Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, MichAelis napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Jest jakaś róźnica, albo z którego wątku lepiej iść na wesele? Kowała ukończyłem i dla młynarza też mam wszystko. 

wątki przed weselem, pytanie

Nie wiem, ale robię właśnie też drugą opcję, już po weselu daaaawnoooo, ale można sobie zrobić też drugi quest chain dużo później, co zresztą polecam, bo questy, w moim wypadku tego drugiego dosyć bekowe :). Zresztą w tej grze warto robić wszystko i wszędzie, chyba nikt nie chce jej za szybko skoczyć, prawda? :)

Dla fabuły oboje mają znaczenie na samym weselu drugorzędne, to na 100%.

Opublikowano

2x w Kuttenbergu w tym jedna z fajnymi zadaniami. 

1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

Do obozu to się fabularnie dostanę co nie? Bo strażnik mnie przegania.

obozu 

Spoiler

Zygmunta?

no możesz zapłacić, a tak to grając i robiąc różne zadania miałem 3 różne opcje żeby mnie tam wpuścili, sporo tego jest. 

Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 23:55, addhoc napisał(a):

Jest tego trochę. Nie daj jak w scence postac jest na tle oświetlonego miejsca to zaraz mu się cala twarz świeci. Poza tym na drugiej mapie popup jest masakryczny, prawie jak w pierwszej części. 

PS5Pro version

Dla mnie ogólnie grafika jest taka przyciemniona? Nie ma takiego stylu jak w jedynce, barwnego. Do tego menusy są za ciemne (ledwo widać strój Henryka), mapa jakaś rozmazana, a czcionka za mała i jak czytam coś w Kodeksie, to mi się oczy męczą. Dziwne to jest w chuj :/ 

Opublikowano

5 minut temu, Rozi napisał(a):

Dla mnie ogólnie grafika jest taka przyciemniona? Nie ma takiego stylu jak w jedynce, barwnego. Do tego menusy są za ciemne (ledwo widać strój Henryka), mapa jakaś rozmazana, a czcionka za mała i jak czytam coś w Kodeksie, to mi się oczy męczą. Dziwne to jest w chuj :/ 

No stroje w menusach mają całkiem inny kolor, mocno przekłamany. Ile razy myślałem, że kompletuje czarne ciuchy, żeby potem okazało się w rzeczywistości, że każdy ciuch ma inny kolor typu ciemnozielony, ciemnofioletowy itp.

• Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano

Też tak miałem. Kupiłem rękawice, wyglądały na czarne, okazały się ciemnozielone. To okienko z poglądem Henryka jest za małe, a "ciuchów" dla konia wogóle nie da się obejrzeć "na żywo". Na ikonce niby fajnie, a potem jak kram odpustowy wygląda. 

Opublikowano (edytowane)

Ten ekran postaci jest trochę dziwnie oświetlony, promienie padają gdzieś z góry a Henryczek schowany nieco w tym ołtarzu. Wygląda to ładnie, ale faktycznie nie zawsze praktyczne to jest zwłaszcza jak się człowiek na zakupy wybiera.

Z czcionkami nie mam problemu, zresztą na konsoli nie opcji wyboru ich rozmiaru? Gracie z jakimś rozmydlaczem włączonym? Nie wiem jakie są opcje na PS ale podejrzewam że tryb 60 klatek ma coś włączone.

PS no i zapomniałem dodać że hooyki dostosowali go do formatu UW xd

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Ja wjechałem na 2 mapę zrobiłem kilka questów zmieniłem eq zarobiłem kupę siana i odechciało mi się grać.

Trochę podobnie jak w 1.

Mam 60h i od 3 dni nie odpaliłem konsoli a siedzę na L4.

Faktycznie trochę tempo kuleje, zacząłem przyspieszać dialogi itd .

Opublikowano
Godzinę temu, Schranz1985 napisał(a):

Ja wjechałem na 2 mapę zrobiłem kilka questów zmieniłem eq zarobiłem kupę siana i odechciało mi się grać.

Trochę podobnie jak w 1.

Mam 60h i od 3 dni nie odpaliłem konsoli a siedzę na L4.

Faktycznie trochę tempo kuleje, zacząłem przyspieszać dialogi itd .

Leć tylko z fabułą, w tej grze nie trzeba przecież grindować.

Opublikowano

Ale w tej grze są zajebiste poboczne questy. Wczoraj miałem bardzo fajny w kopalni gdzie 

Spoiler

trzeba było rozwikłać zagadkę rycerza, który tam siedzi od dawna

, akurat ten był stosunkowo krótki ale klimat mega no i za każdym nawet opcjonalnym questem stoi konkretna historia, ich jakość jest nie do odróżnienia od tych z głównego wątku. Jest to bardzo zbliżone do Wiedźmina 3 gdzie też poboczne questy miały podobną, rozbudowaną strukturę z własną historią.