Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

Czyli eurogamer miał rację 6/10.

Też mnie irytuje ta gra.

Mam questa żeby coś wykopać a nie mam łopaty.

Mam questa żeby znaleźć wóz a skrzynki z wozu są w wodzie gdzie nie mogę podejść.

Niby fajny open world ale trzeba sporo się namęczyć żeby się przekopać przez te głupotki.

Życie mnie męczy, nie po to kupuję grę żeby z nią też się męczyć.

6/10 to uczciwa ocena .

No dokładnie, pojebana gra. 

Mam questa, że muszę gdzieś iść, i co?

I muszę tam iść. 

Marnowanie czasu człowieka zmęczonego życiem.

• Haha 1
Opublikowano

Ktoś tam pisał, że okradł krawca w Troskowicach, też tak zrobiłem. Wykradłem klucze w nocy jak spał. Liczyłem, że zdobędę za darmo ciuszek do zadania. Jak na złość nie było tego na stanie, chyba tylko w dzień jest, ale i tak mu wszystko wyniosłem ze sklepu. Więc kupię ciuszek za hajs z włamu. Heniek ważył ponad 360 z tymi bambetlami, bez przerzucenia fantów na konia ani rusz.  :pawel:

Opublikowano

Ja używam moda na zbieranie ziół, instant herb picking. To jedyna bolączka jaka przeszła z pierwszej części i trochę mnie irytuje. Mimo że animacja jest sprawniejsza niż poprzednio to jednak tego zielska jest sporo do zbierania a nie mam problemu ze staniem przy stole alchemika i warzeniu kolejnych mikstur.

Resztę gry biorę jak jest i nie marudzę. To fantastyczna przygoda. Do tego poza małymi graficznymi błędami gra chodzi jak złoto. Po Indianie Jonesie kolejny dobry i naprawdę dopracowany* tytuł.

*No chyba że na konsolach jest trochę sraki, a tego nie mogę sam zweryfikować.

Opublikowano

Jedynka była na początku bardziej przyjazna. Jak opuszczałem zamek to już miałem zbroję, trochę groszy na koncie i podlevelovaną walkę. Tutaj typ od nauki jest daleko, idąc do niego można zginąć wiele razy. I zaczynaj potem od nowa wędrówkę.

Opublikowano
23 minuty temu, Butt napisał(a):

Heniek ważył ponad 360 z tymi bambetlami, bez przerzucenia fantów na konia ani rusz.  :pawel:

właśnie se idę od Bożeny do Troskowic przeciążony spacerkiem bo konia brak xD 

i są tego plusy bo siła się leveluje :pepegasm:

Opublikowano
Teraz, messer88 napisał(a):

właśnie se idę od Bożeny do Troskowic przeciążony spacerkiem bo konia brak xD 

Ty, a jakby z jakiejś dalekiej wsi zajumać kobyłę? Tak zrobiłem w jedynce bez konsekwencji.

Opublikowano (edytowane)

Chłopaki, narzekacie na to, że trzeba grać w grę. Że jest jakieś ryzyko przy podejmowaniu decyzji nawet tak (w innych grach oczywistych) sytuacjach czy z kimś walczyć, czy nie, czy ryzykować pójście do lasu bez save, bo jak coś pójdzie nie tak, to trochę progresu przepadnie. No przecież to jest w tej grze najpiękniejsze, szczególnie w zalewie prostackich "filmowych" gier. 

Edytowane przez tjery
  • This 3
Opublikowano
28 minut temu, Dalhi napisał(a):

Do tego poza małymi graficznymi błędami gra chodzi jak złoto. 

*No chyba że na konsolach jest trochę sraki, a tego nie mogę sam zweryfikować.

Na PS5 zauważyłem jakieś artefakty, pojawiały się i znikały w trakcie jednej misji. 

Opublikowano

Odprowadziłem Paulinę do Bożeny, dałem jej 150 grosza za uratowanie mnie i się cieplej na sercu zrobiło gdy srebrne trofeum wpadło.

Ciekawe czy wójt posłuchał mnie w sprawie stryczka tylko boję się tam wracać bo czerwona minka w Troskowicach i sam trafię na ten stryczek. Mam 1600 grosza i w sumie chyba starczy by wrócić na prawilną drogę. 

Ktoś pamięta gdzie mniej więcej ten gajowy jest bo zamiast odszukać Orzecha poszedłem co innego robić i teraz nie wiem co dalej bo na mapie nic nie pokazuje.

Opublikowano

Wypad mi stąd brudasie! Nic mnie nie obchodzi, że to twój koń, którego ci skradziono! Teraz jest mój! 

(zmieniam rękawiczki) 

Witam jaśnie pana!  Czy  ten koń nie należał aby do waszmości? Proszę go zatem zabrać. 

Ech, logika.

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo1986 napisał(a):

Myślę, że jedynym tytułem, który mógłby zdetronizować KCD2 w kategorii GOTY 2025, to tylko GTA 6:pepegasm:

Jak dla mnie to namieszać w kwestii goty oprócz gra6 może jeszcze Crimson desert jeśli będzie to grywalne albo xenoblade x bo nigdy nie ograłem w napalony jestem na śmianiem mechem bardzo. Niestety żadna z tych gier raczej nie zaoferuje poczucus takiej wolności jak Henrykczek boży. 

Opublikowano

Mnie dalej irytuje to, że często każda opcja dialogową prowadzi do tego samego. No i raz jedna misja odpierdala 

Spoiler

Z kumami w ich obozie i pójście z ziomkiem jednym poderwać cygankę. Kończyło się bojka z tym kumem i dopóki się nie dałem pobić to mnie wszyscy zaciukać chcieli. Gdy nawet zaliczało misję niby że się obroniłem. 

Opublikowano

czytałem właśnie o sidequeście "invaders" i bardzo łatwo go nie zauważyć i całkowicie pominąć, bo (chyba) jest tylko jedno podejście 

mi już chyba zniknął :(

dzieje się on w karczmie w pierwszej wsi, przysiadają się do stołu kumani i po jakimś czasie robią burdel 

ja akurat siedziałem obok i grałem w kości więc olałem że faktycznie coś się działo obok 

może wam się uda zareagować w porę, ja byłem zajęty wygrywaniem fortuny (100groszy dokładniej)

Opublikowano
8 minut temu, nero2082 napisał(a):

czytałem właśnie o sidequeście "invaders" i bardzo łatwo go nie zauważyć i całkowicie pominąć, bo (chyba) jest tylko jedno podejście 

mi już chyba zniknął :(

dzieje się on w karczmie w pierwszej wsi, przysiadają się do stołu kumani i po jakimś czasie robią burdel 

ja akurat siedziałem obok i grałem w kości więc olałem że faktycznie coś się działo obok 

może wam się uda zareagować w porę, ja byłem zajęty wygrywaniem fortuny (100groszy dokładniej)

No ja tego nie pominąłem. Zajebista misja.

• Smutny 1
Opublikowano

Znalazłem swoją pierwszą mapę skarbów, zastanawiam się czy po jej obejrzeniu od razu pojawia się znacznik z miejscem ukrycia skrzyni czy ja już wcześniej tamtędy przechodziłem i przypadkiem odkryłem?

Choć jak ludzie wspominali mi o pewnych ciekawych miejscach to dostawałem od razu znacznik i z mapami chyba jest identycznie.  W jedynce trzeba było samemu miejsce znaleźć na podstawie rysunku. Trochę łatwiej, ale tak czy inaczej warto, skrzynia dla Henryczka gołodupca okazała się zbawienna. 

Opublikowano

A ja zwiedzam sobie okolice Troskowic. Natrafiłem na obóz Kumanów, ale na razie nie miałem czym ich zaatakować:pepegasm:

Za to chwilę potem zdobyłem parę fajnych rzeczy, w tym sztylet:DAle patrzyłem po umiejętnościach, że mój Heniek zapomniał, jak się robi skrytobójstwa:[

Opublikowano

Głupie pytanie, ale jak się w ogóle rzuca tym kamieniem, bo normalnie pod R1 to nie działa a dowiedziałem się o tych gniazdach i chciałbym parę strącić, trzeba jakiś znaleźć czy co?