Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też macie na PS5 takie białe błyski w trakcie trwania scenek, albo w deszczu? I czy przerywa Wam dźwięk podczas przenoszenia zwłok? Bardzo mi to przeszkadza, na tyle, że będę czekał na patcha chyba :/ 

Opublikowano
22 minuty temu, Rozi napisał(a):

Też macie na PS5 takie białe błyski w trakcie trwania scenek, albo w deszczu? I czy przerywa Wam dźwięk podczas przenoszenia zwłok? Bardzo mi to przeszkadza, na tyle, że będę czekał na patcha chyba :/ 

Te błyski to nawet na PC miałem na początku teraz oki. Co do dźwięku to w scenach między pierwsza a druga lokacja mi całkowicie dźwięk dialogów znikł. 

Opublikowano

Te błyski się potrafią pojawiać gdy zmienia się pogoda i zaczyna padać i jest przed burzą. Dziwne, że jeszcze tego nie naprawili.

Opublikowano
18 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Te błyski to nawet na PC miałem na początku teraz oki. Co do dźwięku to w scenach między pierwsza a druga lokacja mi całkowicie dźwięk dialogów znikł. 

Ja nie miałem tego na PC ani razu, ciekawe jaki powód występowania. Z dźwiękiem tez sobie nie przypominam problemów, ciekawe (również w tym momencie przejścia). Gram na słuchawkach i UW, może tam nie występuje, cholera wie. 

---

Podobno może być to problem VRR/V-sync, lub metody upscalingu albo nawet konkretnego ustawienia globalnego oświetlenia. Ja mam na high, bo właśnie gdzieś czytałem już przed odpaleniem o tym glitchu i od razu ustawiłem high, zamiast cinematic, czy co tam jest najwyższe, zero problemów po 50+h, dodatkowo naprawdę duży boost do klatek @Donatello1991, bo GI żre i coś ma zjebane na very high/cinematic. 

image.png.519ef28757074ea991a9c94885cbafdc.png

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Jest tego trochę. Nie daj jak w scence postac jest na tle oświetlonego miejsca to zaraz mu się cala twarz świeci. Poza tym na drugiej mapie popup jest masakryczny, prawie jak w pierwszej części. 

PS5Pro version

Opublikowano

To jednak wersja PC jest dużo lepsza, co prawda są drobne glitche i czasem coś widać lekko migoczącego, ale z reguły nic co by mocno zwracało uwagę. Na drugiej mapie jest tych drobnych problemów nie o więcej, czasem mi menu się ładuje dłużej. 

Ponad 60 godzin i jeden crash mam na koncie, żadnych zepsutych zadań które zmusiły by mnie do załadowania zapisu gry.

Nie jest idealnie ale biorąc pod uwagę rozmiar i to jak gra jest złożona chodzi na premierę jak złoto. Pod warunkiem że nie wybierzesz wersji konsolowej, no ale na podstawie błędów jakie opisujecie  to i tak jest nieźle. 

Opublikowano

No ja póki co to miałem niekończące się wczytywanie. Tak to też złoto chodzi i wygląda cudownie. 

Ale w tym drugim regionie misji dużo i kiedy myślisz że zwykła przynieś podaj pozamiataj to zaś bardziej rozbudowana z historyjką. 

Brakuje mi tylko możliwości rozbicia swojego obozu.