Dalhi 260 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 8 godzin temu, Hubert249 napisał(a): Czemu ja taki wypierdol wyłapuje od randomów na trasie? To dobra okazja do potrenowania walki, te zasadzki i podobne zdarzenia zawsze są w tych samych miejscach więc po pewnym czasie człowiek wie gdzie spodziewać się problemów. Z czasem jak się podszkolisz i będziesz miał lepszy pancerz to będzie łatwiej. Początek gry jest dość trudny. W jedynce chyba nieco bardziej losowe były te napady na drodze, podejrzewam że stąd też brały się głosy osób które pisały o rzadszych potyczkach w trybie szybkiej podróży. Raz że bandyci ustawiani są przeważnie na nieco mniej uczęszczanych trasach, dwa w trakcie przesuwania pionka po mapie szanse na spotkanie rabusiów są zmniejszone. Konno zawsze na nich wpadniesz, natomiast przy szybkiej podróży to już nie takie oczywiste. 1 Cytuj
PanPan 2 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Miałem okazję po prawie tygodniu przerwy pograć i się tak zapytam. Miałem questa z pewnym muzycznym instrumentem. Ukradłem go jak pan Bóg przykazał ciemna nocą. Przekonany byłem, że nikt mnie nie widział. Jednak po jakimś czasie w trakcie szybkiej podróży do miasta lokalny krawężnik oskarżył mnie o kradzież. Co jest grane? Orzech ma jakąś psia komitywe, bo w sumie szczekal pod drzwiami czy jak to jest. Na 100% nikt mnie nie widział. Poza psem Cytuj
Dalhi 260 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Możliwe, strażnicy nocą przeganiają psa z posesji żeby nie ujadał pod drzwiami. Co prawda ja gram jako praworządny Henryczek Boży i nie kradnę więc nie miałem tego typu problemów, natomiast zauważyłem to co pisałem wyżej o psie. Na przyszłość lepiej kazać mu zostać gdzieś dalej żeby nie przykuwał uwagi straży. Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Może ktoś jednak widział w pobliżu tej chaty jak się skradałeś i się rozjebał nie koniecznie właściciel. Ja tam Spoiler poszedłem za dnia i się napiłem z tym dziadkiem, ten poszedł spać pijany zaraz i wtedy zgarnąłem instrument. Myślałem że mnie capną przy pierwszej następnej wizycie we wsi ale widocznie dziadek zapomniał nawet z kim się napił xd Cytuj
Paolo1986 911 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 godziny temu, PanPan napisał(a): Miałem okazję po prawie tygodniu przerwy pograć i się tak zapytam. Miałem questa z pewnym muzycznym instrumentem. Ukradłem go jak pan Bóg przykazał ciemna nocą. Przekonany byłem, że nikt mnie nie widział. Jednak po jakimś czasie w trakcie szybkiej podróży do miasta lokalny krawężnik oskarżył mnie o kradzież. Co jest grane? Orzech ma jakąś psia komitywe, bo w sumie szczekal pod drzwiami czy jak to jest. Na 100% nikt mnie nie widział. Poza psem Normalne w tej grze. Wystarczy, że ktokolwiek cię widział w okolicy, to będziesz podejrzany. Też tak miałem kilka razy. Dlatego, jak chcę kogoś okraść, to tak, aby nikt nie widział, że się kręciłem w okolicy. Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Martwi nic nie powiedzą, więc to jedyny słuszny sposób Ja tam w sumie nic jeszcze nie ukradłem. Cytuj
XM. 11 300 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Powinni trochę jednak przytemperowac te kradzieże j zaostrzyć grzywny czy kary - fajne to piętno, ale czy ktokolwiek na to pójdzie? Można olać, przegadać typa albo po prostu poczekać aż minie nagonka na ciebie. Przy powaznych grzywnach powinni ujebac rękę i tyle - i tak jest system walki jednorącz to po prostu nie będzie trzymania tarczy. Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Śmieszne jest to chlapanie krwią. Dwa razy wilka ciachnąłem, a Heniek cały uwalony posoką. Cytuj
Dalhi 260 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jednak Zawisza Czarny jest w grze, znalazłem go u Zygmunta w obozie. Przed premierą myślałem że to on będzie niespodzianką dla Polaków o której wspominał Vavra, ale chyba nie jest powiązany z wydarzeniami w grze. Cytuj
Butt 3 469 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jest zadanie poboczne z nim związane. 1 Cytuj
Paolo1986 911 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Próbowałem go wyzwać na pojedynek, ale kazał mi spierdalać Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu W sumie na fast travel ani razu nie miałem bandytów. Głównie jakieś obozy, samotnicy, ludzie w potrzebie. Co nie znaczy, że walki nie było (wieśniacy). Ludzi opisanych jako rabuś czy bandyta to nie miałem. Cytuj
PanPan 2 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu U mnie bandyterka bardzo często. Zawsze trzech nad biednym wieśniakiem się znęca i wtedy na ratunek przybywa rycerz na siwym koniu. Najlepiej wspominam przy fast travel spotkanie ze Spoiler Śmiercią. Strzały przez nią przelatywały i nie dało się suki zabić. A pewnie miała kupe groszy przy sobie. . Wieczorem będzie grane. Trzeba skończyć questy na pierwszej mapie i ruszać dalej Cytuj
PanPan 2 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, PiotrekP napisał(a): Jak można ją spotkać? Zapewne losowo podczas FT. Mi się pojawiła po misji komu bije dzwon Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Miałem bandytów czy tam zasadzkę pare razy przy szybkiej podróży. Ja się i tak zatrzymuje przy każdej takiej opcji, a ze dwa razy miałem sytuację że po wyjściu z FT niczego obok mnie nie było. Cytuj
Paolo1986 911 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mam taką teorię, że bandyci na FT zdarzają się częściej na początku gry, jak jesteśmy jeszcze słabo wyszkoleni i wyposażeni. Później, jak z Henryczka robi się taki heros, to kryją się po lasach, byle na nas nie wpaść i nie zebrać wpierdolu Cytuj
addhoc 67 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) W jedynce łatwiej było uniknąć losowych starć na początku niż potem, jak procenty szansy uniku wzrastały. Tutaj więcej mi się trafia obozów i podróżników. Chociaż zdażył się opis, że wędrowiec z kobietą a po przystaniu na odpoczynek od razu atak Ten CryEngine już mi nie wyrabia. Miga słoneczko, tekstury wczytują się w ostatniej chwili, deszcz wygląda słabo więc ten pogrzeb UE5 przedwczesny. Edytowane 1 godzinę temu przez addhoc Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Powiem, ze w sumie po wgraniu sejwa z jedynki po roku przerwy bardziej się wciągnąłem w kontynuowanie prequela niż w granie od początku w dwójke. Na końcu jedynki miałem dużo kasy, skilli, rozwinąłem Przybyslawice. Tu znowu zaczynamy jako łachudra, bez kasy, konia, skilli, otwieranie zamków level 0... No i na początku nagle cala mapa do łażenia pieszo po side questy powoduje, ze zbyt wolno się to rozkręca. Nie wiem, czy mam wpierw szukac psa, konia czy zarobić parę groszy i finalnie wolę obejrzec Reachera xd Muszę poczekac az nadejdzie mi wena na wciagniecie się na dłużej, bo krotkie sesje są niemożliwe. Cytuj
Rotevil 133 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu No i fajnie dotarłem do końcowego momentu, gdzie muszę ścigać jakiegoś zjeba od papieża, problem w tym, że w ogóle nie interesowałem się końmi i wymianami na lepszego, bo przecież jest szybka podróż, teraz nie mogę już ukończyć tego pościgu, bo za wolnego konia mam, cały czas kończy mi się porażką ta misja, super to zrobili, nie chce mi się teraz szukać po całej grze właściwego konia, mi się już odechciało w to grać. 1 Cytuj
PiotrekP 2 093 Opublikowano 5 minut temu Opublikowano 5 minut temu @_Red_ tutaj Henryczek od początku powinien być takim Reacherem, ale Spoiler upadł z wysoka na mordę i cofnął się w rozwoju. Ja właśnie obejrzałem te 3 odcinki Cytuj
Paolo1986 911 Opublikowano 2 minuty temu Opublikowano 2 minuty temu 4 minuty temu, Rotevil napisał(a): No i fajnie dotarłem do końcowego momentu, gdzie muszę ścigać jakiegoś zjeba od papieża, problem w tym, że w ogóle nie interesowałem się końmi i wymianami na lepszego, bo przecież jest szybka podróż, teraz nie mogę już ukończyć tego pościgu, bo za wolnego konia mam, cały czas kończy mi się porażką ta misja, super to zrobili, nie chce mi się teraz szukać po całej grze właściwego konia, mi się już odechciało w to grać. Przecież nawet nasz poczciwy Siwek, jak się zrobi na nim ze 35 km, znacznie poprawia swoje statystyki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi