Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też macie na PS5 takie białe błyski w trakcie trwania scenek, albo w deszczu? I czy przerywa Wam dźwięk podczas przenoszenia zwłok? Bardzo mi to przeszkadza, na tyle, że będę czekał na patcha chyba :/ 

Opublikowano
22 minuty temu, Rozi napisał(a):

Też macie na PS5 takie białe błyski w trakcie trwania scenek, albo w deszczu? I czy przerywa Wam dźwięk podczas przenoszenia zwłok? Bardzo mi to przeszkadza, na tyle, że będę czekał na patcha chyba :/ 

Te błyski to nawet na PC miałem na początku teraz oki. Co do dźwięku to w scenach między pierwsza a druga lokacja mi całkowicie dźwięk dialogów znikł. 

Opublikowano

Te błyski się potrafią pojawiać gdy zmienia się pogoda i zaczyna padać i jest przed burzą. Dziwne, że jeszcze tego nie naprawili.

Opublikowano
18 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Te błyski to nawet na PC miałem na początku teraz oki. Co do dźwięku to w scenach między pierwsza a druga lokacja mi całkowicie dźwięk dialogów znikł. 

Ja nie miałem tego na PC ani razu, ciekawe jaki powód występowania. Z dźwiękiem tez sobie nie przypominam problemów, ciekawe (również w tym momencie przejścia). Gram na słuchawkach i UW, może tam nie występuje, cholera wie. 

---

Podobno może być to problem VRR/V-sync, lub metody upscalingu albo nawet konkretnego ustawienia globalnego oświetlenia. Ja mam na high, bo właśnie gdzieś czytałem już przed odpaleniem o tym glitchu i od razu ustawiłem high, zamiast cinematic, czy co tam jest najwyższe, zero problemów po 50+h, dodatkowo naprawdę duży boost do klatek @Donatello1991, bo GI żre i coś ma zjebane na very high/cinematic. 

image.png.519ef28757074ea991a9c94885cbafdc.png

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Jest tego trochę. Nie daj jak w scence postac jest na tle oświetlonego miejsca to zaraz mu się cala twarz świeci. Poza tym na drugiej mapie popup jest masakryczny, prawie jak w pierwszej części. 

PS5Pro version

Opublikowano (edytowane)

To jednak wersja PC jest dużo lepsza, co prawda są drobne glitche i czasem coś widać lekko migoczącego, ale z reguły nic co by mocno zwracało uwagę. Na drugiej mapie jest tych drobnych problemów jest nieco więcej, czasem menu się ładuje dłużej. 

Ponad 60 godzin i jeden crash mam na koncie, żadnych zepsutych zadań które zmusiły by mnie do załadowania zapisu gry.

Nie jest idealnie ale biorąc pod uwagę rozmiar i to jak gra jest złożona chodzi na premierę jak złoto. Pod warunkiem że nie wybierzesz wersji konsolowej, no ale na podstawie błędów jakie opisujecie  to i tak jest nieźle. 

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

No ja póki co to miałem niekończące się wczytywanie. Tak to też złoto chodzi i wygląda cudownie. 

Ale w tym drugim regionie misji dużo i kiedy myślisz że zwykła przynieś podaj pozamiataj to zaś bardziej rozbudowana z historyjką. 

Brakuje mi tylko możliwości rozbicia swojego obozu. 

Opublikowano
13 godzin temu, addhoc napisał(a):

est tego trochę. Nie daj jak w scence postac jest na tle oświetlonego miejsca to zaraz mu się cala twarz świeci. Poza tym na drugiej mapie popup jest masakryczny, prawie jak w pierwszej części. 

niby jest ale miasto działa płynnie jak reszta gry więc dla mnie OK. 

największe guwno to jest ulewa w nocy i jak jeszcze do tego mamy wypitego jastrzębia, no taka sraka na ekranie że nic nie widać praktycznie 

Opublikowano

Nie wróciłem jeszcze do pierwszej mapy i nie sprawdzałem sam, ale

Spoiler

Po wydarzeniach na weselu i po nim, oraz to z kim opuściłeś te okolice trudno oczekiwać żeby poddani von Bergowa wyglądali Henryka z otwartymi rękoma.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rooofie napisał(a):

Czy na start drugiej mapki też wam spadła reputacja w każdej wiosce do zera (czerwony ryjec) czy mam jakiegoś buga?

Do zera to nie, ale trochę. 

Opublikowano
29 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Do zera to nie, ale trochę. 

No to u mnie się coś zbugowało i każdy wieśniak mnie wyzywa od łachudrów xD

Czas pójść na pielgrzymke i zapłacić odpust w kościele.

Opublikowano
2 godziny temu, Rooofie napisał(a):

Czy na start drugiej mapki też wam spadła reputacja w każdej wiosce do zera (czerwony ryjec) czy mam jakiegoś buga?

Ja po raz pierwszy wjechałem do Ratborza i mam na czerwono. Ale to pewnie dlatego, że popierają Zygmunta:nosacz2:

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo1986 napisał(a):

Ja po raz pierwszy wjechałem do Ratborza i mam na czerwono. Ale to pewnie dlatego, że popierają Zygmunta:nosacz2:

Właśnie też to brałem pod uwagę ale dziwny to zabieg skoro w nowym regionie generalnie byle wieśniak nie powinien wiedzieć kim jest Henryczek

Opublikowano

Ja przynajmniej musiałem ciężko zapracować na reputację szlachtowaniem ludków. :vegeta_smile: Aczkolwiek straszna lipa z pierwszą mapą, że po powrocie do niej, nie miałem już żadnej kary. Tylko zerowa reputacją została. Zrespiło też wszystkich npców. Póki tam siedziałem, to tylko niektóre postaci jak wójt były nieśmiertelne, ale zdecydowana większość pozostawała martwa. Testowałem to kilka dni z rzędu wracając codziennie do tych miejsc. No nic, zapłaciłem odpust u wójta i na pierwszej mapie też mam reputację 40 punktów. Tylko cena już konkretna, bo 10k groszy vs około 450 w Kuttenbergu.

Opublikowano

Kocham tę grę za detale.

Podczas swobodnej jazdy po mapie natknąłem się na rannego wieśniaka, który spadł z drzewa i wołał o pomoc.

Spoiler

Postanowiłem mu pomóc i wywiązała się dosyć długa rozmowa, w której gość przekonuje nas, że jest największym pechowcem na świecie. Opowiada taką historię, że bania wysiada.

Kilkadziesiąt godzin później podczas FT wpadam na zasadzkę.

Spoiler

Bandyci napadli na wieśniaka, wiec spuszczam im wpierdol. Po wszystkim podchodzę do napadniętego i co się okazuje? Że to ten sam chłop! Nagle wszystko co opowiadał wcześniej wydaje się być prawdą i typ ma naprawdę pecha na każdym kroku.

No takie interakcje z NPC to dla kwintesencja świetnego rpga i dowód na to, że ten świat żyje swoim życiem.

• Plusik 1