Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

@messer88, @Dalhizadanie nazywa się 

Ukryj zawartość

Droga zamknięta, żółty znacznik B na mapie.

1955b09acf437-screenshotUrl.thumb.jpg.40137ab4d8915511384b4a9aae6508f2.jpg

Jes to przy samej drodze na północ od Starej Kutny. To jest to miejsce

1955b09ce0d28-screenshotUrl.thumb.jpg.3bb3934ebc990aeeefeac73d6c8aff01.jpg

Nikogo tu nie ma. Nie byłem tu wcześniej i nikogo nie zabiłem:notbad:

To to miejsce, tu powinien stać wóz i namioty, wyraźnie coś się zesrało. W przyszłym tygodniu ma być duża łatka, jak nie skończysz gry, to może się załapiesz i poprawią to,

• Dzięki 1
Opublikowano

Najbardziej zjebana rzecz, która mnie irytuje to ide se na gatkach i papciach pogadać z kimś i po dialogu lub cutscence odpala się odrazu walka. No i nie można zmienić zestawu zbroi/ ubrania ani łyknąć żadnej mikstury. Teraz łaże cały czas w dojebanej mediolańskiej zbroi płytowej i dzwonie jak menel co zbiera puszki. Bo nigdy nie wiadomo czy ze zwykłej pogawedki nagle nie odpali się walka.

Opublikowano
48 minut temu, PiotrekP napisał(a):

"Nasza gra jest tak dopracowana, że przyśpieszamy premierę!" :kaz: I myk 70+GB patch na premierę. 

Ta, i ogromny patch nad którym "pracowali 5 miesięcy". No to jest mocne lecenie w chuja, ale gracze już dawno na to pozwolili.

Opublikowano
12 minut temu, Rozi napisał(a):

Ta, i ogromny patch nad którym "pracowali 5 miesięcy". No to jest mocne lecenie w chuja, ale gracze już dawno na to pozwolili.

No ale ale, KCD1 nawet teraz ma więcej mikro rysek niż KCD2 z day1 patchem i jednym hotfixem. Nie ma co przesadzać w drugą stronę. 

• This 1
Opublikowano
Godzinę temu, Dalhi napisał(a):

To to miejsce, tu powinien stać wóz i namioty, wyraźnie coś się zesrało. W przyszłym tygodniu ma być duża łatka, jak nie skończysz gry, to może się załapiesz i poprawią to,

Jest wzmianka o tym na reddicie, ewidentny bug

Opublikowano

Z tymi sejwami to wcale nie jest taki wielki problem. Po doświadczeniach z jedynki robię to regularnie. Tutaj jest też o tyle łatwiej, że ten zapis przy wyjściu z gry nie kasuje się po 1 wczytaniu.

Irytować mogą natomiast długie loadingi na drugiej mapie (na PS5:notbad:). Jakoś w 1 regionie dużo szybciej to szło.

Opublikowano

Ja w dwa warzenia robię 12 doskonałych sznapsów, co jakiś czas zaglądam do laboratorium i uzupełniam zapasy. 

To element gry i podobnie jak głód, pranie, ostrzenia miecza, karmienia psa rzeczy które robię i tyle. Nie wkurwia mnie ani trochę.

Lubię tę grę i tyle, nawet mam okrągłe 0 w tabelce drogi przebytej przy pomocy szybkiej podróży.

Jak miałem xboxa i brałem rzeczy na premierę na płycie to zawsze i tak ściągałem przy użyciu apki przed premierą. Czasy takie że nie wiadomo jak stara wersja jest wypalona i i ile łatek trzeba pobrać. Mam wolnego neta i wpadłem tak ze dwa razy, na PS chyba trudniej o takie myki. Raz nawet sobie grę kupiłem dodatkowo w wersji cyfrowej żeby wcześniej pobrać, bo coś się zyebało w apce i mi nie wyświetlało tytułu, później zwróciłem a pudełko wziąłem na premierę xd. Trzeba sobie radzić.

Opublikowano
1 minutę temu, Basior napisał(a):

I jak z lockpickingiem? Jak w 1?

Co do zasady systemy są te same, choć dużo bardziej dopracowane, ale to nie znaczy że wszystko się samo zrobi. Trzeba poćwiczyć kciuka i poświęcić na to czas żeby rozwinąć umiejętności, ale próg wejścia jest chyba niższy.

Odnośnie porównań wersji konsolowych nie pomogę, ale chyba DF robiło porównania, tam coś znajdziesz. Od siebie mogę powiedzieć że z obserwacji wątku wynika że jednak na konsolach jest więcej problemów technicznych z grą. Pewnie ze dwie łatki jeszcze trzeba żeby naprawić kilka bolączek.

• Dzięki 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dalhi napisał(a):

Co do zasady systemy są te same, choć dużo bardziej dopracowane, ale to nie znaczy że wszystko się samo zrobi. Trzeba poćwiczyć kciuka i poświęcić na to czas żeby rozwinąć umiejętności, ale próg wejścia jest chyba niższy.

Odnośnie porównań wersji konsolowych nie pomogę, ale chyba DF robiło porównania, tam coś znajdziesz. Od siebie mogę powiedzieć że z obserwacji wątku wynika że jednak na konsolach jest więcej problemów technicznych z grą. Pewnie ze dwie łatki jeszcze trzeba żeby naprawić kilka bolączek.

Dzięki. Może skończę jedynke do tych porpawek :D

Opublikowano

W ogóle jak się nie zrobi ścieżki młynarza to potem przez całą grę można mieć leciutkie problemy z zamkami, jak coś to polecam zrobić obu jak najszybciej, ale patrząc na story młynarz chyba się nawet bardziej przydaje na początku gry. 

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W ogóle jak się nie zrobi ścieżki młynarza to potem przez całą grę można mieć leciutkie problemy z zamkami, jak coś to polecam zrobić obu jak najszybciej, ale patrząc na story młynarz chyba się nawet bardziej przydaje na początku gry. 

Jeźeli piszesz o początku gry, to może i ok, ale dalsze etapy absolutnie się nie zgadza. Całkowicie pominąłem jego wątek i skoncentrowałem się na 

Spoiler

kowalu

a zameczki szły jak talala. Dobrze jest próbować otwierać wszystkie możliwe zamki, żeby skill leciał.

1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

Orzechowi też smakuje wędzona sarninka

Ja mu daję tylko surowe serduszka. 

Opublikowano

Ja olałem te zamki i 4 wytrychy połamałem chcąc wejść do swojego pokoju bo ciule mi go zamknęli. 

Gdzie na drugiej mapie można to trenować? Chodzi mi o taką skrzynię co jest na 1 mapie. Czy tam nie ma?

Opublikowano

No ja wszedłem na wesele z młynarzem. Ścieżka kowala też jest tak rozbudowana? Zacząłem od niej, ale jak mi kazał zrobić jakieś podkowy to poszedłem prosto do młyna. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rozi napisał(a):

Jest w tej części zegar, czy jestem ślepy?

Tak, tylko jadąc konno nie można wywołać tego menu przewijania czasu. Poza tym działa tak jak w jedynce.

@Butt Zadania dla młynarza są nieco bardziej złożone. Z kowalem jest nieco szybciej, bo poza drobnym kuciem, to jest jeszcze jedna misja którą robimy z pomocą i chyba tyle.

Do tego na weselu dostajemy nieco inne zadania, tego od kowala nie robiłem więc nie mam porównania.

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1