messer88 6 866 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 23 minuty temu, PiotrekP napisał(a): Gdzie na drugiej mapie można to trenować? Chodzi mi o taką skrzynię co jest na 1 mapie. Czy tam nie ma? najlepiej to sobie zrobić wywar na to i otwierać stopniowe różne skrzynki itp, w obozach bandytów np zamiast kluczem to ćwiczyć i otwierać wytrychem. ja miałem kłopoty ze średnimi zamkami a teraz to się bardzo trudne otwiera i już olałem te szybkie palce dawno. i to jest super w tej grze, najlepiej zrobiony progres umiejętności, czy to te zamki, czy strzelanie z łuku. Gdzie początek można się zesrać żeby coś ustrzelić a teraz można położyć kilku chłopa zanim do Henryka podbiegną. @Butt wydaje mi się że ścieżka kowala jest bardziej rozbudowana i ciekawsza, ja się skupiłem na tej. Z drugiej mapki dopiero wróciłem dokończyć te od młynarza to imo krócej to trwało, no ale za to śmiesznie. 1 Cytuj
Fafensky 200 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ciekawe czy Julka forumka czyta. 4 Cytuj
Rozi 947 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Mi chodzi o zegar w menu, taki jaki był w jedynce. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu https://www.eurogamer.pl/kingdom-come-deliverance-2-czas-w-grze-jak-przesunac-omijanie-czasu-zmiana-godziny Chodzi o to menu? Bo poza wywołaniem tego okienka i spaniem jedyny moment kiedy jeszcze zegar się pojawiał z tego co kojarzę to w trakcie szybkiej podróży na dole mapy, w dwójce nie widziałem jeszcze menu szybkiej podróży xd więc nie wiem czym się różnią. Cytuj
Rozi 947 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nie, w jedynce po wejściu do menu miałeś nad graczem zegar normalnie i mogłeś sprawdzić aktualną godzinę. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Ok, już wiem o co chodzi. Nie ma tego, trzeba sobie godzinę sprawdzać w menu przewijania czasu, w tym z Henryczkiem nie widać zegara. Edytowane 8 godzin temu przez Dalhi 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Godzinę temu, Boomcio napisał(a): Jeźeli piszesz o początku gry, to może i ok, ale dalsze etapy absolutnie się nie zgadza. Całkowicie pominąłem jego wątek i skoncentrowałem się na Pokaż ukrytą zawartość kowalu a zameczki szły jak talala. Dobrze jest próbować otwierać wszystkie możliwe zamki, żeby skill leciał. Ja mu daję tylko surowe serduszka. Początek (w sensie do pewnego zadania w fabule) sam zrobiłem młynarza już po tym i na pewno gdyby trenować zamki na samym początku gry, zamiast mieczyków, byłoby łatwiej zrobić to zadanie. Zagadka morderstw w stolicy , kolejny sidequest "główny" :D. 1 Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu GOTY ten quest ale się trochę zdziwiłem że w przypadku jednej z ofiar Spoiler dziewczyny w lesie nie było opcji żeby ją pochować. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 4 minuty temu, messer88 napisał(a): GOTY ten quest ale się trochę zdziwiłem że w przypadku jednej z ofiar Pokaż ukrytą zawartość dziewczyny w lesie nie było opcji żeby ją pochować. No szkoda, a łopatę noszę . 1 Cytuj
Rozi 947 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Kolejny wkurwiający bug - mapa po otwarciu jest czarna, trzeba ją odpalić znowu, żeby zaskoczyło. Ale cała reszta to jest obłęd, te lasy są jeszcze lepsze, niż w jedynce. Dzisiaj spacerowałem parędziesiąt minut po lesie w pobliżu Trochowa... Bo mnie mordowali bandyci xD Na początku to jest niezły hardkor, musiałem znaleźć pojedynczego chłopa i go zaszlachtować, bo z dwoma - łucznikiem i tarczownikiem, to był siwy dym. A, i strzelanie z łuku jest o wiele łatwiejsze niż w jedynce, przez lepszą perspektywę. A możliwość prania ciuchów? Wędzenia jebanych mięs? Suszenie ziół? BOŻE Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Z trzech prosiaków biegających w zagrodzie mam już spory zapas mięsa. Po prostu z łuku je potraktowałem i nikt mi nie miał tego za złe. A chwilę później (tzn w grze po zmroku) strażnik się mnie czepił, że chodzę bez pochodni, choć miałem ją w łapie. I kara 5 groszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi