Opublikowano czwartek o 15:424 dni 54 minuty temu, kotlet_schabowy napisał(a):@Rozi a miejscówki z jedynki zaliczyłeś już, czy na osobnego tripa zostawiasz (jeśli w ogóle)? Nie powiem, kiedy przy okazji grania w KC:D prześledziłem temat realnych odpowiedników lokacji z gry, to od razu zachciało mi się zorganizować tam wyjazd, no tyle, że z Krakowa to jednak kawałek jest, a tak po prawdzie to wiele atrakcji, poza widoczkami i samą zajawką z oglądania "znanych" miejsc, tam nie ma (do niektórych nawet za bardzo nie ma dostępu).Z jedynki to mało co zostało, Rataje i klasztor w Sazawie właściwie, Talmberk ruina całkowita. Raczej nie planuję tam wrócić.
Opublikowano czwartek o 15:424 dni 19 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Ciekawe czy znaleźli się tacy którzyA to chyba niekoniecznie o tego chodzi, ja oczywiście tylko alkohol znalazłem.
Opublikowano piątek o 20:402 dni Pograłem dzisiaj 10h w te gierkę, korzystając z urlopu. Mało która gra potrafi mnie na takie sesje przyciągnąć, ostatni raz to był też Kingdom Come tylko ,że jedynka. Od pewnego momentu akcja i intryga mocno dostaje kopa i nie potrafiłem odejść od kompa. Dalej ta jazda się nie skończyła, idę spać i jutro kontynuuję. Co prawda już tyle czasu na granie nie będę miał ale z 5h spróbuję dobić Widzę ,że trochę pozmieniali w historii. Jak kogoś ciekawi jeszcze historia postaciSpoilerJan ZizkaTo w AoE2 Czechy dostały z tą postacią całą kampanię w DLC, bardzo fajnie zrobioną. W tym samym DLC Polska i Litwa również dostały więc podwójna zachęta :)
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 78 godzin i koniec. Zostało mi jeszcze trochę pobocznych zadań do zrobienia.Skończyłem dosłownie 10 minut przed pisaniem tego posta- więc tak w jednym zdaniu?Topka fabularnie, postacie, cutscenki, muzyka. Klimat średniowiecza (ale to już było w jedynce), trochę zmian na plus w rozgrywce względem jedynki, optymalizacja (przeszedłem na lapku) i grafika.Na minus? Trochę bugów, z czego jeden typ był u mnie częsty i upierdliwy.Więcej pewnie skrobnę jutro w odpowiednim temacie."Hynek, you fucking moron!"
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ta rączna armatka to ma sens na dalekie dystanse? Da się tym nauczyć strzelać czy to ma tylko sens na 10 metrów?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. z bardzo bliska to lepiej tym śrutem strzelać, nie trzeba celować.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ja używałem tego tylko jak gra mi kazała. Za długo się to obsługuje
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Na razie zauważyłem ,że spoko to użyć na początku walki na najbardziej opancerzonego przeciwnika. Jakieś bandy to lepiej z daleka łukiem szyć.Mam dwie sztuki tego, jest dosyć drogie ale nikt na razie nie chce kupić.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ja kupiłem jakieś najbardziej wypasione giwery w Kutaczbergu za kupę szmalu, postrzelałem z tego dwa razy i odłożyłem do skrzyni.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Łuk z czarnymi strzałymi plus ten perk ze spowolnieniem robią się OP. Plus skradanie i się sadzi headshoty. Kusza jest może mocniejsza, ale zbyt długo się ładuje.