Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończyłem. Bez rozpisywania się 9/10, dałbym więcej ale końcówka gry sporo bugów szczególnie drażnią te z cutscenek gdzie zamiast postaci kamera kieruje na ścianę obok. Od pewnego momentu gra zaczyna też ostro ścinać w mieście, co ciekawe jeszcze z 20h temu takiej sytuacji nie było. Sama końcówka powiedzmy ostatnie ~10 story questów jest zajebiste, najchętniej by to człowiek zaliczył ciągiem.  Podobnie pisałem o pierwszej mapie, to tak na drugiej jest jeszcze lepiej, można się pośmiać a są też poważne wybory i tematy. 

Jeszcze kwestia hmmm walki, no trochę się mocny Heniek robi imo za mocny 

Spoiler

W jednej misji walczyłem chyba z 20 naraz, opcja stealth się zesrała a trochę daleko już zaszedłem więc spróbowałem siłowo i było ok. O ile nie wejdą na plecy z jakimś młotkiem bo ciężko się obrócić to pewnie i z większą ilość można sobie spokojnie poradzić.

aha no i 

Spoiler

Kaśka i Róża wyruchane :) 

• Plusik 2
Opublikowano

A jakie miałeś zakończenie? Czy 

Spoiler

starzy powiedzieli że dobry z Ciebie człowiek? Ja miałem złe, ale tylko przez to, że nie powiedziałem, że żałuję złodziejstwa. Bo nie żałuję, przecież nie będę kłamał matce w martwe oczy. :kekw:

Opublikowano

potężne spoilery z końcówki więc jak ktoś nie skończył nie otwierać. 

Stary 

Spoiler
Spoiler

Mnie pocisnął że zemsta mi się zbytnio spodobała z istvanem, łysego z wąsem wykończyłem „honorowo” czyli pomogłem mu wstać XD

brabanta oszczędziłem 

Matka pocisk że rabowałem biednych i coś tam, chociaz tutaj to nie rozumiem bo zajebac biednym to chyba tylko instrument dla grajków , pochwaliła tylko że Maleszów i Semin oszczędzony. 

w sumie rozumiem te całe scenki jako zakończenie neutralne, na koniec Radzik mnie  budzi i chwali za wszystko 

Opublikowano
15 minut temu, messer88 napisał(a):

potężne spoilery z końcówki więc jak ktoś nie skończył nie otwierać. 

Stary 

Ukryj zawartość
  Ukryj zawartość

Mnie pocisnął że zemsta mi się zbytnio spodobała z istvanem, łysego z wąsem wykończyłem „honorowo” czyli pomogłem mu wstać XD

brabanta oszczędziłem 

Matka pocisk że rabowałem biednych i coś tam, chociaz tutaj to nie rozumiem bo zajebac biednym to chyba tylko instrument dla grajków , pochwaliła tylko że Maleszów i Semin oszczędzony. 

w sumie rozumiem te całe scenki jako zakończenie neutralne, na koniec Radzik mnie  budzi i chwali za wszystko 

A to mnie też

Spoiler

pocisnął z tą zemstą. Ale poczytałem na reddicie, że wszystko zrobiłem dobrze, żeby dostać "dobre" zakończenie, tylko nie żałowałem swoich złodziejskich występków i wszystko przez to. A poza tym też oszczędziłem Semin i Maleszów. Łysego i Totha załatwiłem honorowo. Jedynie Brabantowi nie darowałem, bo nie znoszę tego bełkotliwego języka i od początku ręka mnie świerzbiła by mu przyjebać. Poza tym trzeba było pomścić Komara. 

Opublikowano

Dziś sobie jeszcze raz to obejrzę i z ciekawości sprawdzę inne. 

Spoiler

A co zrobiłeś z Samuelem? Ja go zatargałem do konia, bo wcześniej łażąc po tym obozie to chyba wybiłem 90% żołnierzy tam XD 

Opublikowano

Ja tu nie widzę powodu do pośpiechu. Zakończenie to pewnie gdzieś za miesiąc, półtora obejrzę. :D

Na drugą mapę się póki co poniwnie nie wybieram, bo mam co robić w Troskowicach.

Opublikowano
12 godzin temu, messer88 napisał(a):

Skończyłem. Bez rozpisywania się 9/10, dałbym więcej ale końcówka gry sporo bugów szczególnie drażnią te z cutscenek gdzie zamiast postaci kamera kieruje na ścianę obok. Od pewnego momentu gra zaczyna też ostro ścinać w mieście, co ciekawe jeszcze z 20h temu takiej sytuacji nie było. Sama końcówka powiedzmy ostatnie ~10 story questów jest zajebiste, najchętniej by to człowiek zaliczył ciągiem.  Podobnie pisałem o pierwszej mapie, to tak na drugiej jest jeszcze lepiej, można się pośmiać a są też poważne wybory i tematy. 

Jeszcze kwestia hmmm walki, no trochę się mocny Heniek robi imo za mocny 

Pokaż ukrytą zawartość

W jednej misji walczyłem chyba z 20 naraz, opcja stealth się zesrała a trochę daleko już zaszedłem więc spróbowałem siłowo i było ok. O ile nie wejdą na plecy z jakimś młotkiem bo ciężko się obrócić to pewnie i z większą ilość można sobie spokojnie poradzić.

aha no i 

Pokaż ukrytą zawartość

Kaśka i Róża wyruchane :) 

Po punkcie bez powrotu ile godzin trwała fabuła jeszcze? 

Opublikowano
39 minut temu, messer88 napisał(a):

Dziś sobie jeszcze raz to obejrzę i z ciekawości sprawdzę inne. 

Ukryj zawartość

A co zrobiłeś z Samuelem? Ja go zatargałem do konia, bo wcześniej łażąc po tym obozie to chyba wybiłem 90% żołnierzy tam XD 

Zrobiłem tak samo, najpierw 

Spoiler

go chciałem zostawić po wyczerpaniu opcji dialogowych. Przekonywałem go, żeby stąd uciekać, ale nie to nie, cześć. Ale potem jak wybiłem cały obóz, prócz jednego strażnika patrolującego na obrzeżach wioski, to się wróciłem po niego. Myślę sobie, co mi szkodzi sprawdzić czy się w ogóle da.

Opublikowano
32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Po punkcie bez powrotu ile godzin trwała fabuła jeszcze? 

tak dokładnie to Ci nie powiem ale może być coś około 10h albo więcej bez pośpiechu ale jak dla mnie to najlepsze fabularne questy właśnie ta końcówka 

31 minut temu, Butt napisał(a):

Zrobiłem tak samo, najpierw 

Spoiler

Ja się zdziwiłem na początku bo podchodzę pod konia a tam obie opcje na szaro, zapomniałem że się przeładowałem z Żydem na plecach xd a żeby go zabrać to podpowiedziała opcja do niesienia 

w sumie ten obóz to wybiłem bo szukałem koni xD 

potem obejrzę jeszcze raz swój ending to wrzucę co tam dokładnie mi mame powiedziała z tej kwestii której nie widzę zbyt sensu 

• Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

tak dokładnie to Ci nie powiem ale może być coś około 10h albo więcej bez pośpiechu ale jak dla mnie to najlepsze fabularne questy właśnie ta końcówka 

Pokaż ukrytą zawartość

Ja się zdziwiłem na początku bo podchodzę pod konia a tam obie opcje na szaro, zapomniałem że się przeładowałem z Żydem na plecach xd a żeby go zabrać to podpowiedziała opcja do niesienia 

w sumie ten obóz to wybiłem bo szukałem koni xD 

potem obejrzę jeszcze raz swój ending to wrzucę co tam dokładnie mi mame powiedziała z tej kwestii której nie widzę zbyt sensu 

Zastanawiałem się, czy się uda w 1 sesji, ale może być ciężko :). 

Opublikowano

@Butt bo sprawdziłem, SPOILERY Z KOŃCA nie klikać jak nie skończyliście 

Spoiler

po gadce o Maleszowie i seminie że się sprzeciwiłem rozkazom i oszczędziłem niewinnych matka mi ciśnie - pomściłeś zły czyn ale zachowałeś się jak łotr plądrując i okradając biedaków XD u Ciebie też taki tekst był? Ojciec mówi że finalnie więcej dobrych uczynków zrobiłem. 

Opublikowano
22 minuty temu, messer88 napisał(a):

@Butt bo sprawdziłem, SPOILERY Z KOŃCA nie klikać jak nie skończyliście 

Ukryj zawartość

po gadce o Maleszowie i seminie że się sprzeciwiłem rozkazom i oszczędziłem niewinnych matka mi ciśnie - pomściłeś zły czyn ale zachowałeś się jak łotr plądrując i okradając biedaków XD u Ciebie też taki tekst był? Ojciec mówi że finalnie więcej dobrych uczynków zrobiłem. 

Tak

Spoiler

miałem taki tekst, potem mama zapytała się czy żałuję. Jako, że nie żałowałem to się na mnie wypieli. No i ok.

• Haha 1
Opublikowano

Ma to swój klimat z czeskim dubbingiem. No i te wymiany zdań pomiędzy Henrynczkiem a Komarem mają większy sens wtedy, ale ja też wolę angielski. Grałem z angielskim w jedynce i się już przyzwyczaiłem do tych aktorów.

Opublikowano

No za angielskim przemawia też jednak to, że realny Henryk jest Anglikiem :). 

Ale te dyskusje z Komarem no to słabo wychodzą trochę po angielsku, bez dwóch zdań. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo1986 napisał(a):

Podejrzewam, że polski dla Czechów też może dziwnie brzmieć:)A jednak całkiem sporo można zrozumieć ze słuchu w odpowiednim kontekście sytuacyjnym:)

Gorzej jak powiemy do Czecha "Szukam twojej żony". Żaden kontekst tu nie pomoże :leo: