Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Ja dostałem info o pewnym typku, który zrobił złe to i owo. Idę tam, może da się pokojowo, ale on na mnie z ryjem i mieczem. No to ja to samo, rach ciach i po sprawie. Złupiłem go tylko, wracam do informatora i nawet nie mogę mu o tym powiedzieć. Niby pierdoła, ale choćby odpowiedź "No i dobrze, bo zasłużył", to byłby fajny detal. 

Czasami są różne problemy ze skryptami, dlatego warto jednak zapisywać często, bo np. zadanie z Pustelnikiem mi się zepsuło, gdyż przypadkowo został zaatakowany przez mojego psa i od tego czasu był wrogiem. No jest to cena wielowątkowości, i tak muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jak to działa na patchu jeszcze day0, bo innego nie było, przy Stalkerze to to nie stało, a jeszcze więcej wielowątkowości i przede wszystkim to działa, tam potrafiło wysypać cały stan świata i lokacji, a tutaj mamy naprawdę pojedyncze rzeczy. 

Opublikowano
5 minut temu, Lipa napisał(a):

Są tu jakieś osoby co od jedynki się odbiły, a z dwójką bawią się świetnie?

Ja oceniłem KCD1 na 6-7/10 kończąc w bólach, klasztor dalej mi się śni po nocach i te bugi, tutaj jest 9-10/10, wszystko lepsze, tylko jednak jedynkę mimo wszystko bym przemęczył. Fabularnie to jest jeden ciąg. 

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

Od dwójki można się bardziej odbić niż od jedynki, bo start jest jednak o wiele trudniejszy. Ale szybciej staje się łatwiejsza. 

No sam początek KCD2 to takie Breath of The Wild trochę :D. Możesz iść sobie gdziekolwiek na cokolwiek i wszędzie dostać wpierdol. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ja również dotarłem do drugiego regionu. Dzisiaj jadę do Kuttenbergu, trzeba zobaczyć jak miasto się prezentuje. 

W zeszły piątek miałem lekko ponad 20 godzin, a teraz już 50 się zrobiło xd.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja w tamtym tygodniu chyba ponad 40 godzin nabiłem, aż zbastowałem w tym tygodniu i tylko we wtorek pograłem ze 2 godzinki. Dopiero w weekend planuje zrobić następną sesję.

Opublikowano
5 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Ja dostałem info o pewnym typku, który zrobił złe to i owo. Idę tam, może da się pokojowo, ale on na mnie z ryjem i mieczem. No to ja to samo, rach ciach i po sprawie. Złupiłem go tylko, wracam do informatora i nawet nie mogę mu o tym powiedzieć. Niby pierdoła, ale choćby odpowiedź "No i dobrze, bo zasłużył", to byłby fajny detal. 

Tak jeszcze wracając do tego,

Spoiler

Czy chodzi o dezertera który pobił jedną z dziewczyn z łaźni Smołki? Tych zaraz obok Czarciej Nory?

Odpaliłem teraz grę i tak mając w pamięci ten post rozprawiłem się ze zbirem. Po zameldowaniu się z powrotem w łaźni i poinformowaniu Smołki grzecznie podziękowała i dostałem zniżkę.

Albo to inne zadanie albo coś u Ciebie nie zadziałało, w grze jest trochę błędów i jie ma co tego wypierać.

Opublikowano
32 minuty temu, Sedrak napisał(a):

BTW jak wygląda sprawa z krzakami? :)

Jeżeli pytasz czy to przeszkoda nie do przebycia to odpowiedź brzmi nie. Naprawili to, Henryczek trochę zwalnia jak przedziera się przez gąszcz i tyle.

• Plusik 1
Opublikowano

Podejrzewam że nie ostatni raz xd.

Wczoraj byłem w Kuttenbergu, spodziewałem się że fpsy polecą na łeb, ale nic takiego nie miało miejsca. Co prawda nie było dużo NPC dookoła mnie, ale miasto jest duże i robi wrażenie.

Trochę pokręciłem się, spotkałem starych znajomych w okolicznościach w jakich podejrzewałem że się znajdą xd, no ale nie brałem żadnych zadań. Wróciłem do karczmy gdzie czeka na mnie moja nowa banda i tam będę kontynuował przygody.

Tak btw to kuźnia przy tej norze chyba jest zabugowana, miecz i inne przedmioty przenikają przez kowadło i znacznie to utrudnia kucie. Inne kuźnie nie mają tego problemu, sprawdzałem dwie w okolicy.