Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Solidny tegoroczny kandydat do RPG roku, oczywiście jak wyjdzie DS2, czy GTA6 to one zgarną najważniejsze nagrody. Niemniej jednak gra przekracza oczekiwania i często ociera się o geniusz. 

Kogoś też zdziwiła ilość cutscenek, ich jest więcej niż w MGS 4 xD. 

Z tym na pewno nie kłamali 

Wciąż jednak nikt nie wie, do kogo należy rekord Guinessa, bo w BG3 się nie doliczyli, ciągle dodają nowe w patchach :D. 

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/764696-longest-script-for-a-videogame

Opublikowano

Najbardziej pojebane jest to, że zrobili tak ogromną i dopracowanę w grę z budżetem sześciokrotnie mniejszym niż takie RDR2 czy ponad dwukrotnie mniejszym niż Baldur 3. 

Opublikowano
5 minut temu, Rooofie napisał(a):

Najbardziej pojebane jest to, że zrobili tak ogromną i dopracowanę w grę z budżetem sześciokrotnie mniejszym niż takie RDR2 czy ponad dwukrotnie mniejszym niż Baldur 3. 

Czesi zarabiają mniej w gamedevie o jakieś 30-40% mniej, niż na zachodzie, ale Team od BG3 był naprawdę stosunkowo wielki + bardzo dużo hajsu brało Hasbro.

Niemniej jednak nie ma co Czechom umniejszać to jest kawał kosmicznej pracy, na wielu płaszczyznach, a szczególnie to co najważniejsze fabuła, aktorstwo, postacie, questy wszystko dosłownie są napisane od początku do końca, ilość detali rozwala, ilość bugów jest zadziwiająca mała, jak na taką grę, wydali przez 2 tygodnie od premiery 1 hotifxa, bo zwyczajnie nie ma tam aż tak dużo już do poprawy, a jeszcze będą DLCki :notbad:.

No i co najważniejsze, jak nauczyli się tego Cry Engine, to mam nadzieję, że KCD3 też będzie na tym silniku. 

Opublikowano

Kurde, moja zła sława mnie wyprzedza, bo jak wróciłem na drugą mapę to z bomby mam wszędzie reputację na czerwono. Skoro świat gry i tak się nie spodziewa po mnie niczego dobrego, to czemu tego nie wykorzystać? Spróbuję teraz  ubić wszystkich w Kuttenbergu. :Coolface: Jednak straż w mieście to harde chłopaki, a i mieszkańcy bardziej bitni. Trzeba będzie się porządnie przygotować. 

Opublikowano
18 minut temu, Butt napisał(a):

Kurde, moja zła sława mnie wyprzedza, bo jak wróciłem na drugą mapę to z bomby mam wszędzie reputację na czerwono. Skoro świat gry i tak się nie spodziewa po mnie niczego dobrego, to czemu tego nie wykorzystać? Spróbuję teraz  ubić wszystkich w Kuttenbergu. :Coolface: Jednak straż w mieście to harde chłopaki, a i mieszkańcy bardziej bitni. Trzeba będzie się porządnie przygotować. 

Nagraj film, "how to increase performace in Kuttenberg" :):). 

Opublikowano

Teraz drzwi do wyrka u kowala na 1 mapce teraz wogóle interakcji nie mają. Mam szukać kolejnych kłusowników u innego typa, w międzyczasie powpadały kolejne fanty i trochę podniosłem w końcu to otwieranie zamków. Jeszcze trochę się pobawię na tej pierwszej mapie i wracam do fabuły.