Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

Fajne jest że możemy czasem użyć orzecha żeby coś znalazł po zapachu a tego też gra nie podpowiada. 

No, ale za pierwszym razem Henryk sugerował chyba i później też że dwa razy. Więc raczej już można to wiedzieć, chyba że ktoś zapominalski xd

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Głównie to się tyczy poszukiwań czegoś na mapie. Nie masz znacznika co do milimetra, tylko czasem spory obszar do przeszukania.

Chyba, że odblokuje się atut Obieżyświat i wszystkie znaczniki na mapie się pojawiają, niech mnie chuj, totalna bzdura. Wtedy już nie trzeba szukać obozu kłusowników, bo magicznie wiemy gdzie jest. To samo z ciekawymi miejscami, wolałem je sam znaleźć :/ 

Opublikowano

Muszę chyba przycisnąć trochę wątek fabularny, bo na tyle się znudziłem grą, że nie chce mi się do niej wrócić. Chociaż nawet ta fabuła mnie jakoś nie ciągnie, bo nie wywołuje u mnie żadnych emocji. Nie wiem co tak słabo.

• beka z typa 2
Opublikowano

Faktycznie, najlepsze przed chłopakiem. 

Ale emocji nie wywoła fabuła z uwagi na 

Spoiler

pewną lajtowość i lekkość. 

W sumie żaden spojler:notbad:

Opublikowano
18 godzin temu, messer88 napisał(a):

o panie to gówno widziałeś że tak powiem a jak Ci się nie spodoba to co się dzieje później no to nie wiem 

Spotkałem Komara i Samuela, już trochę hehe lepiej. Ale beka z dwóch rzeczy - to że Henryk nie rozumie co mówi Komar i z antysemitów kurwa w średniowieczu XDDD Oj Vavra, ty papudraku.

Opublikowano

Ta sielanka z początku bardzo fajna, jednak też wolę klimat z drugiej połowy gry. 

2 minuty temu, Rozi napisał(a):

No na tej drugiej mapie to póki co mnie ganiają jak jakiegoś parobka. A ja w mediolańskich kirysach i szlacheckich basinetach chodzę!

jedź do Opatowic się sprawdzić

• This 1
Opublikowano (edytowane)

A strzały z łuku to w ogóle działają na wrogów? Każdy przyjmuje trzy na klatę i atakuje dalej, jak gdyby nigdy nic.

10 minut temu, messer88 napisał(a):

jedź do Opatowic się sprawdzić

Myślałem o tym właśnie, raczej jestem już full dopakowany.

Właśnie, jest lepszy krótki miecz w grze niż

Spoiler

miecz pana Walentyna?

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

A który masz level strzelectwa? Jak ja grałem to w okolicach chyba 14 już można było położyć paru łukiem oczywiście odbiegając, na koniec gry miałem chyba 24 więc już mocno OP. Ale zależy też jaki łuk i strzały, kuszą też lubiłem strzelać szczególnie rozpoczynać walkę na wrogu który mnie nie widział bo wtedy bonus damage i one shot, kusza bdb jest 

Spoiler

od Katarzyny na początku drugiej mapy w Suchodole 

z takiej kategorii "średnich" nic lepszego do końca gry nie trafiłem. Jak się skumulują efekty kilku perków podczas strzelania to nieźle jest.

Mieczami krótkimi nie grałem. 

Opublikowano

Strzały tylko headshot albo przeciwnicy bez zbroi. Na zbroje tylko ciężka kusza.

I jak napisał messer - w pewnym momencie łuk mega op z jednym skillem, zajebiście się grało.