Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Paolo1986 napisał(a):

Podejrzewam, że polski dla Czechów też może dziwnie brzmieć:)A jednak całkiem sporo można zrozumieć ze słuchu w odpowiednim kontekście sytuacyjnym:)

Oglądałem na twitchu streama pewnej ładnej pani czeszki i zapytałem o to. Powiedziała, że dla nich polski jest śmieszny w uj, że niby wiedzą co mówimy ale tak naprawde nie wiedzą o czym mówimy :) Odpowiedziałem, że mamy tak samo,a po kilku piwkach to już w ogóle beka jest max. No i ogólnie miło.

Co do gry to tylko po czesku. To jest kolejny etap immersji w ten świat. Po angielsku to brzmi jak każda inna gra, a dodatkowo aktor co gra Henryka jest pewnie ze 20 lat starszy od Henryczka w grze i dla mnie ma za stary głos.

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja najlepiej wspominam akcję gdy na stealth mode przekradałem się przez obóz pod oblężonym Suchodołem. Przycupnąłem w cieniu, żeby wziąć łyk pivka i nagle słysze w słuchawkach na cała p...: "TY SRACZU!!!!!!!"

Monitor opluty, a ja dusząc się ze śmiechu musiałem dawać dzide przed strażnikiem, który mnie wykrył:rofl:

• Haha 2
Opublikowano

Kurde, trzeba ten czeski wypróbować. To faktycznie może być inny poziom.

Wróciłem sobie na pierwszą mapkę, żeby zaliczyć nieodkryte znajdzki i jeden bandzior miał przy sobie

Spoiler

W chuj relikwi. Jakieś chusty, włócznie spod krzyża i inne takie.

Idzie coś z tym zrobić? 

Opublikowano

A znaleźliście mapę skarbów u kapitana Tomasza? Jeśli tak to jest na niej błąd, bo napisane jest Suchdol a chodzi o Niebaków.

• Plusik 1
Opublikowano
52 minuty temu, Butt napisał(a):

A znaleźliście mapę skarbów u kapitana Tomasza? Jeśli tak to jest na niej błąd, bo napisane jest Suchdol a chodzi o Niebaków.

No szukałem raz i właśnie nie mogłem znaleźć...:)

Btw uważajcie z piciem alkoholu w ostatnich misjach xDD. 

Opublikowano

Tak, będzie.

Ja 147 h na liczniku, wszytskie poboczne zdobione jadę już tylko z fabułą - myślę, że jeszcze 25h i przejdę gre. Ciekawe ile contentu dojdzie w dlc - chciałbym żeby te tereny na południowym wschodzie/zachodzie mapy dodatku możliwość eksploracji bo sporo uciętego miejsca jest.

Opublikowano

Ta, też już o tym pisałem, że kc w klimatach zimowych to byłaby jebana petarda, ale to jest awykonalne - nie dla studia z budżetem 30 baniek.

Opublikowano

Zabiłem w samoobronie tych górników od sztandaru, chyba dwóch. I dwa razy mnie straż złapała i płaciłem po 1600groszy. Myślałem że to będzie skumulowane. Boje się że miałem na koncie 3go, a już nie mam kasy na zadośćuczynienie. 

Opublikowano
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Po zakończeniu gry nie można zapisywać odpoczywając w gospodzie czy mam post game buga? @messer88 @Butt

Nie miałem takich problemów. Sprawdzałeś w kilku gospodach?