KrYcHu_89 2 568 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Wczoraj się zdziwiłem, latam sobie po 1 lokacji, wracając mocny z 2giej pokończyć questy, a tam Kumani w nowych zbrojach, jakby potężniejsi i w 6 spuścili mi wpierdol xDD. Skończyło się wczytaniem save'a niestety. Przysiągłbym, że byłem wcześniej, jakieś 30h wcześniej w tamtym obozie i były inne ziomki, których zresztą pokonałem. Cytuj
PiotrekP 2 103 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 mapa obóz Spoiler z prologu, regularnie się tam bandyci respią. Już kilka razy albo się na nich natykałem, albo mi FT przerywali. Cytuj
Butt 3 483 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu No w obozach to się zawsze respią, zresztą podobnie było w pierwszej części. Cytuj
Paolo1986 915 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 4 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Weźmiesz ich na śpiocha Dbam o dobrostan zwierząt Cytuj
KrYcHu_89 2 568 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 1 godzinę temu, Butt napisał(a): No w obozach to się zawsze respią, zresztą podobnie było w pierwszej części. Ja nic z 1ki nie pamiętam, jakaś amnezja normalnie. Po 51h doszedłem do głównego miasta na main questa. Spoiler Cytuj
Dalhi 269 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ja dzisiaj muszę krawca odwiedzić, moje ubrania już się zużyły trochę, a w Kuttenbergu powinienem znaleźć kilku dobrych kupców. Zbywa mi trochę groszy a na co innego je wydawać? Cytuj
messer88 6 856 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Nie ma na co wydawać tak szczerze, mam 20+k i pełno dobrej jakości sprzętu na koniu do sprzedaży plus dużo złotych skarbów no i trzymam to bo nie widzę opcji na co to wydać. Może na konia ale Siwek spoko, dobry armor i dopasowany kolorami sobie dokupiłem co tam chciałem. No i jest opcja opychania tego co się wozi kupcowi jak się zrobi zakupy za kilka k to później ma nam czym zapłacić za graty. Z bandytów to już tylko grosze zbieram i potiony/dobrej jakości bełty lub strzały, resztę zostawiam. Cytuj
Dalhi 269 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ja nigdy nic więcej od bandytów nie zabierałem, broń, kasę i drobiazgi. Nigdy ze szmatami się nie woziłem do kupców, nawet nie licząc dwóch zadań fabularnych nic nie ukradłem a i tak mam dużo kasy. Niby jest możliwość płatnych szkoleń u mistrzów, ale w tych sytuacjach wychodzi ze mnie sknera xd. Po co płacić skoro mogę zdobyć to doświadczenie zwyczajnie grając. A trzeba przyznać że okazji do wyrabiania cech i umiejętności nie brakuje. 30 poziom psiarza wbiłem niedługo po wejściu na drugą mapę, jazdę konną też mam chyba około 28. Reszta po 17-18. Cytuj
messer88 6 856 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu U mnie tylko picie nisko, 11 czy 12. Kraść też nie kradnę, a jakoś 20 lvl się wbił, chciałem mimo wszystko otwierać te zamki więc wszystkie skrzynki obozowe zamiast kluczem to otwieram wytrychami. Bardzo trudne już lajtowo Heniek otwiera, a wytrychów nie brakuje dzięki perkowi z kowalstwa gdzie po każdej robocie jakieś wpadają z "resztek" Parę różnych misji które jednak wymagają złodziejstwa/skradania się w grze jest. Cytuj
Dalhi 269 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Chyba na reddicie czytałem że są świadomi problemów z ekonomią zwłaszcza na drugiej mapie, ale zmiany szybko nie pojawią się. Muszą zebrać dane, przedyskutować co zmienić i poprawić i to przetestować. Moim zdaniem trudna sprawa bez wprowadzania nowych metod na wydanie kasy. Ewentualnie najprostsze byłoby podniesienie cen podstawowych i najczęściej kupowanych dóbr. Tyle że gra oferuje tyle swobody i możliwości "zepsucia" ekonomii że trudno im będzie o uniknięcie tego że gracze będą gromadzili za dużo groszy. Pewnie z kolejnymi DLC dojdzie trochę wydatków, choćby tym z kuźnią które pewnie będzie trzeba odbudować z własnej sakiewki. Do tego ruszyły zamknięte testy trybu hardkorowego, mają potrwać miesiąc. Zaprosili około stu wybranych graczy. Możliwe że na przełomie kwietnia/maja wydadzą łatkę która będzie zawierała rozgrywkę dla potłuczonych. Przyznam że juź mnie kusi drugie podejście do gry, ale poczekam aż wydadzą wszystkie DLC, przynajmniej taki mam plan, a czy wytrwam to się okaże. Jeszcze dużo gry przede mną, więc nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Choć to dobrze świadczy o tym jak dobrze czas z grą spędzam, po ponad 60 godzinach nic a nic mnie nie nudzi. Ostatnio sobie patrzyłem na osiągnięcia na steam i kilka łatwych już mnie ominęło. Choćby to z walki treningowej z Ptaszkiem, bawiłem się okrzykami wojennymi i trochę z nieuwagi poddałem walkę xd. No ale w sumie nie mam wielkiego parcia na pucharki więc przeżyję. Edytowane 13 godzin temu przez Dalhi 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 568 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Trzeba 100% zrobić tutaj, a są jakieś missable? Bez spoilerów proszę. 19 minut temu, Dalhi napisał(a): Chyba na reddicie czytałem że są świadomi problemów z ekonomią zwłaszcza na drugiej mapie, ale zmiany szybko nie pojawią się. Muszą zebrać dane, przedyskutować co zmienić i poprawić i to przetestować. Moim zdaniem trudna sprawa bez wprowadzania nowych metod na wydanie kasy. Ewentualnie najprostsze byłoby podniesienie cen podstawowych i najczęściej kupowanych dóbr. Tyle że gra oferuje tyle swobody i możliwości "zepsucia" ekonomii że trudno im będzie o uniknięcie tego że gracze będą gromadzili za dużo groszy. Pewnie z kolejnymi DLC dojdzie trochę wydatków, choćby tym z kuźnią które pewnie będzie trzeba odbudować z własnej sakiewki. Do tego ruszyły zamknięte testy trybu hardkorowego, mają potrwać miesiąc. Zaprosili około stu wybranych graczy. Możliwe że na przełomie kwietnia/maja wydadzą łatkę która będzie zawierała rozgrywkę dla potłuczonych. Przyznam że juź mnie kusi drugie podejście do gry, ale poczekam aż wydadzą wszystkie DLC, przynajmniej taki mam plan, a czy wytrwam to się okaże. Jeszcze dużo gry przede mną, więc nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Choć to dobrze świadczy o tym jak dobrze czas z grą spędzam, po ponad 60 godzinach nic a nic mnie nie nudzi. Ostatnio sobie patrzyłem na osiągnięcia na steam i kilka łatwych już mnie ominęło. Choćby to z walki treningowej z Ptaszkiem, bawiłem się okrzykami wojennymi i trochę z nieuwagi poddałem walkę xd. No ale w sumie nie mam wielkiego parcia na pucharki więc przeżyję. Ja niby też nie, ale w takich molochach czasami fajnie mieć marchewkę, jak już się zrobi każdy quesćik. Cytuj
Butt 3 483 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 22 minuty temu, Dalhi napisał(a): Przyznam że juź mnie kusi drugie podejście do gry, ale poczekam aż wydadzą wszystkie DLC, przynajmniej taki mam plan, a czy wytrwam to się okaże. Jeszcze dużo gry przede mną, więc nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Choć to dobrze świadczy o tym jak dobrze czas z grą spędzam, po ponad 60 godzinach nic a nic mnie nie nudzi. Ostatnio sobie patrzyłem na osiągnięcia na steam i kilka łatwych już mnie ominęło. Choćby to z walki treningowej z Ptaszkiem, bawiłem się okrzykami wojennymi i trochę z nieuwagi poddałem walkę xd. No ale w sumie nie mam wielkiego parcia na pucharki więc przeżyję. Też mam taki plan, żeby pograć drugi raz jak już wydadzą wszystkie DLC. Bo nie chcę tak ruszać jednego dodatku raz na kilka miesięcy. No i nie wyobrażam sobie jak mam grać w dodatki z moją reputacją. xd A tak zrobię sobie gierkę trochę w trybie przyśpieszonym, bo już będę wiedział co i jak. A i korci mnie porobić trochę inne wybory. Cytuj
Paolo1986 915 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 minuty temu, Butt napisał(a): No i nie wyobrażam sobie jak mam grać w dodatki z moją reputacją. xd Idź na pielgrzymkę, aby poprawić swoją reputację, albo daj na tacę Spoiler Cytuj
KrYcHu_89 2 568 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 minutę temu, Paolo1986 napisał(a): Idź na pielgrzymkę, aby poprawić swoją reputację, albo daj na tacę Pokaż ukrytą zawartość Ta taca ma jakiś cap? Cytuj
messer88 6 856 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Trzeba 100% zrobić tutaj, a są jakieś missable? Bez spoilerów proszę. questy mogą się przeterminować - jak na drugiej mapie weźmiesz od Pawła zadanie to rób, mi się zaktualizowało po paru dniach w grze i failed a sam dialog tego questa nie wskazywał na nic co sugerowałoby żeby się z nim śpieszyć. na pierwszej mapce też jeden zawaliłem już na końcu, upływ czasu przy tym ciągu questów fabularnych jak się rozwija akcja i sam czas miał tam więcej znaczenia niż kalendarzyk z metaguwna 1 Cytuj
Butt 3 483 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ta taca ma jakiś cap? I ciekawe ile punktów przywraca. Cytuj
szurubur 131 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 47 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Trzeba 100% zrobić tutaj, a są jakieś missable? Bez spoilerów proszę. Ja niby też nie, ale w takich molochach czasami fajnie mieć marchewkę, jak już się zrobi każdy quesćik. pamietaj by nie jesc miesa bo za to jest aczik 1 1 Cytuj
Dalhi 269 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Pewnie jest jeszcze kilka równie absurdalnych, nigdy mnie nie kusiło żeby zobaczyć całą listę z dość oczywistych przyczyn. Cytuj
Hubert249 4 334 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jetem rozczarowany questem z Podkomorzym Spoiler Ptaszek wyruchał Aniele, a mlynarza się najebał Liczyłem na więcej Cytuj
Butt 3 483 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ale jaja, zapłaciłem ten odpust w Kuttenbergu i za niecałe 450 groszy reputacja skoczyła z 0 do 40. 1 Cytuj
PiotrekP 2 103 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Co ci przyjdzie z tej reputacji, jak wszyscy będą martwi? 1 Cytuj
Butt 3 483 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Chyba jednak odpuszczam akcję szlachtowania w Kuttenbergu, za wysokie progi. No ale tak czy siak z tej reputacji mi za wiele nie przychodzi, bo mimo 40 punktów, ksiądz wita mnie w ten sposób. Cytuj
siudym 45 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jak to jest z wersją GOLD - czy kody na przyszłe DLC są przypisane go płytki (ala wersja ROYAL KCD1), czy jednorazowe i odpada zakup np. używki w przyszłości? Cytuj
PiotrekP 2 103 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Mój Henryczek jest Święty, a spadki reputacji mam tylko jak kupiec ma za mało hajsu, a za półdarmo mu nie będę oddawał, więc leci anulowanie. Tak to jest, jak w menusach słabo to widać. Cytuj
Paolo1986 915 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Mój Henryk od dłuższego czasu ma naprawdę dobrą reputacjęJedynie w obozie Spoiler Zygmunta chcą mnie aresztować po tym, jak Spoiler wykradłem konia oraz zbroję Jaśka od Zawiszy, którego ogłuszyłem podczas snu Odpustów sam nie płaciłem, ale widziałem różne kwoty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi