - co one zachipowane są kurwa, że wie, że kradzione?