Dalhi 275 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 12 minut temu, Paolo1986 napisał(a): @messer88, @Dalhizadanie nazywa się Ukryj zawartość Droga zamknięta, żółty znacznik B na mapie. Jes to przy samej drodze na północ od Starej Kutny. To jest to miejsce Nikogo tu nie ma. Nie byłem tu wcześniej i nikogo nie zabiłem To to miejsce, tu powinien stać wóz i namioty, wyraźnie coś się zesrało. W przyszłym tygodniu ma być duża łatka, jak nie skończysz gry, to może się załapiesz i poprawią to, 1 Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu No do przyszłego tygodnia raczej nie skończę. Liczę więc na to, że to załatająAle pomyślcie co by było, jakby to był quest z main story Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu "Nasza gra jest tak dopracowana, że przyśpieszamy premierę!" I myk 70+GB patch na premierę. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu To akurat standard w dzisiejszych czasach Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Widocznie zakładali że gracze będą dłużej siedzieć na pierwszej mapie Cytuj
Symeon_88 38 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Najbardziej zjebana rzecz, która mnie irytuje to ide se na gatkach i papciach pogadać z kimś i po dialogu lub cutscence odpala się odrazu walka. No i nie można zmienić zestawu zbroi/ ubrania ani łyknąć żadnej mikstury. Teraz łaże cały czas w dojebanej mediolańskiej zbroi płytowej i dzwonie jak menel co zbiera puszki. Bo nigdy nie wiadomo czy ze zwykłej pogawedki nagle nie odpali się walka. Cytuj
bartiz 1 638 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Brakuje mi też opcji żeby w dialogach i cutscenkach nie pojawiał się założony hełm na łeb takie coś było np. w Horizonie 2 Cytuj
Rozi 948 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 48 minut temu, PiotrekP napisał(a): "Nasza gra jest tak dopracowana, że przyśpieszamy premierę!" I myk 70+GB patch na premierę. Ta, i ogromny patch nad którym "pracowali 5 miesięcy". No to jest mocne lecenie w chuja, ale gracze już dawno na to pozwolili. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 12 minut temu, Rozi napisał(a): Ta, i ogromny patch nad którym "pracowali 5 miesięcy". No to jest mocne lecenie w chuja, ale gracze już dawno na to pozwolili. No ale ale, KCD1 nawet teraz ma więcej mikro rysek niż KCD2 z day1 patchem i jednym hotfixem. Nie ma co przesadzać w drugą stronę. 1 Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Godzinę temu, Dalhi napisał(a): To to miejsce, tu powinien stać wóz i namioty, wyraźnie coś się zesrało. W przyszłym tygodniu ma być duża łatka, jak nie skończysz gry, to może się załapiesz i poprawią to, Jest wzmianka o tym na reddicie, ewidentny bug Spoiler https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/1iu4wg4/kcd2_road_closed_bugged_quest/?rdt=42508 Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Niestety takich irytujących rzeczy jest tu sporo. Do tego te sejwy i łatwo można stracić spory progres. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Z tymi sejwami to wcale nie jest taki wielki problem. Po doświadczeniach z jedynki robię to regularnie. Tutaj jest też o tyle łatwiej, że ten zapis przy wyjściu z gry nie kasuje się po 1 wczytaniu. Irytować mogą natomiast długie loadingi na drugiej mapie (na PS5). Jakoś w 1 regionie dużo szybciej to szło. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Ja mam w tym momencie 150 zwykłych i 17 medium sznapsów i 391 slotów zapisanych. Na luzie, ciężko to spierdolić, a nawet nie bawię się w Alchemię. 1 Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja w dwa warzenia robię 12 doskonałych sznapsów, co jakiś czas zaglądam do laboratorium i uzupełniam zapasy. To element gry i podobnie jak głód, pranie, ostrzenia miecza, karmienia psa rzeczy które robię i tyle. Nie wkurwia mnie ani trochę. Lubię tę grę i tyle, nawet mam okrągłe 0 w tabelce drogi przebytej przy pomocy szybkiej podróży. Jak miałem xboxa i brałem rzeczy na premierę na płycie to zawsze i tak ściągałem przy użyciu apki przed premierą. Czasy takie że nie wiadomo jak stara wersja jest wypalona i i ile łatek trzeba pobrać. Mam wolnego neta i wpadłem tak ze dwa razy, na PS chyba trudniej o takie myki. Raz nawet sobie grę kupiłem dodatkowo w wersji cyfrowej żeby wcześniej pobrać, bo coś się zyebało w apce i mi nie wyświetlało tytułu, później zwróciłem a pudełko wziąłem na premierę xd. Trzeba sobie radzić. Cytuj
Basior 1 165 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Z ciekawości (bo pewnie z miesiąc minie jak skończę 1), na której konsoli najlepiej grać? PS5 (PRO) czy XSX? I jak z lockpickingiem? Jak w 1? Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 minutę temu, Basior napisał(a): I jak z lockpickingiem? Jak w 1? Co do zasady systemy są te same, choć dużo bardziej dopracowane, ale to nie znaczy że wszystko się samo zrobi. Trzeba poćwiczyć kciuka i poświęcić na to czas żeby rozwinąć umiejętności, ale próg wejścia jest chyba niższy. Odnośnie porównań wersji konsolowych nie pomogę, ale chyba DF robiło porównania, tam coś znajdziesz. Od siebie mogę powiedzieć że z obserwacji wątku wynika że jednak na konsolach jest więcej problemów technicznych z grą. Pewnie ze dwie łatki jeszcze trzeba żeby naprawić kilka bolączek. 1 Cytuj
Basior 1 165 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 2 minuty temu, Dalhi napisał(a): Co do zasady systemy są te same, choć dużo bardziej dopracowane, ale to nie znaczy że wszystko się samo zrobi. Trzeba poćwiczyć kciuka i poświęcić na to czas żeby rozwinąć umiejętności, ale próg wejścia jest chyba niższy. Odnośnie porównań wersji konsolowych nie pomogę, ale chyba DF robiło porównania, tam coś znajdziesz. Od siebie mogę powiedzieć że z obserwacji wątku wynika że jednak na konsolach jest więcej problemów technicznych z grą. Pewnie ze dwie łatki jeszcze trzeba żeby naprawić kilka bolączek. Dzięki. Może skończę jedynke do tych porpawek Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu W ogóle jak się nie zrobi ścieżki młynarza to potem przez całą grę można mieć leciutkie problemy z zamkami, jak coś to polecam zrobić obu jak najszybciej, ale patrząc na story młynarz chyba się nawet bardziej przydaje na początku gry. Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja sobie upolowane mięsko wędzę/suszę i można go wszamać. Orzechowi też smakuje wędzona sarninka. Cytuj
Boomcio 4 304 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): W ogóle jak się nie zrobi ścieżki młynarza to potem przez całą grę można mieć leciutkie problemy z zamkami, jak coś to polecam zrobić obu jak najszybciej, ale patrząc na story młynarz chyba się nawet bardziej przydaje na początku gry. Jeźeli piszesz o początku gry, to może i ok, ale dalsze etapy absolutnie się nie zgadza. Całkowicie pominąłem jego wątek i skoncentrowałem się na Spoiler kowalu a zameczki szły jak talala. Dobrze jest próbować otwierać wszystkie możliwe zamki, żeby skill leciał. 1 minutę temu, PiotrekP napisał(a): Orzechowi też smakuje wędzona sarninka Ja mu daję tylko surowe serduszka. Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja olałem te zamki i 4 wytrychy połamałem chcąc wejść do swojego pokoju bo ciule mi go zamknęli. Gdzie na drugiej mapie można to trenować? Chodzi mi o taką skrzynię co jest na 1 mapie. Czy tam nie ma? Cytuj
Butt 3 484 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No ja wszedłem na wesele z młynarzem. Ścieżka kowala też jest tak rozbudowana? Zacząłem od niej, ale jak mi kazał zrobić jakieś podkowy to poszedłem prosto do młyna. Cytuj
Rozi 948 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Jest w tej części zegar, czy jestem ślepy? Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 13 minut temu, Rozi napisał(a): Jest w tej części zegar, czy jestem ślepy? Chyba tylko w trybie spania/czekania. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 17 minut temu, Rozi napisał(a): Jest w tej części zegar, czy jestem ślepy? Tak, tylko jadąc konno nie można wywołać tego menu przewijania czasu. Poza tym działa tak jak w jedynce. @Butt Zadania dla młynarza są nieco bardziej złożone. Z kowalem jest nieco szybciej, bo poza drobnym kuciem, to jest jeszcze jedna misja którą robimy z pomocą i chyba tyle. Do tego na weselu dostajemy nieco inne zadania, tego od kowala nie robiłem więc nie mam porównania. Edytowane 10 godzin temu przez Dalhi 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi