Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pies to imo podstawa, warto go odnaleźć jak najszybciej, bo bardzo pomaga w walce. A jak mu podbijemy skille i perki, to już w ogóle. Sam będzie w stanie załatwić zbira, kiedy ja się zajmuje drugim. Jeszcze dałem jakiegoś perka, że exp pieska nabije się szybciej i mam już 22 lv, kiedy inne są daleko w tyle. :D 

Opublikowano (edytowane)

Ja na razie skończyłem u młynarza, gdzie

Spoiler

A jakże:kekw:

zacząłem ćwiczyć otwieranie zamków i kradzież kieszonkową. W ogóle ciekawy sposób pozbawienia Henryka umiejętności z pierwszej części wymyślili twórcy

Spoiler

Upadek z wysokości na bandytę w prologu, pewnie uderzył głową w głowę:philosoraptor:

Potem chcę się wybrać do kowala i do tego mistrza walki.

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

Odpaliłem jedynke dla odświeżenia fabuły i juz mam 1h spędzoną na wczytywaniu trzy razy misji z wiesniaczkami i halucynogenną maścią w lesie, bo gra łapie nieskończony loading na cutscence. 

Jeszcze mniej czekpointow niech będzie w dwojce przy tej jakości, to będzie smuteczek. Albo Henryk ciągle bedzie pod wplywem sznapsow.

• beka z typa 1
Opublikowano

Po co oni dawali Mudzyna, jak różnorodność odfajkowali dając cały tabor cygański. Hejnene! Właśnie tam się dostaje zadanie z tą babka opiekująca się rannym w jaskini. Btw.

Spoiler

Tam na górze tych skałek jest skrzynka i krzyżyk, przy którym jest fajna błyskotka.

Opublikowano (edytowane)

Gdyby twórca KCD 2 czytał przypadkiem to frum to polecam zamiast tematem lpgq+ zająć się zawieszaniem gry z dupy, problemów z dźwiękiem i oświetleniem i ogarnięcie tego pssr (PS5). Poza tym fabularnie jest to poziom questów z W3 czyli wspaniale. Historia angażuje i grać się chce by zobaczyć co tam się odwali dalej. 

Dawno mnie żadna gra tak nie wciągnęła. 

Edytowane przez addhoc
Opublikowano

Wilki są moim zdaniem proste do pokonania

Spoiler

Bandyci co ukradli konia łowczemu w sumie też, ale jest na południu taki obóz kumanów w lesie z którym obecnie nie mam żadnych szans, za szybko mi spada wytrzymałość, a oni atakują jak szaleni bez wytchnienia w tym samym czasie

Nie pamiętam kiedy tak czekałem na chwilę wolnego czasu żeby odpalić konsolę i zanurzyć sie w grze. Najlepszy RPG od premiery baldura bożego, w sumie te dwie gry i dłuuugo długo nic jeśli chodzi o poziom rozgrywki i mechaniki. 

Opublikowano
40 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Orzech odnaleziony, teraz tylko nauczyć go podstawowych komend- Do nogi, waruj, zabij...

Ale wszystko po kolei. Pierwsza wizyta u łaziebnych zaliczona, należało mi się.

Nie warto - dużo hajsu, jedno stekniecie i nawet cycka nie można zobaczyć. Lipa.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawy jestem jak poradzicie sobie z misją "Komu bije dzwon" ja myślałem, że wysiądę, pewien etap jest na 100% zbugowany :balon:

Edit: Róbcie tam wszystkie zadania po kolei, bo ja to na hurra zawsze robię i coś się musiało schrzanić xD

Edytowane przez Rotevil
Opublikowano

Godzinę temu, Rotevil napisał(a):

Ciekawy jestem jak poradzicie sobie z misją "Komu bije dzwon" ja myślałem, że wysiądę, pewien etap jest na 100% zbugowany :balon:

Edit: Róbcie tam wszystkie zadania po kolei, bo ja to na hurra zawsze robię i coś się musiało schrzanić xD

Też jestem trochę do przodu z fabułą i poradziłem sobie za drugim podejściem. Nie było takie trudne imo. 

Teraz trochę zwolniłem i wracam do pierwszych misji pobocznych, które jeszcze nie dokończyłem, jak chociażby z tym bykiem, albo lutnią.

Opublikowano

1200 groszy już prawie na koncie, a jeszcze trochę z fantów z skrzyni wpadnie. W zadaniu poszukiwawczym  od Bożeny (jak do niej wrócimy)

Spoiler

pogodziłem obie strony i przyjąłem te 50 groszy. Chciałem  zabrać fanty od typa pod koniec, ale wolałem wrócić od razu

Miałem też pierwszą ulewę, klimat i dźwięki jak podczas prawdziwej :banderas: Gra ma pewne bolączki, Orzech wlazł łbem w cyce siedzącej łaziebnej, ale to nic. No i chyba nie da się fryza zmienić, albo te łaziebne się w tym nie specjalizują. W jedynce nawet brodę można było mieć.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rotevil napisał(a):

Gra nie pomaga a ten upływ czasu też z dupy. Spokojnie. Później, w momencie, że tak powiem "transferowym" są dwie fantastyczne misje które powtarzałem kilkanaście razy bo gierka oszukuje i dba o to byś zbyt szybko i cwano sobie nie poradził. 

Edytowane przez addhoc