Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Rotevil napisał(a):

Ciekawy jestem jak poradzicie sobie z misją "Komu bije dzwon" ja myślałem, że wysiądę, pewien etap jest na 100% zbugowany :balon:

Edit: Róbcie tam wszystkie zadania po kolei, bo ja to na hurra zawsze robię i coś się musiało schrzanić xD

Właśnie zrobiłem tego questa, robiłem wszystko po swojemu czyli skradanie omijanie kolejności zadań i nic się nie zesrało. Może miałeś pecha. Jak gra dalej utrzyma poziom zadań to:fsg:

Opublikowano

Dziś się w końcu do Kocura wybiorę, bo wczoraj już mi się nie chciało. Pod koniec jeszcze się alchemią bawiłem. No i pierwsza gra w kości wygrana choć myślałem że przegram, ale typek był zbyt chciwy. 

Opublikowano

Piękna jest ta gra, przepiękna :banderas: rozbudowanie questów, dialogi, postaci, humor, walka, progresja postaci - no wszystko tu siedzi. Na bazowym PS5 trochę gliczy graficznych się zdarza i raz zawiesiło mi postać po grze w kości (nie mogłem wstać od stolika). Na dziś zaplanowałem kradzież (albo i nie xd) przepięknego xd słupa majowego.

Opublikowano

Ja ciągle chcę odzyskać

Spoiler

Orzecha

Robię tę misję, ale po drodze ciągle coś innego wpada:)

Spoiler

Na prósbę żony szukałem pewnego łowczego, który okazał się pijany i siedział na drzewie, uciekając przed wilkami. Oczywiście musiałem je pokonać, a on spadł i skręcił kostkę, więc musiałem go nieść:D

Opublikowano

Powiedzcie koledzy jedną rzecz, jeśli wynajmę pokój w jakiejś knajpie, w skrzyni umieszczę trochę fantów a potem wezmę spanie całkowicie gdzie indziej to w tej drugiej skrzyni będą przeniesione fanty? Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak miejsca, kradzione fanty trochę udźwigu zabierają a jeszcze nie mam konia z jukami. 
btw obok chaty rybaka, u którego pytamy o Orzecha jest gość zajmujący się skórowaniem zwierząt, można się do jego chaty dostać od tyłu przez okno a ma tam sporo wartościowych skór :isee:

Opublikowano
7 godzin temu, kudlaty88 napisał(a):

Właśnie zrobiłem tego questa, robiłem wszystko po swojemu czyli skradanie omijanie kolejności zadań i nic się nie zesrało. Może miałeś pecha. Jak gra dalej utrzyma poziom zadań to:fsg:

To jak ominąłeś tego strażnika przy schodach w dół wracając od tego chorego kapitana Tomasza z kaplicy? Bo próbowałem wszelkimi sposobami odwrócić jego uwagę kamykami, ale w ogóle nie reagował i musiałem sprintem ominąć wszystkie korytarze w tym zamku będąc na cenzurowanym, czyli miałem tę ikonkę krat, że jestem cały czas poszukiwany.

Opublikowano

Trzeba rzucić kamieniem w drzwi po jego lewej stronie. Inaczej nie będzie reagował. Też się męczyłem. Poza tym nie trzeba szukać ziół, są wszystkie w skrzyni.

• This 1
Opublikowano

Dopiero dzisiaj odkryłem że do odebrania miałem całkiem schludne ubrania łowczego, to chyba bonus za wcześniejszy zakup gry. A ja tyle czasu w łachach chodziłem.

To zadanie z odnalezieniem zbroi Bruncwika to będzie ciężka sprawa, nie bardzo wiem gdzie szukać, ale może kiedyś przypadkiem natrafię. Muszę lepiej okolicę poznać.

Opublikowano
5 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Co jest z tym tym atakiem góra i boki u Kocura? Za cholerę mi to wejść nie chce. Zerkam na YT i też nic to nie daje. Albo od złej strony, albo nie kończę tego. 

Uderz od góry a potem nic nie ruszaj gałką. Też robiłem góra prawa lewa czy jak to tam i jie wchodziło. Uderzyłem góra i tylko potem uderzyłem 2 razy jeszcze.

Opublikowano
38 minut temu, Dalhi napisał(a):

To zadanie z odnalezieniem zbroi Bruncwika to będzie ciężka sprawa, nie bardzo wiem gdzie szukać, ale może kiedyś przypadkiem natrafię. Muszę lepiej okolicę poznać.

spokojnie znajdziesz jeśli będziesz się włóczył po lasach itp i rozglądał, ja mam już 3 elementy. 

Jaki czas u Was na odzyskanie konia i orzecha? Ja to łaziłem z buta dobre 15h xD w tym cały quest chain z orzechem. 

A sam Orzech to jest dobry koks w walce, przydatny potrafi zagryźć zbójów sam, z tym jest inny problem bo w gęstwinie krzaczorów czy traw czasem nie mogę później zlokalizować ciała żeby zebrać itemy. 

Opublikowano
24 minuty temu, Paolo1986 napisał(a):

Mnie szlag trafiał z kolei, jak ćwiczyłem ogłuszanie na tym parobku młynarza Krejzla. Na kilkanaście prób za każdym razem się wyrywał, a jestem pewien, że robiłem dobrze. Tam pewnie muszę mieć więcej siły.

Nie musisz mi siadło też za 30 razem którymś.

30 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Wtedy jest to samo. Zły kierunek, albo nie skończone. Już 40 minut nad tym siedzę i raz mi siadło chyba cudem. 

Szlag mnie trafi zaraz.

Heh no wkurzało to, ale siadło jakoś.

Opublikowano

Nie wiem czy to był bug, czy jaki wuj, ale wczytałem save przed tym spotkaniem z Kocurem. Całość wraz z walką z nim siadła od razu. Dobrze, że miałem zapas bandaży. Ten ich obóz jest mega klimatyczny. Po tym jak obmyłem się w balii, Orzech stanął na dwóch łapach i napił się z niej tej brudnej wody. :D Widać lubi jak jest doprawiona krwią.

Opublikowano

Ja dalej się włóczę z buta, ciągle jest coś ciekawego a i o Henryczka trzeba zadbać.

Plus jest taki, że nazbierałem trochę fantów, zrobiłem sobie miecz, trochę w alchemię się pobawiłem.

Mam kilkanaście godzin, chyba 12 czy 13. Dzisiaj rano pierwszy raz gra się wysypała jak odchodziłem od stanowiska alchemicznego.

Wczoraj chyba z siedem razy podchodziłem do bandy pięciu zbójów, miałem problem żeby ich pojedynczo  odciągnąć a dwóch było całkiem nieźle opancerzonych. Koniec końców było warto, mieli niezłe fanty w skrzyni.