Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odzyskałem swojego pieska:banana:Bardzo pomocny jest w starciach, szybko 3 kolejne poziomy umiejętności wpadły. Wróciłem też do Troskowic

Spoiler

W poszukiwaniu Pauliny

Ludzie po akcji z prologu bardzo mili, nie chowali już urazy:D

Spoiler

Tymczasem w ramach "pokuty" obsłużyłem kilku kumanów. Ale stanąłem po ich stronie, co skończyło się kolejną bójką z wieśniakami:kekw:

Ciekawe, jak mnie przyjmą następnym razem:kekw:

Trafiłem za to z tymi kumanami do ich obozu i zaczęliśmy popijawę:Coolface:

Zobaczymy, jak dalej akcja się rozwinie:lul:

Edytowane przez Paolo1986
  • Haha 1
Opublikowano
16 minutes ago, Paolo1986 said:

Może musisz go nakarmić? Po akcji

Reveal hidden contents

Z wilkami

Miał 49 pkt posłuszeństwa, ale dostał ze 4 sztuki mięsa i od razu posłuszeństwo 99:czezky:

Pewnie tak, dostał wędzona polędwicę i od razu chodzi jak w zegarku.

Opublikowano

zebralem wczoraj ten zestaw zbroi z preordera, z jednym pomoglem sobie internetem. troche mocny, ale helm z kolei wyglada idiotycznie wiec schowalem.

nie mniej, mam dwie misje fabularne za soba, jakies 26h i mape czyszcze ze wszystkiego. totalny narkotyk.

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano

Ja dotarłem do Kuttenberga czy tam Kutnej Hory, jak kto woli. Miasto jest ogromne w porównaniu do Rataj. Wynąjąłem sobie na stałe pokój w jakiejś gospodzie, żeby mieć gdzie spać i mieć dostęp do skrzyni. No i nic innego nie robię, tylko włamuję się po nocach do sklepów. :D

Opublikowano
26 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

Wqrwia mnie już ten trening z kocurem:daddy:Nie kumam, co robię źle. Nie mogę dokończyć tego poziomego cięcia. Niby od góry, prawo i na koniec lewo. Ale nie mogę dokończyć kombinacji.

Spróbuj jak najszybciej wciskać R2, mi wtedy wchodziło. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Dajesz góra i przytrzymujesz R2, puszczasz, szybko zmieniasz na prawo i R2, puszczasz analoga i znowu R2. 

Ciężko to wchodzi momentami i faktycznie potrafi zirytować.

Jakoś poszło, ale raczej przypadkowo:wujaszek:Nakurwiałem trochę przy tym treningu, a jeszcze czeka mnie pojedynek z nim:lul:

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

Mieczem z drugą ręką wolną bo pod to perki brałem do tej pory. 

Mam teraz perk, że długim mieczem walczę jedną ręką, więc mogę używać jednocześnie tarczy i długiego miecza. Jednak tylko przy stroju że zbroją ustawiłem tarczę. Lekki strój ma sam długi miecz, więcej mi już nie potrzeba. Grunt to opanować mistrzoswski cios, żeby używać go zamiast bloku i wrogowie nie mają większych szans. Dużo lepiej mi się walczy niż w jedynce.

2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

@Butt jak optymalizacja w tej Norze? 

Śmiga dobrze, tylko szybka podróż i przyśpieszenie czasu są strasznie wolne na tej mapie. Nie wiem czy to bug, czy musieli tak zrobić, że był czas na doczytanie mapy.

Opublikowano

Zgadza się, ale mam jakieś inne perki od mocy i staminy, więc i tak chyba jestem do przodu na tym. No i najwięcej staminy schodzi przy bloku i machaniu bezmyślnie mieczem jak cepem, więc wystarczy ogarnąć mistrzowskie ciosy. Od czasu do czasu robić uniki zamiast blokować. Nie wiem jeszcze jak to wygląda z bandą przeciwników, bo nie miałem okazji sprawdzić, ale jeden na jeden to już nie mają ze mną szans.

Opublikowano
4 godziny temu, Ölschmitz napisał(a):

zebralem wczoraj ten zestaw zbroi z preordera, z jednym pomoglem sobie internetem. troche mocny, ale helm z kolei wyglada idiotycznie wiec schowalem.

nie mniej, mam dwie misje fabularne za soba, jakies 26h i mape czyszcze ze wszystkiego. totalny narkotyk.

Fakt, gra niestety nie szanuje czasu gracza. Działa tutaj zasada 90/20. 

Spoiler

IMG-20250210-WA0002.jpg

• Haha 1