Rozi 993 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 35 minut temu, PiotrekP napisał(a): Potrzebuję akurat skóry jelenia, żaden z kupców (sprawdzanych z netem) ich akurat nie ma, a upolować ciężko, bo albo spierdzieli, albo akurat żadnego nie ma w miejscu polowań. Żona garbarza przy Stawie Wieżyckim ma. Cytuj
Rozi 993 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Jestem przytłoczony rozmiaerem Kutnej Hory :o Ale OGROMNY minus za brak możliwości wchodzenia do kościołów, serio takie coś odwalili... Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Zamknięte, bo tam same złote rzeczy są. 1 Cytuj
kudlaty88 515 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 1 godzinę temu, Rozi napisał(a): Jestem przytłoczony rozmiaerem Kutnej Hory :o Ale OGROMNY minus za brak możliwości wchodzenia do kościołów, serio takie coś odwalili... Dlc mówi to panu coś? Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano wtorek o 17:23 Opublikowano wtorek o 17:23 Zrobiłem 7 konkursów strzelectwa, żeby sobie wbić poziom- 17 póki co. Nie wiem czemu, ale 4 pierwsze wygrałem z full punktów, a potem pomimo takiego samego celowania, to te strzały trafiały w białe pole, albo w zewnętrzny okrąg i przegrywałem. No i niesprawiedliwe, że przy równym wyniku nie dostajemy hajsu. Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 00:01 Opublikowano środa o 00:01 173h i gra ukończona, wszytskie poboczne misję i zostały tylko skarby do szukania. Gra kompletna, takiego przeżycia, takiej przygody nie doświadczyłem od w3 z dodatkami. Gra ma swoje błędy, ale nie sposób w ogóle o nich myśleć po tym co zaserwowali Czesi. Po 1,5 miesiąca grania czuję pustkę jak po przejściu trylogii ME, dobrze że jeszcze trzy dodatki. Niedobrze, że zakończenie Spoiler Wcale nie mówi wprost, że będzie trójka. Co do minusów to niestety - murzyn i jego rola widać z każdej strony jest na siłę, oraz wątek homo który Spoiler Z każdej możliwej strony kłóci się z fabułą by na końcu osiągnąć kuriozum możliwości lizania rowa Ptakowi, gdzie chłop będzie się żenił i gada tylko o ruchaniu bab po gospodach Mimo tego dzieło wybitne. 3 Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 00:26 Opublikowano środa o 00:26 A, no i jeszcze Spoiler Kaśka jakie cycochy, ajajajaj. Róża też świetna duperka i chyba lubi w kakaowe oko 1 Cytuj
Dalhi 277 Opublikowano środa o 05:53 Opublikowano środa o 05:53 Spoiler Róża po dunga dunga będzie nas już tylko spławiać do końca gry? Jeżeli tak to Henryczek Boży będzie musiał ukoić swoje żale w cycuniach Katarzyny. @XM. O hooy żałuję że w spoilery zajrzałem. Mogłem sobie oszczędzić. Do tego Spoiler Warhorse chyba już mówiło że to koniec przygód Henryczka Bożego. Pewnie mają coś nowego do opowiedzenia, w tamtym okresie w Czechach się gotowało a zrobili naprawdę dobre podstawy i poświęcili ponad dekadę na badania historii. Podejrzewam że przesuną się bliżej wojny husyckiej. Wolałbym żeby zostali w klimatach średniowiecza bo to wdzięczny okres. Dowiemy się za 5-6 lat jak zapowiedzą. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano środa o 06:23 Opublikowano środa o 06:23 29 minut temu, Dalhi napisał(a): Pokaż ukrytą zawartość Róża po dunga dunga będzie nas już tylko spławiać do końca gry? Jeżeli tak to Henryczek Boży będzie musiał ukoić swoje żale w cycuniach Katarzyny. @XM. O hooy żałuję że w spoilery zajrzałem. Mogłem sobie oszczędzić. Do tego Pokaż ukrytą zawartość Warhorse chyba już mówiło że to koniec przygód Henryczka Bożego. Pewnie mają coś nowego do opowiedzenia, w tamtym okresie w Czechach się gotowało a zrobili naprawdę dobre podstawy i poświęcili ponad dekadę na badania historii. Podejrzewam że przesuną się bliżej wojny husyckiej. Wolałbym żeby zostali w klimatach średniowiecza bo to wdzięczny okres. Dowiemy się za 5-6 lat jak zapowiedzą. Gdzie to mówili? Bo zakończenie na to jednoznacznie nie wskazuje, no ale zobaczymy, co doda DLC. Cytuj
Dalhi 277 Opublikowano środa o 07:06 Opublikowano środa o 07:06 (edytowane) Taki przekaz jakiś czas temu płynął ze słów Tobiego gdzie wskazywał że KCD2 to zakończenie historii. Nie mówił wprost ale to był dość jednoznaczne. Do tego ostatnio aktor głosowy Henryczka w wywiadzie dość enigmatycznie mówił o przyszłości w tej roli i wspomniał że już znają zarys dalszych planów studia i jest gotowy grać tą postać " tak długo bądź tak mało jak będą go potrzebować". Spodziewam się że przeskoczą do przodu o kilkanaście lat i Henryczek będzie pełnił rolę Radzika tym razem. Trochę bękartów zostawił xd To oczywiście mocne spekulacje z mojej strony, ale podejrzewam że będzie nowy protagonista historia bliżej wojny husyckiej. Z drugiej strony wieki temu na kickstarterze mignęło zaangażowanie Henryczka Bożego w bitwę pod Grunwaldem, więc kto wie. Moze zechcą zakończyć to tam. Tylko Henryczek znowu musiałby przejść łamanie kosci na kole żeby mu statystyki wyzerować xd. Moim zdaniem będą chcieli nową historię. PS Jeszcze apropo DLC, poza jednym dość tajemniczym to dwa pozostałe są dość klarownie przedstawione. Jedno to odbudowa kuźni, a jest takie miejsce na mapie Kuttenberga, w spalonej wiosce i spodziewam się powtórki z Przybysławic z dodatkiem tłuczenia w kowadło. Drugie rozszerzenie dotyczy Sedleckiego klasztoru, wiec przywdziewamy habit. Raczej będą wplecione w bieg wydarzeń w trakcie gry, a w zasadzie jestem tego pewien więc zmian w zakończeniu gry się nie spodziewam. Zresztą jeszcze go nie widziałem więc nie mam co spekulować i nie chcę więcej tego robić. Edytowane środa o 07:17 przez Dalhi 1 Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano środa o 07:26 Opublikowano środa o 07:26 Jak to jest z endgame? Z tego co wyczytałem jest save przed tym punktem bez powrotu, czy coś w tym stylu. Może ktoś tu o tym wspominał, ale nie chce mi się wertować tematu. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano środa o 07:41 Opublikowano środa o 07:41 15 minut temu, PiotrekP napisał(a): Jak to jest z endgame? Z tego co wyczytałem jest save przed tym punktem bez powrotu, czy coś w tym stylu. Może ktoś tu o tym wspominał, ale nie chce mi się wertować tematu. Nie, normalnie gramy po ukończeniu. Ale jest punkt bez powrotu przed finalnymi kilkoma misjami, który kasuje kilka questów, jak nie zrobisz wcześniej. Cytuj
Dalhi 277 Opublikowano środa o 07:42 Opublikowano środa o 07:42 Wczoraj przekroczyłem ten punkt, gra bardzo wyraźnie sygnalizuje żeby przed tym zamknąć pozostałe wątki. Wczytać zapis można w każdej chwili, u mnie na liście jest już ponad 700 punktów zapisu od początku gry i są nadal dostępne. Na konsoli powinno to identycznie działać, ale tego nie jestem w stanie osobiście potwierdzić. Na razie mam misję której obszaru raczej nie mogę opuścić, ale podejrzewam że dostęp do otwartego świata jeszcze będzie. Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 07:47 Opublikowano środa o 07:47 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Nie, normalnie gramy po ukończeniu. Ale jest punkt bez powrotu przed finalnymi kilkoma misjami, który kasuje kilka questów, jak nie zrobisz wcześniej. Szkoda, że zmiany na mapie po ostatnich misjach nie są odznaczone odpowiednio na mapie jak Spoiler Obóz Zygmunta lub zniszczona wioska w Suchdole 1 Cytuj
Butt 3 500 Opublikowano środa o 08:05 Opublikowano środa o 08:05 No niestety, jak nie pomyszkujesz w paru miejscach wcześniej to już nie będzie okazji. Dlatego zawsze trzeba kraść, jebać, nic się nie bać i wszędzie zaglądać. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano środa o 08:35 Opublikowano środa o 08:35 29 minut temu, Butt napisał(a): No niestety, jak nie pomyszkujesz w paru miejscach wcześniej to już nie będzie okazji. Dlatego zawsze trzeba kraść, jebać, nic się nie bać i wszędzie zaglądać. Jak to na wojnie, trzeba ograbić i zgwałcić póki gorące. Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano środa o 10:41 Opublikowano środa o 10:41 Chyba pierwszą mapę już wyczyściłem z zadań. Wracam na drugą i ruszam z fabułą. Już w sumie zapomniałem co tam mam teraz zrobić. Cytuj
XM. 11 470 Opublikowano środa o 11:29 Opublikowano środa o 11:29 W ogóle od początku poznania Komara wiedziałem, ze skądś znam ten ryj i głos, a dopiero wczoraj jak ukończyłem grę to przypomniało mi się skąd: Konrad Eleryk podkłada głos i twarz pod Komara Cytuj
bartiz 1 647 Opublikowano środa o 11:44 Opublikowano środa o 11:44 14 minut temu, XM. napisał(a): W ogóle od początku poznania Komara wiedziałem, ze skądś znam ten ryj i głos, a dopiero wczoraj jak ukończyłem grę to przypomniało mi się skąd: Konrad Eleryk podkłada głos i twarz pod Komara Kurwa faktycznie, też właśnie kojarzyłem ten ryj a niedawno oglądałem z nim serial (Idź przodem, bracie) 1 Cytuj
Qbon 430 Opublikowano środa o 12:35 Opublikowano środa o 12:35 Mam 110h przegrane a jestem właśnie po Spoiler uratowaniu Ptaszka Więc jeszcze sporo do końca, bo i niektóre poboczne questy czekają. Ale tę Spoiler qrwe, która zabiła psa to posiekam Cytuj
GSPdibbler 192 Opublikowano środa o 14:06 Opublikowano środa o 14:06 Nie wiem jak oddać słowami jak zajebista i immersywna jest ta gierka. Żywy świat reagujący na twoje poczynania, walka której trzeba się nauczyć, wiarygodne postacie, boska Katarzyna. Mam tyle godzin, a fabuła stoi w miejscu. Właśnie rozwiązuje Spoiler Sprawę zabojst w Kutniobergu No SZTOS. Deweloperzy uczcie sie. Cytuj
PiotrekP 2 166 Opublikowano środa o 21:05 Opublikowano środa o 21:05 Czy w misji Niesława Spoiler Wystarczy zrobić w łaźni dwa sabotaże, czy koniecznie muszą być 3? Wlałem napar i podrzuciłem pchły, ale mam problem z olejkiem. Kilka razy próbowałem o różnych porach i zawsze ktoś się tam napatoczył i mnie zauważył zanim go zwędziłem. Cytuj
Butt 3 500 Opublikowano środa o 21:11 Opublikowano środa o 21:11 Nie wiem, ja zrobiłem wszystkie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi