KrYcHu_89 2 513 Opublikowano piątek o 14:45 Opublikowano piątek o 14:45 3 minuty temu, Paolo1986 napisał(a): Myślę, że jedynym tytułem, który mógłby zdetronizować KCD2 w kategorii GOTY 2025, to tylko GTA 6 Spokojnie jest luty :D. Cytuj
tjery 1 336 Opublikowano piątek o 14:55 Opublikowano piątek o 14:55 35 minut temu, Schranz1985 napisał(a): Czyli eurogamer miał rację 6/10. Też mnie irytuje ta gra. Mam questa żeby coś wykopać a nie mam łopaty. Mam questa żeby znaleźć wóz a skrzynki z wozu są w wodzie gdzie nie mogę podejść. Niby fajny open world ale trzeba sporo się namęczyć żeby się przekopać przez te głupotki. Życie mnie męczy, nie po to kupuję grę żeby z nią też się męczyć. 6/10 to uczciwa ocena . No dokładnie, pojebana gra. Mam questa, że muszę gdzieś iść, i co? I muszę tam iść. Marnowanie czasu człowieka zmęczonego życiem. 1 Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano piątek o 15:04 Opublikowano piątek o 15:04 Do tego te cholerne sznapsy. Ktoś mądrze napisał że mogli to zostawić tylko w trybie hardcore. Człowiek straci wtedy kilka, a nie naście/dziesiąt minut. Mod z nexusa 62k pobrań. Cytuj
Paolo1986 876 Opublikowano piątek o 15:10 Opublikowano piątek o 15:10 Narzekacie, jakbyście w jedynkę nie grali 1 Cytuj
Butt 3 461 Opublikowano piątek o 15:12 Opublikowano piątek o 15:12 Ktoś tam pisał, że okradł krawca w Troskowicach, też tak zrobiłem. Wykradłem klucze w nocy jak spał. Liczyłem, że zdobędę za darmo ciuszek do zadania. Jak na złość nie było tego na stanie, chyba tylko w dzień jest, ale i tak mu wszystko wyniosłem ze sklepu. Więc kupię ciuszek za hajs z włamu. Heniek ważył ponad 360 z tymi bambetlami, bez przerzucenia fantów na konia ani rusz. Cytuj
Dalhi 242 Opublikowano piątek o 15:12 Opublikowano piątek o 15:12 Ja używam moda na zbieranie ziół, instant herb picking. To jedyna bolączka jaka przeszła z pierwszej części i trochę mnie irytuje. Mimo że animacja jest sprawniejsza niż poprzednio to jednak tego zielska jest sporo do zbierania a nie mam problemu ze staniem przy stole alchemika i warzeniu kolejnych mikstur. Resztę gry biorę jak jest i nie marudzę. To fantastyczna przygoda. Do tego poza małymi graficznymi błędami gra chodzi jak złoto. Po Indianie Jonesie kolejny dobry i naprawdę dopracowany* tytuł. *No chyba że na konsolach jest trochę sraki, a tego nie mogę sam zweryfikować. Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano piątek o 15:13 Opublikowano piątek o 15:13 Jedynka była na początku bardziej przyjazna. Jak opuszczałem zamek to już miałem zbroję, trochę groszy na koncie i podlevelovaną walkę. Tutaj typ od nauki jest daleko, idąc do niego można zginąć wiele razy. I zaczynaj potem od nowa wędrówkę. Cytuj
tjery 1 336 Opublikowano piątek o 15:28 Opublikowano piątek o 15:28 Widzę sarkazm mi nie siadł 1 Cytuj
messer88 6 810 Opublikowano piątek o 15:29 Opublikowano piątek o 15:29 23 minuty temu, Butt napisał(a): Heniek ważył ponad 360 z tymi bambetlami, bez przerzucenia fantów na konia ani rusz. właśnie se idę od Bożeny do Troskowic przeciążony spacerkiem bo konia brak xD i są tego plusy bo siła się leveluje Cytuj
Boomcio 4 279 Opublikowano piątek o 15:31 Opublikowano piątek o 15:31 Teraz, messer88 napisał(a): właśnie se idę od Bożeny do Troskowic przeciążony spacerkiem bo konia brak xD Ty, a jakby z jakiejś dalekiej wsi zajumać kobyłę? Tak zrobiłem w jedynce bez konsekwencji. Cytuj
tjery 1 336 Opublikowano piątek o 15:36 Opublikowano piątek o 15:36 (edytowane) Chłopaki, narzekacie na to, że trzeba grać w grę. Że jest jakieś ryzyko przy podejmowaniu decyzji nawet tak (w innych grach oczywistych) sytuacjach czy z kimś walczyć, czy nie, czy ryzykować pójście do lasu bez save, bo jak coś pójdzie nie tak, to trochę progresu przepadnie. No przecież to jest w tej grze najpiękniejsze, szczególnie w zalewie prostackich "filmowych" gier. Edytowane piątek o 15:38 przez tjery 3 Cytuj
Paolo1986 876 Opublikowano piątek o 15:42 Opublikowano piątek o 15:42 28 minut temu, Dalhi napisał(a): Do tego poza małymi graficznymi błędami gra chodzi jak złoto. *No chyba że na konsolach jest trochę sraki, a tego nie mogę sam zweryfikować. Na PS5 zauważyłem jakieś artefakty, pojawiały się i znikały w trakcie jednej misji. Cytuj
Patapon 52 Opublikowano piątek o 15:46 Opublikowano piątek o 15:46 Odprowadziłem Paulinę do Bożeny, dałem jej 150 grosza za uratowanie mnie i się cieplej na sercu zrobiło gdy srebrne trofeum wpadło. Ciekawe czy wójt posłuchał mnie w sprawie stryczka tylko boję się tam wracać bo czerwona minka w Troskowicach i sam trafię na ten stryczek. Mam 1600 grosza i w sumie chyba starczy by wrócić na prawilną drogę. Ktoś pamięta gdzie mniej więcej ten gajowy jest bo zamiast odszukać Orzecha poszedłem co innego robić i teraz nie wiem co dalej bo na mapie nic nie pokazuje. Cytuj
Boomcio 4 279 Opublikowano piątek o 15:59 Opublikowano piątek o 15:59 Ty, @Patapon, wpierdol to w spojler może, ok? 1 Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano piątek o 16:39 Opublikowano piątek o 16:39 Wypad mi stąd brudasie! Nic mnie nie obchodzi, że to twój koń, którego ci skradziono! Teraz jest mój! (zmieniam rękawiczki) Witam jaśnie pana! Czy ten koń nie należał aby do waszmości? Proszę go zatem zabrać. Ech, logika. Cytuj
kudlaty88 504 Opublikowano piątek o 16:58 Opublikowano piątek o 16:58 2 godziny temu, Paolo1986 napisał(a): Myślę, że jedynym tytułem, który mógłby zdetronizować KCD2 w kategorii GOTY 2025, to tylko GTA 6 Jak dla mnie to namieszać w kwestii goty oprócz gra6 może jeszcze Crimson desert jeśli będzie to grywalne albo xenoblade x bo nigdy nie ograłem w napalony jestem na śmianiem mechem bardzo. Niestety żadna z tych gier raczej nie zaoferuje poczucus takiej wolności jak Henrykczek boży. Cytuj
Donatello1991 1 482 Opublikowano piątek o 17:33 Opublikowano piątek o 17:33 Mnie dalej irytuje to, że często każda opcja dialogową prowadzi do tego samego. No i raz jedna misja odpierdala Spoiler Z kumami w ich obozie i pójście z ziomkiem jednym poderwać cygankę. Kończyło się bojka z tym kumem i dopóki się nie dałem pobić to mnie wszyscy zaciukać chcieli. Gdy nawet zaliczało misję niby że się obroniłem. Cytuj
nero2082 868 Opublikowano piątek o 17:50 Opublikowano piątek o 17:50 czytałem właśnie o sidequeście "invaders" i bardzo łatwo go nie zauważyć i całkowicie pominąć, bo (chyba) jest tylko jedno podejście mi już chyba zniknął dzieje się on w karczmie w pierwszej wsi, przysiadają się do stołu kumani i po jakimś czasie robią burdel ja akurat siedziałem obok i grałem w kości więc olałem że faktycznie coś się działo obok może wam się uda zareagować w porę, ja byłem zajęty wygrywaniem fortuny (100groszy dokładniej) Cytuj
Donatello1991 1 482 Opublikowano piątek o 17:58 Opublikowano piątek o 17:58 8 minut temu, nero2082 napisał(a): czytałem właśnie o sidequeście "invaders" i bardzo łatwo go nie zauważyć i całkowicie pominąć, bo (chyba) jest tylko jedno podejście mi już chyba zniknął dzieje się on w karczmie w pierwszej wsi, przysiadają się do stołu kumani i po jakimś czasie robią burdel ja akurat siedziałem obok i grałem w kości więc olałem że faktycznie coś się działo obok może wam się uda zareagować w porę, ja byłem zajęty wygrywaniem fortuny (100groszy dokładniej) No ja tego nie pominąłem. Zajebista misja. 1 Cytuj
nero2082 868 Opublikowano piątek o 18:15 Opublikowano piątek o 18:15 dużo ciekawych tipsów, np jak poprawić rep Cytuj
Donatello1991 1 482 Opublikowano piątek o 18:19 Opublikowano piątek o 18:19 A spotkaliście po drodze Spoiler Ziomka co zgubił list i chcial żeby go pobić, żeby wyglądało że ktoś go napadł? Cytuj
Dalhi 242 Opublikowano piątek o 19:40 Opublikowano piątek o 19:40 Znalazłem swoją pierwszą mapę skarbów, zastanawiam się czy po jej obejrzeniu od razu pojawia się znacznik z miejscem ukrycia skrzyni czy ja już wcześniej tamtędy przechodziłem i przypadkiem odkryłem? Choć jak ludzie wspominali mi o pewnych ciekawych miejscach to dostawałem od razu znacznik i z mapami chyba jest identycznie. W jedynce trzeba było samemu miejsce znaleźć na podstawie rysunku. Trochę łatwiej, ale tak czy inaczej warto, skrzynia dla Henryczka gołodupca okazała się zbawienna. Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano piątek o 19:55 Opublikowano piątek o 19:55 Wpadło w końcu trochę groszy z łupów, głównie niepotrzebne ciuchy. Powoli wyrabiam się w tej walce, bloki i kontrataki wchodzą lepiej. Kolejne zadania wpadły, będzie co robić. Cytuj
Paolo1986 876 Opublikowano piątek o 21:30 Opublikowano piątek o 21:30 A ja zwiedzam sobie okolice Troskowic. Natrafiłem na obóz Kumanów, ale na razie nie miałem czym ich zaatakować Za to chwilę potem zdobyłem parę fajnych rzeczy, w tym sztyletAle patrzyłem po umiejętnościach, że mój Heniek zapomniał, jak się robi skrytobójstwa Cytuj
Rotevil 130 Opublikowano piątek o 21:34 Opublikowano piątek o 21:34 Głupie pytanie, ale jak się w ogóle rzuca tym kamieniem, bo normalnie pod R1 to nie działa a dowiedziałem się o tych gniazdach i chciałbym parę strącić, trzeba jakiś znaleźć czy co? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi