Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Gdzie na drugiej mapie można to trenować? Chodzi mi o taką skrzynię co jest na 1 mapie. Czy tam nie ma?

najlepiej to sobie zrobić wywar na to i otwierać stopniowe różne skrzynki itp, w obozach bandytów np zamiast kluczem to ćwiczyć i otwierać wytrychem. 

ja miałem kłopoty ze średnimi zamkami a teraz to się bardzo trudne otwiera i już olałem te szybkie palce dawno. 

i to jest super w tej grze, najlepiej zrobiony progres umiejętności, czy to te zamki, czy strzelanie z łuku. Gdzie początek można się zesrać żeby coś ustrzelić a teraz można położyć kilku chłopa zanim do Henryka podbiegną. 

@Butt wydaje mi się że ścieżka kowala jest bardziej rozbudowana i ciekawsza, ja się skupiłem na tej. Z drugiej mapki dopiero wróciłem dokończyć te od młynarza to imo krócej to trwało, no ale za to śmiesznie. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok, już wiem o co chodzi. Nie ma tego, trzeba sobie godzinę sprawdzać w menu przewijania czasu, w tym z Henryczkiem nie widać zegara.

Edytowane przez Dalhi
  • Smutny 1
Opublikowano
Godzinę temu, Boomcio napisał(a):

Jeźeli piszesz o początku gry, to może i ok, ale dalsze etapy absolutnie się nie zgadza. Całkowicie pominąłem jego wątek i skoncentrowałem się na 

Pokaż ukrytą zawartość

kowalu

a zameczki szły jak talala. Dobrze jest próbować otwierać wszystkie możliwe zamki, żeby skill leciał.

Ja mu daję tylko surowe serduszka. 

Początek (w sensie do pewnego zadania w fabule) sam zrobiłem młynarza już po tym i na pewno gdyby trenować zamki na samym początku gry, zamiast mieczyków, byłoby łatwiej zrobić to zadanie. 

Zagadka morderstw w stolicy :notbad:, kolejny sidequest "główny" :D. 

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

GOTY ten quest ale się trochę zdziwiłem że w przypadku jednej z ofiar 

Pokaż ukrytą zawartość

dziewczyny w lesie nie było opcji żeby ją pochować. 

No szkoda, a łopatę noszę :sonkassie:.

• This 1
Opublikowano

Kolejny wkurwiający bug - mapa po otwarciu jest czarna, trzeba ją odpalić znowu, żeby zaskoczyło.

Ale cała reszta to jest obłęd, te lasy są jeszcze lepsze, niż w jedynce. Dzisiaj spacerowałem parędziesiąt minut po lesie w pobliżu Trochowa...

Bo mnie mordowali bandyci xD Na początku to jest niezły hardkor, musiałem znaleźć pojedynczego chłopa i go zaszlachtować, bo z dwoma - łucznikiem i tarczownikiem, to był siwy dym.

A, i strzelanie z łuku jest o wiele łatwiejsze niż w jedynce, przez lepszą perspektywę. A możliwość prania ciuchów? Wędzenia jebanych mięs? Suszenie ziół? BOŻE :obama:

Opublikowano

Z trzech prosiaków biegających w zagrodzie mam już spory zapas mięsa. Po prostu z łuku je potraktowałem i nikt mi nie miał tego za złe. A chwilę później (tzn w grze po zmroku) strażnik się mnie czepił, że chodzę bez pochodni, choć miałem ją w łapie. I kara 5 groszy.

Opublikowano (edytowane)

Musiałem na jakiś czas wyjechać z Kuttenbergu, bo chcą mnie ukarać:nosacz2:Robiłem jakieś złodziejskie zadanie

Spoiler

i musiałem włamać się do krawca po jakąś szczęśliwą podkowę. Tylko ciągle kręcili się tam ludzie (oczywiście nocą). Musiałem odciągnąć i ogłuszyć parobka, który pilnował drzwi:wujaszek:Ale chyba mnie zdążył zauważyć. No kurde, jakby się spodziewali, że ktoś chce ich okraść:lul:

Ludzie musieli być wyjątkowo czujni w tych czasach:philosoraptor:Jedna babka przyuważyła mnie, jak byłem przyczajony na podwórzu i spytała, czy podziwiam księżyc :dafuq:Oczywiście kazała mi się zmywać:D

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

Niech kurwa naprawia te burze wreszcie bo to jest jedna z najbrzydszych burz i efektów jakie przy tym towarzyszą w historii gejmingu.

• beka z typa 1
  • This 1
Opublikowano

Mnie jakoś bugi odnośnie questów omijają (jeden hint dla kogoś tutaj, podobno w 99.9% przypadków pomaga zmiana mapy, jak ktoś nie przyjdzie itp. to czasochłonne i kosztuje 200 groszy, ale chyba warto :)), dzisiaj klękło 80 godzin gry, jeszcze do końca chyba zostało sporo, patrząc na questloga.

Miałem śmiesznego buga/nie buga, zdarzenie w świecie gry, a mianowicie w jednym z questów zostałem porwany i obudziłem się gdzieś, w międzyczasie gonili mnie strażnicy i ten strażnik jakimś cudem w trakcie długiego dialogu, pewnie dlatego, że poszedłem na 30 minut afk mnie dogonił i zaczął atakować, widać, że wszystko tutaj dzieje się naprawdę, w realtime :notbad:. Niestety musiałem odbyć po tym zdarzeniu pielgrzymkę, bo strażnik był bardzo oburzony całą sytuacją, ale poczekał na starcie do momentu, aż zakończyłem fabularny dialog xD. Bardzo mi to przypomina RDR2, gdzie też można było takie kwiatki dostać, tyle, że tutaj tyczy się to dialogów, a tam były całe cutscenki tak zrobione.  

Opublikowano

Ja miałem coś podobnego w tej spelunie w slumsach Kuttenberga, gdzie mnie strażnik atakował w czasie gdy była scenka z typem w knajpie. W ogóle to te typy z bandy na mnie doniosły strażnikowi, bo zabiłem żołnierzy w czasie misji, a oni są przeciwni zabijania niewinnych. xd Jeszcze przywódca powiedział, że musiał sprzątnąć kolesia z ekipy, który im bruździł, a typ dalej jest w grze przed knajpą. Tam ewidentnie jest coś niedopracowane.

Opublikowano

Wszedłem po 110h do Kutasobergu i sporo błędów jest graficznych, gra przycina przy źródłach światła, migocze ekran. 

Opublikowano
20 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Heniek musi świecić oczami za swe występki.

Poszedłem na pielgrzymkę, było ciemno i zabiłem górników. 

image.thumb.jpeg.6af3341687dd407217c61339f156c487.jpeg

Ale smog, gorzej jak u mnie na wsi, czym oni palą?

image.thumb.jpeg.6cb6b1eddba83ce12d1fb5e32336ce96.jpeg

Opublikowano

Sprawdziłem sobie w statystykach i mam 82 ukończone zadania + 2 nieudane. Ale duża jest ta gra:obama:A ciągle pojawiają się nowe questy poboczne, samej fabuły praktycznie od 20 godzin nie ruszyłem:D

Na ten moment po 75 godzinach mam 22lv, odstaje tylko broń drzewcowa i łuki oraz picie.

• Plusik 1
Opublikowano
40 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

Sprawdziłem sobie w statystykach i mam 82 ukończone zadania + 2 nieudane. Ale duża jest ta gra:obama:A ciągle pojawiają się nowe questy poboczne, samej fabuły praktycznie od 20 godzin nie ruszyłem:D

Na ten moment po 75 godzinach mam 22lv, odstaje tylko broń drzewcowa i łuki oraz picie.

Właśnie, gdzie jest jakiś trener picia :D?