Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Gdzie na drugiej mapie można to trenować? Chodzi mi o taką skrzynię co jest na 1 mapie. Czy tam nie ma?

najlepiej to sobie zrobić wywar na to i otwierać stopniowe różne skrzynki itp, w obozach bandytów np zamiast kluczem to ćwiczyć i otwierać wytrychem. 

ja miałem kłopoty ze średnimi zamkami a teraz to się bardzo trudne otwiera i już olałem te szybkie palce dawno. 

i to jest super w tej grze, najlepiej zrobiony progres umiejętności, czy to te zamki, czy strzelanie z łuku. Gdzie początek można się zesrać żeby coś ustrzelić a teraz można położyć kilku chłopa zanim do Henryka podbiegną. 

@Butt wydaje mi się że ścieżka kowala jest bardziej rozbudowana i ciekawsza, ja się skupiłem na tej. Z drugiej mapki dopiero wróciłem dokończyć te od młynarza to imo krócej to trwało, no ale za to śmiesznie. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok, już wiem o co chodzi. Nie ma tego, trzeba sobie godzinę sprawdzać w menu przewijania czasu, w tym z Henryczkiem nie widać zegara.

Edytowane przez Dalhi
  • Smutny 1
Opublikowano
Godzinę temu, Boomcio napisał(a):

Jeźeli piszesz o początku gry, to może i ok, ale dalsze etapy absolutnie się nie zgadza. Całkowicie pominąłem jego wątek i skoncentrowałem się na 

Pokaż ukrytą zawartość

kowalu

a zameczki szły jak talala. Dobrze jest próbować otwierać wszystkie możliwe zamki, żeby skill leciał.

Ja mu daję tylko surowe serduszka. 

Początek (w sensie do pewnego zadania w fabule) sam zrobiłem młynarza już po tym i na pewno gdyby trenować zamki na samym początku gry, zamiast mieczyków, byłoby łatwiej zrobić to zadanie. 

Zagadka morderstw w stolicy :notbad:, kolejny sidequest "główny" :D. 

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

GOTY ten quest ale się trochę zdziwiłem że w przypadku jednej z ofiar 

Pokaż ukrytą zawartość

dziewczyny w lesie nie było opcji żeby ją pochować. 

No szkoda, a łopatę noszę :sonkassie:.

• This 1
Opublikowano

Kolejny wkurwiający bug - mapa po otwarciu jest czarna, trzeba ją odpalić znowu, żeby zaskoczyło.

Ale cała reszta to jest obłęd, te lasy są jeszcze lepsze, niż w jedynce. Dzisiaj spacerowałem parędziesiąt minut po lesie w pobliżu Trochowa...

Bo mnie mordowali bandyci xD Na początku to jest niezły hardkor, musiałem znaleźć pojedynczego chłopa i go zaszlachtować, bo z dwoma - łucznikiem i tarczownikiem, to był siwy dym.

A, i strzelanie z łuku jest o wiele łatwiejsze niż w jedynce, przez lepszą perspektywę. A możliwość prania ciuchów? Wędzenia jebanych mięs? Suszenie ziół? BOŻE :obama:

Opublikowano

Z trzech prosiaków biegających w zagrodzie mam już spory zapas mięsa. Po prostu z łuku je potraktowałem i nikt mi nie miał tego za złe. A chwilę później (tzn w grze po zmroku) strażnik się mnie czepił, że chodzę bez pochodni, choć miałem ją w łapie. I kara 5 groszy.