Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, _Red_ napisał(a):

Czyzby mi sie zbugowal quest z poszukiwaniem psa? Polazlem tam gdzie marker (koło ciała bandyty i nadgryzionego jelenia), ale dalszych kroków juz nie mam, a Bożeny (do której wg poradników powinienem zagadac) nie ma w chacie 24h...

Podejdź do jelenia. 

Opublikowano
14 minut temu, Hubert249 napisał(a):

Podejdź do jelenia. 

Juz wokół niego krążyłem, ale nie ma interakcji, nie ma Bożeny...

Za to jest mozliwa pogadanka z oberżysta w Troskowicach, ale wiem to tylko dzieki opisowi. Juz sie boje, czy bedzie więcej jakichś kwiatków mogących zepsuć questy.

Opublikowano
2 minuty temu, _Red_ napisał(a):

Za to jest mozliwa pogadanka z oberżysta w Troskowicach, ale wiem to tylko dzieki opisowi. Juz sie boje, czy bedzie więcej jakichś kwiatków mogących zepsuć questy.

W tej grze często tak jest, że nie ma kroków, graj dalej, eksploruj, to się odblokuje. Quest z psem jest dosyć "dowolny" i może trwać naprawdę dużo czasu. 

Btw 40h za mną, gdzie jest do kutwy to duże miasto xD? Teraz mam jakiś punkt zwrotny, czy na długo blokuje mi się pierwsza mapka? W sumie wszystko porobione chyba, więc płakał nie będę. 

Opublikowano

Btw brak Bożeny przez dłuższą ilość czasu może też oznaczać, że została zamordowana. @_Red_.

Nie jest to niestety Dragon's Dogma, więc no cóż, tak to już jest w Średniowieczu, wyczytałem, że jeden typ też jej nie widział długo w chacie, a potem niestety znalazł ją martwą, zabitą przez randoma.

Nie zepsuje to jednak questa psa raczej. 

Opublikowano

Ja miałem śmieszną sytuację, że zdrajca od rywali mógł nam pomóc w czasie zasadzki. Po wszystkim jak zacząłem rabować zwłoki, to gościu zaczął się wydzierać, że okradam martwego. Po czym zaczął z buta biec do byłych kompanów, żeby na mnie donieść. :dynia:

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, _Red_ napisał(a):

Czasem trzeba się pokręcić we wskazanym miejscu, obejrzeć dookoła podejrzany obiekt, czasem pod dziwnym kątem pojawia się możliwość wejścia w interakcję z przedmiotami, ale nie zdarzyło się u mnie żeby takiej opcji nie było.

Gra nie zawsze wszystko palcem pokazuje i wymaga nieco własnej inwencji i chwili poświęconej na poszukiwania wskazówek.

Opublikowano

8 przegranych, 10 wygranych pokazuje mi 0 wygranych groszy, ale raczej jestem na plusie bo ostatnio kilka partii o 100 groszy i odznaki wygrałem. Przegrywałem sporo na początku ale o mniejsze pieniądze.

No i ominąłem turniej na pewnym wydarzeniu fabularnym, jakoś tak wyszło że czasu na to zabrakło.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przyznać się, kto ma dodatki wynik w grze w gości? Zbieram ostre baty, mam mnóstwo kości, ale większość totalnie nic nie daje :D. 

Ja mam dodatni, używam kości 2 diabelska, 2 cy i po jednej lu i fer. Diabelska ma ikonę diabła zamiast jedynki, która robi za dziką kartę. A kości lu cy fer dają jakieś combo jak są razem. W szczególności cy, dlatego mam 2. No i wszystkie są niebieskie, więc ładnie to wygląda. Nie jest to zestaw gwarantujący 100% wygranych, ale rzadko z nim przegrywam. Przynajmniej są jakieś emocje. Jak chcesz oszukiwać i zawsze wygrywać to zbierz chociaż ze 3-4 kości Św. Antiocha, one zawsze wyrzucają trójkę. Ale nie ma w tym żadnej frajdy.

• Dzięki 1
Opublikowano
3 godziny temu, Dalhi napisał(a):

8 przegranych, 10 wygranych pokazuje mi 0 wygranych groszy, ale raczej jestem na plusie bo ostatnio kilka partii o 100 groszy i odznaki wygrałem. Przegrywałem sporo na początku ale o mniejsze pieniądze.

No i ominąłem turniej na pewnym wydarzeniu fabularnym, jakoś tak wyszło że czasu na to zabrakło.

Tak, z tymi groszami mam wrażenie, że coś źle zlicza wyniki. 

Opublikowano

W kości dobrze się pyka, masa partyjek zrobiona i sporo kości różnorodnych jest, za jedną nawet kiedyś zabiłem :/ choć nie była tego warta. 

Opublikowano

ja mam 4 kostki antiocha, one zawsze wyrzucaja "3"

do tego dwie "trojkowe" czy cos takiego co czesto wyrzucaja trojki.

nie da sie przegrac. co rzut mam 4 gwarantowane trojki + dwie roznie. ale zazwyczaj jest to cos w rodzaju 3 3 3 3 3 5 albo kolo tego.

Opublikowano
48 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

ja mam 4 kostki antiocha, one zawsze wyrzucaja "3"

do tego dwie "trojkowe" czy cos takiego co czesto wyrzucaja trojki.

nie da sie przegrac. co rzut mam 4 gwarantowane trojki + dwie roznie. ale zazwyczaj jest to cos w rodzaju 3 3 3 3 3 5 albo kolo tego.

Gdzie są te kostki "3", mam jedną tylko :/. 

Opublikowano
5 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Gdzie są te kostki "3", mam jedną tylko :/. 

a juz nie pamietam, ale ja otwieram kazda skrzynie na ktora wpadne, ot wpadly. jedna na 99% jest w czarciej norze, gdzies chyba na gorze w skrzyni.