Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Dalhi napisał(a):

Ten ekran postaci jest trochę dziwnie oświetlony, promienie padają gdzieś z góry a Henryczek schowany nieco w tym ołtarzu. Wygląda to ładnie, ale faktycznie nie zawsze praktyczne to jest zwłaszcza jak się człowiek na zakupy wybiera.

Z czcionkami nie mam problemu, zresztą na konsoli nie opcji wyboru ich rozmiaru? Gracie z jakimś rozmydlaczem włączonym? Nie wiem jakie są opcje na PS ale podejrzewam że tryb 60 klatek ma coś włączone.

PS no i zapomniałem dodać że hooyki dostosowali go do formatu UW xd

No to jest plus, dla 1% odbiorców, w tym mnie :). Czasami żałuję, że moje UW tylko 34 cale, a nie 45/49, czas na upgrade. 

Gra w UW ma wszystko zajebiscie zrobione. Cutscenki, dialogi, menusy, fov, full pakiet. 

6 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):

Ja wjechałem na 2 mapę zrobiłem kilka questów zmieniłem eq zarobiłem kupę siana i odechciało mi się grać.

Trochę podobnie jak w 1.

Mam 60h i od 3 dni nie odpaliłem konsoli a siedzę na L4.

Faktycznie trochę tempo kuleje, zacząłem przyspieszać dialogi itd .

U mnie odwrotnie, 1wsza mapa wyczyszczona, 18 level, 2ga mapa dopiero zaczęta, a już 66h i lecę dalej. W sumie moznaby w tym czasie grę już pewnie skończyć, ale szkoda nie robić sidequestów. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Trafiłem na pierwsze zadanie w którym skrypty wywaliły się na pysk juz dwa razy. To pojedynek między szkołami szermierki w Kuttenbergu, czopki mają problem z trafieniem na arenę. Raz mój człowiek zawiesił się na stole, później przeciwnik stał jak kołek zamiast wejść na ring i walczyć.

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Wbiłem do tego Kuttenbergu wkoncu. Najjssss.

A kradliście dla tego 

Ukryj zawartość

Pawła te książke, buty rożaniec i chyba medal? Hehe ciekawie się to potem rozwija:D

Ta gra jest genialna. 

Ja bym czegoś nie ukradł? :kaz: Spotkałeś go później?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

A kradliście dla tego 

Ukryj zawartość

Pawła te książke, buty rożaniec i chyba medal? Hehe ciekawie się to potem rozwija:D

Ta gra jest genialna. 

Tak, jakiś parobek

Spoiler

zlecił mi kradzieże różnych fantów z całej wsi, aby zdyskredytować konkurenta o rękę niewiasty:pepegasm:Misja skończona i tak się spodziewam, że będzie ciąg dalszy:)

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano (edytowane)

Same here. Zwiedzam sobie drugi region i odblokowuję kolejne zadania. Teraz akurat okolice samego Kuttenberga, chociaż jeszcze tam nie wjechałem:)

Zatrzymałem się za to w klasztorze obok

Spoiler

gdzie najpierw wykopałem grób i wyciągnąłem strzałę z głowy jakiemuś gościowi. A teraz mam znaleźć miecz na zlecenie pewnego rycerza. Gadam sobie z zakonnikiem, a ten prosi mnie o pozbieranie kości z krypty:DI cyk, kolejny quest.

W ogóle sporo jest takich randomowych spotkań, miałem np. sparing z jakimś gościem po drodze. Dostał 2 mistrzowskie ciosy i koniec walki. Zyskałem 100 groszy i nieco doświadczenia do witalności. Ciekawe, czy jeszcze go spotkam. W ogóle ten master strike to taki gamechanger podczas walki:)

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Za dużo sobie questów rozpocząłem i teraz nie wiem za co się zabrać :D A na mapie kolejne wyskakują. 

No w drugim regionie jestem troche przytłoczony ilością side questów, które są na mapie. Ale staram się nie zaczynać kolejnych dopóki nie skończę poprzednich, polecam taki styl życia 

• This 1
Opublikowano

Orzech też świetnie "żywy" jest. A to wodę pije z balii, a to opiera się o stoiska. Raz nawet odlał się obok strażnika, co nie wzbudziło jego sympatii i kazał mu spieprzać.

@Paolo1986 główna karczma w mieście, zapomniałem totalnie nazwy PL-  Emperor Charles tavern.

Opublikowano

Kiedy ten paczyk z fryzjerem, Henryk na jeżyka to dopiero będzie immersja :fsg:.

4 minuty temu, Paolo1986 napisał(a):

Dzięki, poszukam jej. Sprzedałem trochę zgromadzonych dóbr za sporą sumkę. Tutejsi handlarze chyba troszkę więcej groszy mają.

Kieruje mnie tutaj też jedno zadanie z wątku głównego, ale na razie trochę pozwiedzam:)

Trochę mało mają pojedynczy, ale jest ich tak dużo, że bez problemu można handlować. 

• This 1
Opublikowano

No dobra, pozwiedzałem sobie Kuttenberg wdłuż i wszerz. Mnóstwo kupców wszelkich profesji: kowal, płatnerz, miecznik, krawiec, szewc itd. Mają sporo groszy, zwykle po 800-900 każdy, i dobrze płacą za towary. Znacznie więcej niż gdzie indziej. Ale trzeba się nachodzić od jednego do drugiego, żeby wszystko posprzedawać.

No i wynająłem metę, w samym centrum obok punktu szybkiej podróży. Tam też spotkałem tę cycatą Katarzynę:Coolface:

Sporo nowych questów wpadło

Spoiler

zajmę się teraz przywróceniem "blasku" dla jakiejś łaźni. Może w końcu będzie można normalnie korzystać:pepegasm:

i pokończę też te już zaczęte, co wymagać będzie kolejnych podróży po całej mapie:fsg: