Butt 3 491 Opublikowano czwartek o 12:20 Opublikowano czwartek o 12:20 Jedyny problem jaki mam ze spaniem, ale to już było podczas gry, to nie mogę wbić w środku nocy przy świadkach. Jak mnie ktoś zobaczy to mi nie da się kimnąć. Jest kilka takich miejscówek w różnych wioskach. Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 12:22 Opublikowano czwartek o 12:22 Aż mi się przypomniała sytuacja z początku gry jak się położyłem w złym łóżku u Bożeny i mnie budzi w nocy że idzie po straż Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 12:25 Opublikowano czwartek o 12:25 Gra skończona, zeszło mi 105,7h, ale zostało coś na mapie do odkrycia. Dałbym na dzisiaj przed DLC 9+/10, tak jak na premierę dałem Baldurowi 10-/10 (po drugim przejściu i paczykach to jest dycha cała i wzór do naśladowania) :D. Jedyne co brakuje do ideału to drobne szlify związane z bugami czy to graficznymi (oświetlenie, czasami wpadające postacie w tło na scenkach itp.) czy z mniejszymi questami, chociaż ja akurat miałem chyba z może jeden i to nic nie znaczący. Ciężko się przyczepić do genialnie napisanej historii, dialogów, Henryka i kolegów/koleżanek, czy nawet króla Zygmunta i jego kompanów. Tutaj absolutnie wzór do naśladowania. Komar Spoiler R.I.P. System walki może mógłby być lepszy, kiedy bijemy się z kilkoma wrogami, ale w zasadzie nie przeszkadzał mi mocno (a przeszkadzał mi bardzo w jedynce), gra była dla mnie też odpowiednio trudna od początku do końca. Walczyłem głównie mieczem i pod koniec gry łukiem trochę więcej i bronią palną, ale ta ostatecznie była za wolna. Skradanie było ok, przebijało mechaniką nawet niektóre Asasyny (heheszki). W grze użyłem chyba każdego dostępnego skilla podczas konwersacji i nie tylko, zawaliłem sobie finalną misję nadmiernym piciem w misji poprzedniej (chociaż fabularnie nie wiem, czemu Heniek nie miał czasu wytrzeźwieć i musiałem walczyć całą misję w niedowidzeniem, no ale cóż xD) itp. Działo się w tej grze dużo, za dużo by opowiadać. No i grafika - jest piękna, cudownie to też chodzi, Cry Engine wciąż po tylu latach daje radę i został szalenie dobrze przez Warhorse zoptymalizowany. Na pewno gra zaliczyła legendarny upgrade względem poprzednika i studio Warhorse ląduje teraz w czubie, przed nimi ciężkie zadanie przed DLC i 3 - utrzymać poziom, tyle mi wystarczy (no plus dodać pory roku i jeszcze większy budżet). Zasłużone miejsce w Hallf of Fame 2025 (podejrzewam, że na pewno bardziej niż dwie pozostałe gry, ale jeszcze muszę to sprawdzić sam) 3 Cytuj
Paolo1986 934 Opublikowano czwartek o 12:25 Opublikowano czwartek o 12:25 (edytowane) @messer88Ech, ty świntuchuBożena nie za stara dla Henryka? Edytowane czwartek o 12:26 przez Paolo1986 Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 12:30 Opublikowano czwartek o 12:30 Dla Henryczka tylko milf Katarzyna a końcówka tej gry gdzieś od questa Italiano to jest mistrzostwo 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 12:35 Opublikowano czwartek o 12:35 14 minut temu, Butt napisał(a): Jedyny problem jaki mam ze spaniem, ale to już było podczas gry, to nie mogę wbić w środku nocy przy świadkach. Jak mnie ktoś zobaczy to mi nie da się kimnąć. Jest kilka takich miejscówek w różnych wioskach. Już mi zaczęło działać, nie wiem co pomogło w sumie, reload, wizyta na 2giej mapie, czy łaziebne, ale ewidentnie 2 razy w mieście nie zapisało zaraz po przejściu gry. Cytuj
PiotrekP 2 137 Opublikowano czwartek o 12:38 Opublikowano czwartek o 12:38 U mnie Katarzyna sobie poczeka, zanim Heniek pokaże jej swój miecz. Chyba że coś zawalę niechcący. Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 12:42 Opublikowano czwartek o 12:42 U mnie z romansów zaliczone wszystkie poza ptaszkiem Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 12:44 Opublikowano czwartek o 12:44 2 minuty temu, messer88 napisał(a): U mnie z romansów zaliczone wszystkie poza ptaszkiem U mnie podobnie, wszystkie kobitki zaliczone prawilnie, Ptak musiał się obejść smakiem, ale trzymam kciuki, bo to miły chłopak. Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 12:47 Opublikowano czwartek o 12:47 W sumie ciekawe jak to wygląda wtedy na końcu, jak ktoś nie skończył niech nie otwiera Spoiler jak matce mówimy czy ktoś jest w naszym życiu, ja miałem do wyboru Różę i Kaśkę, Kaśkę to stary skomentował że mogłaby być matką Xd Róża że wysoko mierzy. Zastanawia mnie co jak ktoś tam wcześniej z ptaszkiem się bawił jak na to zareagują. Cytuj
PiotrekP 2 137 Opublikowano czwartek o 13:19 Opublikowano czwartek o 13:19 Widzę wszyscy jednomyślnie nie pozostają wierni Teresce Cytuj
Paolo1986 934 Opublikowano czwartek o 14:36 Opublikowano czwartek o 14:36 Czekam na ten moment, aż Henryk będzie mógł zaliczyć tę mającą czym oddychać Katarzynę. Zapragnął jej, odkąd ją zobaczył Spoiler Teresa już go jakoś nie interesuje, całe życie przed nim Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 14:57 Opublikowano czwartek o 14:57 20 minut temu, Paolo1986 napisał(a): Czekam na ten moment, aż Henryk będzie mógł zaliczyć tę mającą czym oddychać Katarzynę. Zapragnął jej, odkąd ją zobaczył Pokaż ukrytą zawartość Teresa już go jakoś nie interesuje, całe życie przed nim W średniowieczu posiadanie kilku żon było prost(sz)e :). Cytuj
PiotrekP 2 137 Opublikowano czwartek o 15:20 Opublikowano czwartek o 15:20 Z Katarzyną pewnie też jest Spoiler black screen? Czy jednak nie? Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 15:35 Opublikowano czwartek o 15:35 15 minut temu, PiotrekP napisał(a): Z Katarzyną pewnie też jest Pokaż ukrytą zawartość black screen? Czy jednak nie? nie 1 Cytuj
bartiz 1 644 Opublikowano czwartek o 16:12 Opublikowano czwartek o 16:12 Wjechał patch, na Steamie 62,3 GB kingdomcomerpg.com/en/news/patch-notes-1-2 2 Cytuj
Dalhi 276 Opublikowano czwartek o 16:32 Opublikowano czwartek o 16:32 Dużo do pobrania, ale lista zmian naprawdę spora, no nic dzisiaj sesji z Henryczkiem nie będzie. Chyba sobie Avowed obczaję bo mam na dysku, a KCD niech się aktualizuje. Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 16:37 Opublikowano czwartek o 16:37 Being hit will no longer interrupt the player drawing a weapon. to jest bardzo dobra zmiana 2 Cytuj
GSPdibbler 186 Opublikowano czwartek o 16:47 Opublikowano czwartek o 16:47 Ja tak zaniechałem główny wątek że aż Katarzyna chce mi pomóc Ale nie będę cipa i sam ogarnę. Cytuj
Paolo1986 934 Opublikowano czwartek o 17:03 Opublikowano czwartek o 17:03 Nie widzę, aby naprawili questa Droga Zamknięta Cytuj
KrYcHu_89 2 604 Opublikowano czwartek o 17:10 Opublikowano czwartek o 17:10 Fast travel u Bożenki, legendarny upgrade początku gry. Cytuj
messer88 6 919 Opublikowano czwartek o 17:17 Opublikowano czwartek o 17:17 Oj przyda się kiedyś na kolejne przejście. Cytuj
Paolo1986 934 Opublikowano czwartek o 17:21 Opublikowano czwartek o 17:21 33 minuty temu, GSPdibbler napisał(a): Ja tak zaniechałem główny wątek że aż Katarzyna chce mi pomóc Ale nie będę cipa i sam ogarnę. Ja mam tak też ze 30 godzin już 1 Cytuj
PiotrekP 2 137 Opublikowano czwartek o 18:25 Opublikowano czwartek o 18:25 Jak ja do niej wrócę to powinna mnie opierdolić gdzie byłem przez miesiąc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi