Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

Opublikowano
6 godzin temu, Dalhi napisał(a):

Ten ekran postaci jest trochę dziwnie oświetlony, promienie padają gdzieś z góry a Henryczek schowany nieco w tym ołtarzu. Wygląda to ładnie, ale faktycznie nie zawsze praktyczne to jest zwłaszcza jak się człowiek na zakupy wybiera.

Z czcionkami nie mam problemu, zresztą na konsoli nie opcji wyboru ich rozmiaru? Gracie z jakimś rozmydlaczem włączonym? Nie wiem jakie są opcje na PS ale podejrzewam że tryb 60 klatek ma coś włączone.

PS no i zapomniałem dodać że hooyki dostosowali go do formatu UW xd

No to jest plus, dla 1% odbiorców, w tym mnie :). Czasami żałuję, że moje UW tylko 34 cale, a nie 45/49, czas na upgrade. 

Gra w UW ma wszystko zajebiscie zrobione. Cutscenki, dialogi, menusy, fov, full pakiet. 

6 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):

Ja wjechałem na 2 mapę zrobiłem kilka questów zmieniłem eq zarobiłem kupę siana i odechciało mi się grać.

Trochę podobnie jak w 1.

Mam 60h i od 3 dni nie odpaliłem konsoli a siedzę na L4.

Faktycznie trochę tempo kuleje, zacząłem przyspieszać dialogi itd .

U mnie odwrotnie, 1wsza mapa wyczyszczona, 18 level, 2ga mapa dopiero zaczęta, a już 66h i lecę dalej. W sumie moznaby w tym czasie grę już pewnie skończyć, ale szkoda nie robić sidequestów. 

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 98,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano

Trafiłem na pierwsze zadanie w którym skrypty wywaliły się na pysk juz dwa razy. To pojedynek między szkołami szermierki w Kuttenbergu, czopki mają problem z trafieniem na arenę. Raz mój człowiek zawiesił się na stole, później przeciwnik stał jak kołek zamiast wejść na ring i walczyć.

Opublikowano

No dobra, znalazłem łaźnię nieco na południe od Przytoki, ale nie widzę nikogo, z kim można pogadać o usługach:wujaszek:Może wrócę w późniejszych godzinach, bo o 8 była tylko jedna łaziebna, ale nie można było z nią porozmawiać:[

Opublikowano

Wbiłem do tego Kuttenbergu wkoncu. Najjssss.

A kradliście dla tego 

Spoiler

Pawła te książke, buty rożaniec i chyba medal? Hehe ciekawie się to potem rozwija:D

Ta gra jest genialna. 

Opublikowano
27 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

A kradliście dla tego 

Nie, wtedy mi się nie chciało tego robić a zaraz quest przepadł. 

u mnie 27 lvl i gdzieś z 90-100h będzie, a tutaj co chwilę nowe questy w Kuttenbergu. 

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Wbiłem do tego Kuttenbergu wkoncu. Najjssss.

A kradliście dla tego 

Ukryj zawartość

Pawła te książke, buty rożaniec i chyba medal? Hehe ciekawie się to potem rozwija:D

Ta gra jest genialna. 

Ja bym czegoś nie ukradł? :kaz: Spotkałeś go później?

Opublikowano
4 minuty temu, Butt napisał(a):

Ja bym czegoś nie ukradł? :kaz: Spotkałeś go później?

Spoiler

Właśnie dostałem zadanie odnalezienia go w kuttenbergu, bo uciekł z tym wszystkim xd

Opublikowano
12 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

A kradliście dla tego 

Ukryj zawartość

Ta gra jest genialna. 

Tak, jakiś parobek

Spoiler

zlecił mi kradzieże różnych fantów z całej wsi, aby zdyskredytować konkurenta o rękę niewiasty:pepegasm:Misja skończona i tak się spodziewam, że będzie ciąg dalszy:)

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano

Same here. Zwiedzam sobie drugi region i odblokowuję kolejne zadania. Teraz akurat okolice samego Kuttenberga, chociaż jeszcze tam nie wjechałem:)

Zatrzymałem się za to w klasztorze obok

Spoiler

gdzie najpierw wykopałem grób i wyciągnąłem strzałę z głowy jakiemuś gościowi. A teraz mam znaleźć miecz na zlecenie pewnego rycerza. Gadam sobie z zakonnikiem, a ten prosi mnie o pozbieranie kości z krypty:DI cyk, kolejny quest.

W ogóle sporo jest takich randomowych spotkań, miałem np. sparing z jakimś gościem po drodze. Dostał 2 mistrzowskie ciosy i koniec walki. Zyskałem 100 groszy i nieco doświadczenia do witalności. Ciekawe, czy jeszcze go spotkam. W ogóle ten master strike to taki gamechanger podczas walki:)

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Za dużo sobie questów rozpocząłem i teraz nie wiem za co się zabrać :D A na mapie kolejne wyskakują. 

No w drugim regionie jestem troche przytłoczony ilością side questów, które są na mapie. Ale staram się nie zaczynać kolejnych dopóki nie skończę poprzednich, polecam taki styl życia 

Opublikowano

Nie no, k... mać nie będę grzebał w....

W każdym razie, od razu przypomniał mi się May w caterhamie z TGT

Opublikowano

@PiotrekPchyba wiem, o czym piszesz:lul:Ja to w każdym razie zrobiłem, bo było warto

Spoiler

Mam dzięki temu naprawdę dobry łuk

Wjechałem w końcu do Kuttenbergu i, kurde, jakie to wielkie miasto:obama:Trochę pozwiedzałem, odkryłem sporo ciekawych miejsc i szukam noclegu. Ktoś poleca jakąś miejscówkę?

Opublikowano

Orzech też świetnie "żywy" jest. A to wodę pije z balii, a to opiera się o stoiska. Raz nawet odlał się obok strażnika, co nie wzbudziło jego sympatii i kazał mu spieprzać.

@Paolo1986 główna karczma w mieście, zapomniałem totalnie nazwy PL-  Emperor Charles tavern.

Opublikowano

Dzięki, poszukam jej. Sprzedałem trochę zgromadzonych dóbr za sporą sumkę. Tutejsi handlarze chyba troszkę więcej groszy mają.

Kieruje mnie tutaj też jedno zadanie z wątku głównego, ale na razie trochę pozwiedzam:)

Opublikowano

Kiedy ten paczyk z fryzjerem, Henryk na jeżyka to dopiero będzie immersja :fsg:.

4 minuty temu, Paolo1986 napisał(a):

Dzięki, poszukam jej. Sprzedałem trochę zgromadzonych dóbr za sporą sumkę. Tutejsi handlarze chyba troszkę więcej groszy mają.

Kieruje mnie tutaj też jedno zadanie z wątku głównego, ale na razie trochę pozwiedzam:)

Trochę mało mają pojedynczy, ale jest ich tak dużo, że bez problemu można handlować. 

Opublikowano

Ja polecam jednak knajpę Stryczek Wisielca, bo jest w środku miasta tuż obok punktu szybkiej podróży.

Opublikowano

Kto wie?:philosoraptor:

Spoiler

W jednym z zadań, miałem jakąś opcję dialogową sugerującą nawiązanie z nim "bliższej relacji":notbad:

Opublikowano

No dobra, pozwiedzałem sobie Kuttenberg wdłuż i wszerz. Mnóstwo kupców wszelkich profesji: kowal, płatnerz, miecznik, krawiec, szewc itd. Mają sporo groszy, zwykle po 800-900 każdy, i dobrze płacą za towary. Znacznie więcej niż gdzie indziej. Ale trzeba się nachodzić od jednego do drugiego, żeby wszystko posprzedawać.

No i wynająłem metę, w samym centrum obok punktu szybkiej podróży. Tam też spotkałem tę cycatą Katarzynę:Coolface:

Sporo nowych questów wpadło

Spoiler

zajmę się teraz przywróceniem "blasku" dla jakiejś łaźni. Może w końcu będzie można normalnie korzystać:pepegasm:

i pokończę też te już zaczęte, co wymagać będzie kolejnych podróży po całej mapie:fsg: