.:marioo:. 104 Opublikowano wtorek o 16:26 Opublikowano wtorek o 16:26 Na samym początku faktycznie miałem kilka dropów na bazowym ps5 w cutscenkach, później póki co działa normalnie. Zauważyłem jednak problemy z oświetleniem podczas rozmów. Gram na wydajności, prolog zaliczony. Część pierwsza miała chyba ciekawszy opening, ale jestem przekonany że zaraz się rozkręci:) Cytuj
ginn 835 Opublikowano wtorek o 16:42 Opublikowano wtorek o 16:42 Śledzę tutaj wątek, przesłuchałem kilka recek no i hype mi się udzielił. Wjechała cyfra na PS5 prosie. W jedynkę nie grałem i uznałem, że streszczenie na yt musi wystarczyć, bo czasu na gierkowanie jak zawsze za mało. Cytuj
XM. 11 227 Opublikowano wtorek o 18:00 Opublikowano wtorek o 18:00 Ale graficznie momentami to jest lower than low Cytuj
PiotrekP 2 052 Opublikowano wtorek o 18:02 Opublikowano wtorek o 18:02 Coś to definitywnie się nie doczytało. Ja dopiero ok 20 odpalę i pogram max 3h. Cytuj
Alpha Trion 123 Opublikowano wtorek o 18:59 Opublikowano wtorek o 18:59 I co warto kupić pro dla tej gry? Cytuj
Rozi 829 Opublikowano wtorek o 19:04 Opublikowano wtorek o 19:04 56 minut temu, XM. napisał(a): Ale graficznie momentami to jest lower than low Dobrze zrobiłem zatem, że zabrałem się za jedynkę, czekając na patche i na przecenę pudełka, które już po tygodniu potrafią kosztować parę dych mniej. Zaczekam cierpliwie, poznając historię Henryka od samego początku Swoją drogą gra lepiej wygląda na Series X i mimo 30 klatek, jest w rozdzielczości 1440p, co jest znaczącą przewagą w stosunku do wersji na PS5. Piszcie Wasze wrażenia z dwójki, a ja na spokojnie będę zwiedzać te piękne strony 2 1 2 Cytuj
addhoc 66 Opublikowano wtorek o 19:09 Opublikowano wtorek o 19:09 (edytowane) Jest płynnie ale widać ten pssr. Gra nie wygląda jakoś super ostro, na filmach z DF wyglądało to lepiej ale pewnie na małym ekranie z YouTube wszystko lepiej wygląda. Mimo to znaczny postęp w walce, zdecydowanie przyjemniej się tłucze. Historia wciąga a to chyba najważniejsze. Przynajmniej na początku. Edytowane wtorek o 19:10 przez addhoc Cytuj
Dalhi 241 Opublikowano wtorek o 19:14 Opublikowano wtorek o 19:14 Kończę prolog, u mnie na PC chodzi bez problemu. Wygląda i działa znacznie lepiej od KCD1 na tej konfiguracji. Mam wrażenie że walka jest znacznie prostsza, czas na blok i atak jest znacznie dłuższy. Pewnie wielu nowych graczy doceni, ja muszę trochę dłużej pograć żeby sobie zdanie wyrobić, choć dłuższe zacięte wymiany robią wrażenie. Pewnie z czasem silniejszy NPC pokaże mi miejsce w szeregu. Poza tym gra jest dokładnie tym czego oczekiwałem, o więcej prosić już nie wypada. Cytuj
Butt 3 454 Opublikowano wtorek o 19:17 Opublikowano wtorek o 19:17 Jak szybko dostajemy dostęp do łuku/kuszy? Cytuj
Shen 10 042 Opublikowano wtorek o 19:21 Opublikowano wtorek o 19:21 IGN w formie, pierwszy film o grze po premierze Spoiler Już szóste miejsce na steamie, dobrze jak na premiere w srodku tygodnia Cytuj
Patapon 51 Opublikowano wtorek o 20:23 Opublikowano wtorek o 20:23 Godzinę temu, Alpha Trion napisał(a): I co warto kupić pro dla tej gry? Tej grze dopiero PS6 pomoże. Godzinę temu, Rozi napisał(a): Dobrze zrobiłem zatem, że zabrałem się za jedynkę, czekając na patche i na przecenę pudełka, które już po tygodniu potrafią kosztować parę dych mniej. Zaczekam cierpliwie, poznając historię Henryka od samego początku Nie no 220zł to tyle co nic. Przypomnieć ile Sony wołało za Lego Horizon? Cytuj
PiotrekP 2 052 Opublikowano wtorek o 20:27 Opublikowano wtorek o 20:27 Walka faktycznie łatwiejsza, ale trzeba się od nowa przyzwyczaić (zwłaszcza po W3) Mordki spoko, widoki fajne, ciekawie się zaczyna. No i miałem rację. Spoiler z pierwszych 2-4h Spoiler Heniek spadł na główkę i zapomniał co i jak Cytuj
Plugawy 3 733 Opublikowano wtorek o 20:29 Opublikowano wtorek o 20:29 Ryslaw leci ze streamem. Na ps5 coś mało fpsow było. Teraz gra na geforce now bez czeskiego bo nie można było wybrać. Cytuj
Patapon 51 Opublikowano wtorek o 20:31 Opublikowano wtorek o 20:31 Teraz, Plugawy napisał(a): Ryslaw leci ze streamem. Na ps5 coś mało fpsow było. Teraz gra na geforce now. Niedługo 🎂 to kupi prosiaka, bo tak się zarzekał, że nie kupi, a później tylko pretekstu szukał. 4 minuty temu, PiotrekP napisał(a): Walka faktycznie łatwiejsza, ale trzeba się od nowa przyzwyczaić (zwłaszcza po W3) Mordki spoko, widoki fajne, ciekawie się zaczyna. No i miałem rację. Pokaż ukrytą zawartość Heniek spadł na główkę i zapomniał co i jak Nie no mistrz. Ukrywasz zawartość nie informując, że to spoiler. 1 Cytuj
bartiz 1 633 Opublikowano wtorek o 20:35 Opublikowano wtorek o 20:35 Przecież on ma mocnego PC. Jakaś umowa chyba z NVIDIA że się męczy na tym Gefroce Now, chociaż niby to u niego dobrze działa. Cytuj
Rotevil 125 Opublikowano wtorek o 20:46 Opublikowano wtorek o 20:46 Ale w to się dobrze gra, ciężko się oderwać, na PC śmiga płynnie, choć trzeba dotrzeć jeszcze do tego Kuttenberga i się zobaczy jak działa w wielkim mieście. 1 Cytuj
TheProrok29 2 Opublikowano wtorek o 20:57 Opublikowano wtorek o 20:57 2 godziny temu, XM. napisał(a): Ale graficznie momentami to jest lower than low Właśnie przecierałem oczy z zdumienia ale sobie myślę masz chłopie series s to ciesz się że w ogóle działa 🤣. Ale chyba to drzewo po prostu tak ma bo reszta wygląda elegancko jak na mój sprzęt. Cytuj
PiotrekP 2 052 Opublikowano wtorek o 21:00 Opublikowano wtorek o 21:00 To drzewo jest zbugowane jak widać, bo mam to samo na PS5, w obu trybach grafiki. Cytuj
XM. 11 227 Opublikowano wtorek o 22:05 Opublikowano wtorek o 22:05 Później jest pięknie, gdy trafia się do pierwszej wioski. I chodzi LEGANCKO. Cytuj
nero2082 861 Opublikowano wtorek o 22:06 Opublikowano wtorek o 22:06 wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu chce się grać i śledzić jak to się rozegra dalej. writing jest z najwyższej półki, dialogi z dużą dozą humoru są prześwietne i cały voiceacting to są najmocniejsze punkty które widać od samego początku. pacing tej gierki to taki slowburn że RDR2 przy tym to intensywna gra akcji - to jest gierka tego typu że możesz usiąść na 10h i zatracić się w eksploracji albo jakimś sidequeście na który wpadłeś przypadkiem. wszystko podane w fajny nienachalny sposób i łączy się sprawnie z mechanikami które.. no właśnie, mechaniki KCD2 rozwalają głowę, wszystko jest tak manualne i wszystko musisz wyklikać osobiście, że głowa mała : masz zadanie pozbyć się ciała bandyty? to łap za szpadel i kop dołek. masz zrobić miksturę? to utrzyj w moździerzu ziółka i ugotuj je w odpowiednim naczyniu w odpowiedniej temperaturze.. momentami miałem minę typu "oni tak na serio?" trzeba odsypiać w grze, trzeba jeść, myć się i przebierać w ciuszki bo inaczej npce cię wezmą za plebs. nie mam słów jakie oni mieli pomysły na gameplay oprawa to nie jest jeszcze ścisły top bo jest pewien eurojank, ten defaultowy deadzone trochę taki fruwający ale to są rzeczy na które się przymykam oko nie znałem jedynki dlatego to wszystko co odwalili orzy okazji dwójki tak mnie szokuje, że w ogóle można takie pomysły gameplayowe wprowadzić w życie..dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł?! no i nie trzeba "dojść do Meksyku" żeby było fajnie, fabuła łapie od razu od prologu myślę że posiedzę przy KCD2 jakieś rekordowe ilości godzin, inne openworldy być może mają podobną zawartość ale liczy się sposób podania biegiem do sklepu kto się jeszcze zastanawia. 6 2 Cytuj
Alpha Trion 123 Opublikowano wtorek o 22:35 Opublikowano wtorek o 22:35 3 hours ago, addhoc said: Jest płynnie ale widać ten pssr. Gra nie wygląda jakoś super ostro, na filmach z DF wyglądało to lepiej ale pewnie na małym ekranie z YouTube wszystko lepiej wygląda. Mimo to znaczny postęp w walce, zdecydowanie przyjemniej się tłucze. Historia wciąga a to chyba najważniejsze. Przynajmniej na początku. Czyli na bazowej ps5 spoko działa i brać ? , bo nie wiem czy się do Czezkiego nie przejdę w najblizszym czasie Cytuj
Donatello1991 1 480 Opublikowano wtorek o 22:45 Opublikowano wtorek o 22:45 Jest cudownie. Chodzi swietnie i wyglada super. Jest filmowo. jest na razie wszystko czego sobie zyczylem z technicznych rzeczy. Fabulka zapowiada się kozacko. JAZDA!!!! GOTY Cytuj
Qbon 404 Opublikowano wtorek o 23:10 Opublikowano wtorek o 23:10 Tak, tutaj nawet zwykłe spacerowanie po lesie jest bardzo satysfakcjonujące. Cudo. Cytuj
Symeon_88 31 Opublikowano wtorek o 23:30 Opublikowano wtorek o 23:30 Pare godzin na xboxie za mną i powiem tak: jest dobrze, dobrze robią chłopaki pozytywny przekaz leci Cytuj
Bielik 760 Opublikowano wtorek o 23:34 Opublikowano wtorek o 23:34 U mnie dobrze się zaczęło, ledwo się skończyła scena z dojazdem do Troski i czarny ekran mnie zastał, zamykając grę na twardo z dasha PS5 zgłosiła błąd aplikacji, ktoś jeszcze miał taką sytuację? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi