Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, aset napisał(a):

U was też napisy zmieniają się na niemieckie gdy targujecie się o cenę z handlarzami? XD

Jeżeli handlarz jest hatfu niemcem to coś wtrąca, poza tym nie zauważyłem.

Opublikowano

Kurde ja już po 40h i zwiedzaniu Kuttenberga przez prawie 2h mam już kryzys, trzeba odpocząć od tej gry na parę dni, bo zaczyna powoli nużyć, trochę przesadzili jednak z tą ilością dialogów i łażeniem w tę i z powrotem...

Opublikowano

Z naszym koniem trochę beka jak się z niego nabijali, że szkapa itp a po UPGRADE w postaci tego perka słychać teksty jaki koń pewnie drogi xD 

17lvl i chyba mogę iść na wesele, został jeszcze jakiś jeden koleżka do zlikwidowania ale trzeba w końcu ruszyć główną fabułę. 

Opublikowano
41 minut temu, Rotevil napisał(a):

Kurde ja już po 40h i zwiedzaniu Kuttenberga przez prawie 2h mam już kryzys, trzeba odpocząć od tej gry na parę dni, bo zaczyna powoli nużyć, trochę przesadzili jednak z tą ilością dialogów i łażeniem w tę i z powrotem...

Faktycznie masz rację ale rusz fabułę to się trochę rozkręci. 

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Patapon napisał(a):

Mi opcja znikła jak już miałem siwka. Przyjechałem na sprzedaż kradzionym koniem i za brak obsługi moja noga tam więcej nie postała.

Ktoś jeszcze moze to potwierdzić? W gospodzie gdzie są trabadurzy stoi zaparkowany turbo konik,  ukradłem go i jadę zadowolony do pana cygana i zonk, nie ma opcji, która niby powinna być. Kunie za grosze z Semina takie sobie są. 

Opublikowano

Ja na wesele na 12 lvl poszedłem. Teraz jest łatwiej niż w analogicznym momencie w jedynce (co nie dziwi). Bloki i kontry ładnie wchodzą. Szkoda że ten tryb foto taki ubogi, zwłaszcza ta kamera. 

Opublikowano

Ja tak lubiłem walkę w jedynce, że tu wydaje się jednak zbyt mocno okrojona (bo taka jest) mimo, że jakieś tam elementy doszły. 

• This 1
Opublikowano

Zeszlo sie troche z ta misja Komu bije dzwon, ale jakie to piekne uczucie jest znowu sobie brykać po polanach. 

No nic. Pozamykać sprawy i chyba trzeba dalej ruszyć. Ja w sumie bardzo malutko walczę i kasę też miałem. Max 700 groszy i nie odczuwam by mi czegoś brakowało. W jedynce czułem, że bardziej byłem zmuszany do młucki. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Boomcio napisał(a):

Ja tak lubiłem walkę w jedynce, że tu wydaje się jednak zbyt mocno okrojona (bo taka jest) mimo, że jakieś tam elementy doszły. 

Przede wszystkim to mało tej walki.

Wydaje mi się że w 1 więcej było ale może mi się wydaje.

Tam to strach było szybką podróż dać, zwłaszcza w nocy .

Gdyby nie walki na gołe pięści to w ogóle by był symulator chodzenia.

15h robiłem poboczne, mówię ruszę story.

I masz misję że jedziesz wozem, 20 min gadania i mozolne targanie worków.

Dużo ludzi już wspomina że jest problemem z tempem rozgrywki i faktycznie często gra mocno zamula.

Niestety też tak to odczuwam, myślałem że będąc na L4 to się kompletnie zatrace i będę grał po 12h jak w poe2.

A odpalam jakoś tak bez podjarki i tak po 2/3h cykam.

Jak mam kolejną misję z np kłusownikiem to już mam odruch wymiotny trochę.

Mam nadzieję że tę misje główne będą ciekawsze.

Edytowane przez Schranz1985
  • Plusik 1
Opublikowano

W końcu zdobyłem zestaw porządnej zbroi:lul:

Opłacało się polować na kłusowników w lasach:D

Zabrałem się za przygotowania

Spoiler

Do wesela

Ale okazało się, że w Troskach chcą mnie napiętnować:wujaszek:Musiałem przeczekać kilka dni, aż misja

Spoiler

z odszukania zaginionego wozu się sama wykonała:pepegasm:Pan Semin nie był zadowolony, ale mam nadzieję, że mi to ujdzie na sucho później:D

Mogę teraz tam bezpiecznie wrócić, bo już zapomnieli o moich występkach:kekw:

Opublikowano

Jest noc, zatrulem się jedzeniem, nie mam eliksirów, nie mam gdzie spać i aptekarz zamknięty. Co mogę zrobić? Nie widzę opcji uratowania życia, czyli muszę się cofnąć o kilka h wstecz z zapisem? XD

Opublikowano
30 minut temu, aset napisał(a):

Jest noc, zatrulem się jedzeniem, nie mam eliksirów, nie mam gdzie spać i aptekarz zamknięty. Co mogę zrobić? Nie widzę opcji uratowania życia, czyli muszę się cofnąć o kilka h wstecz z zapisem? XD

Okradnij kogoś.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, aset napisał(a):

Jak masz wytrychy, to włam się do apteki.

I do jedzenia polecam najlepiej miód - prosto z pasieki (nie pitny:D). Serio, dobrze nasyca głód i się nie psuje. Sam na początku gry podwędziłem komuś z pasieki zapas i do teraz mam:D

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano
Godzinę temu, kudlaty88 napisał(a):

Udało się komuś wykuć miecz z 4lvl. Albo jestem ulomny albo coś jest zbugowane, 2h kulem jak debil w uszach mi już dzwoni od tego młotka i same trójki. 

Tak, wiele razy już wykułem 4 poziom. A jaki masz poziom rzemiosła? Może jest za niski? Ja mam już ponad 20.

Wróciłem sobie do pierwszej mapy po raz pierwszy, wyczyścić trochę ciekawych miejsc, nawet sporo zadań pobocznych jeszcze znalazłem po wypytaniu oberżystów i kowali. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Butt napisał(a):

Tak, wiele razy już wykułem 4 poziom. A jaki masz poziom rzemiosła? Może jest za niski? Ja mam już ponad 20.

Wróciłem sobie do pierwszej mapy po raz pierwszy, wyczyścić trochę ciekawych miejsc, nawet sporo zadań pobocznych jeszcze znalazłem po wypytaniu oberżystów i kowali. 

Hmm może to przez poziom bo zaledwie 18 lvl kowalstwo wbiłem. Trzeba więcej trenować machanie młotkiem. 

Opublikowano
59 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Hmm może to przez poziom bo zaledwie 18 lvl kowalstwo wbiłem. Trzeba więcej trenować machanie młotkiem. 

Spoiler

W trakcie pracy w kuźni nosi się skórzany fartuch i rękawice. Były do odebrania od kowala ze skrzyni. Dają bonus do rzemiosła.

• Dzięki 1