Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny bug- pojedynek na arenie. Nie dość że miał być na drewniane miecze, to gość walczył prawdziwym a ja nie mogłem swojego wyciągnąć. Koniec był szybki bo co mu mogłem piąstkami zrobić. Gorzej że pół godziny i 2 wygrane w kości zmarnowane. 

Opublikowano

ja sobie wyrobiłem już nawyk częstego sejwa wychodząc do menu bo właśnie takie małe bugi są wkurzające, wczoraj miałem strażnika który np za nic nie reagował na latające obok niego kamyczki a musiałem coś zrobić stealth i to nie żebym miał inny wybór wtedy. 

inne brońki niby spoko tylko mastera nie ma. 

Opublikowano (edytowane)

Ja używam tylko moda na zbieranie ziół z pierwszej osoby, resztę gry biorę na klatę.

Do tej pory po około dwudziestu godzinach miałem jeden crash do pulpitu i poza nic co by mnie zmusiło do wczytania zapisu. Jest trochę graficznych glitchy, raz jak głaskałem psa to mnie krzaki wystrzeliły ze dwa metry do góry xd. No ale nie jestem chyba tak daleko w grze jak Wy.

No i nadal nie odblokowałem ciosów mistrzowskich, raz byłem u Kocura ale mnie sprał a później się zająłem problemami reszty cyganów. Dzisiaj mam więcej czasu więc dopisuje do listy do zrobienia.

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja zarzuciłem paczkę modów zioła + niezawodne mody na lepsze modele postaci (głównie kobiecych), zapisy kuszą, ale bez przesady, zobaczę jak bardzo to wkurzające najpierw :). W niedzielę zaczynam, paczyka przed weekendem już się raczej nie doczekamy. 

Opublikowano

Przesłuchanie jeńca

Spoiler

i te "tortury" to śmiech na sali. Liczyłem na rozgrzany pogrzebacz, wyrywanie zębów kleszczami i inne atrakcje, a tu kicha.

Próbowałem też konkursów strzeleckich. 5 prób i w każdej 0 punktów. Nie kumam jak tutaj celować, strzała/bełt zawsze leci gdzie indziej.

Opublikowano
6 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Przesłuchanie jeńca

Pokaż ukrytą zawartość

i te "tortury" to śmiech na sali. Liczyłem na rozgrzany pogrzebacz, wyrywanie zębów kleszczami i inne atrakcje, a tu kicha.

Próbowałem też konkursów strzeleckich. 5 prób i w każdej 0 punktów. Nie kumam jak tutaj celować, strzała/bełt zawsze leci gdzie indziej.

Co ty gadasz. Ja wczoraj po 25h pierwszy raz strzelałem z łuku i od razu na luzie wygrałem. 

Opublikowano

Przed oddaniem strzału w konkursie proponuję dobrze się rozejrzeć na jakiej pozycji stoisz. W jedynce zdaje się zawsze ustawiało gracza po lewej, tu nie jest to oczywiste i można w nieswoją tarczę walić xd

• This 2
Opublikowano

Z łuku dużo prościej celuje sie niż w jedynce, ale kuszy za chiny nie potrafię wyczuć i opanować. Polowanie na większą zwierzynę też wydaje sie trudniejsze, po otrzymanym strzale potrafi na tyle daleko uciec, że już jej nie widzę w gęstwinach lasu czy pól xD

Opublikowano

Ja 30h i jeszcze sobie siedzę w pierwszej lokacji co by odkryć ile się da. Pykam po 1h 2h dziennie, żeby za szybko nie skończyć bo bardzo wciąga i relaksuje ten świat. Czujesz ,że to jest prawdziwe mimo że to Gra. Kurde już czuje żal i pustkę jak to ukończę. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Alle mnie ta pseudoskradankowa, a jednak możliwa do rozwiązania praktycznie na dwa sposoby misja z pomocą dla 

Spoiler

kapitana straży Tomasza

diabelnie zamuliła jesuusie.

Edytowane przez Boomcio
Opublikowano

Ale fabuła się nieźle rozkręciła, bdb te misje po 

Spoiler

weselu 

i dobrze że spędziłem wcześniej te ~30h na łażeniu po lasach i innych aktywnościach, side questach bo tak szczerze to później nawet nie widziałbym miejsca żeby można się tym zająć. I tak coś mi tam niestety przepadło ze względu na to jak się sprawy potoczyły. 

Opublikowano

Właśnie zakończyłem watek u cyganów, myślałem że będą mnie tam lepiej traktować. Łaźnie nieczynne, z garka jeść nie wolno jeszcze stara baba nastraszyła mnie że kuśka mi przestanie stawać jak użyję jej kości do gry.

No ale Kocur to porządny chłopina i w końcu mnie mistrzowskiego ciosu nauczył.