Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku faktycznie miałem kilka dropów na bazowym ps5 w cutscenkach, później póki co działa normalnie. Zauważyłem jednak problemy z oświetleniem podczas rozmów. Gram na wydajności, prolog zaliczony. Część pierwsza miała chyba ciekawszy opening, ale jestem przekonany że zaraz się rozkręci:)

Opublikowano

Śledzę tutaj wątek, przesłuchałem kilka recek no i hype mi się udzielił. Wjechała cyfra na PS5 prosie.

W jedynkę nie grałem i uznałem, że streszczenie na yt musi wystarczyć, bo czasu na gierkowanie jak zawsze za mało.

Opublikowano
56 minut temu, XM. napisał(a):

Ale graficznie momentami to jest lower than low

194d21c24a692-screenshotUrl.jpg

Dobrze zrobiłem zatem, że zabrałem się za jedynkę, czekając na patche i na przecenę pudełka, które już po tygodniu potrafią kosztować parę dych mniej. Zaczekam cierpliwie, poznając historię Henryka od samego początku :D

Swoją drogą gra lepiej wygląda na Series X i mimo 30 klatek, jest w rozdzielczości 1440p, co jest znaczącą przewagą w stosunku do wersji na PS5.

Piszcie Wasze wrażenia z dwójki, a ja na spokojnie będę zwiedzać te piękne strony :D

1f54ba6d-f035-4468-a911-20ca89d427f6.png

• Plusik 2
  • Dzięki 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jest płynnie ale widać ten pssr. Gra nie wygląda jakoś super ostro, na filmach z DF wyglądało to lepiej ale pewnie na małym ekranie z YouTube wszystko lepiej wygląda. 

Mimo to znaczny postęp w walce, zdecydowanie przyjemniej się tłucze. 

Historia wciąga a to chyba najważniejsze. Przynajmniej na początku.

Edytowane przez addhoc
Opublikowano

Kończę prolog, u mnie na PC chodzi bez problemu. Wygląda i działa znacznie lepiej od KCD1 na tej konfiguracji.

Mam wrażenie że walka jest znacznie prostsza, czas na blok i atak jest znacznie dłuższy. Pewnie wielu nowych graczy doceni, ja muszę trochę dłużej pograć żeby sobie zdanie wyrobić, choć dłuższe zacięte wymiany robią wrażenie.

Pewnie z czasem silniejszy NPC pokaże mi miejsce w szeregu.

Poza tym gra jest dokładnie tym czego oczekiwałem, o więcej prosić już nie wypada.

Opublikowano
Godzinę temu, Alpha Trion napisał(a):

I co warto kupić pro dla tej gry?

Tej grze dopiero PS6 pomoże. :kekw:

Godzinę temu, Rozi napisał(a):

Dobrze zrobiłem zatem, że zabrałem się za jedynkę, czekając na patche i na przecenę pudełka, które już po tygodniu potrafią kosztować parę dych mniej. Zaczekam cierpliwie, poznając historię Henryka od samego początku :D

Nie no 220zł to tyle co nic. Przypomnieć ile Sony wołało za Lego Horizon? :kekw:

Opublikowano

Walka faktycznie łatwiejsza, ale trzeba się od nowa przyzwyczaić (zwłaszcza po W3) Mordki spoko, widoki fajne, ciekawie się zaczyna. No i miałem rację. 

Spoiler z pierwszych 2-4h

Spoiler

Heniek spadł na główkę i zapomniał co i jak :D

Opublikowano
Teraz, Plugawy napisał(a):

Ryslaw leci ze streamem. Na ps5 coś mało fpsow było. Teraz gra na geforce now. 

Niedługo 🎂 to kupi prosiaka, bo tak się zarzekał, że nie kupi, a później tylko pretekstu szukał. :leo:

4 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Walka faktycznie łatwiejsza, ale trzeba się od nowa przyzwyczaić (zwłaszcza po W3) Mordki spoko, widoki fajne, ciekawie się zaczyna. No i miałem rację.

Pokaż ukrytą zawartość

Heniek spadł na główkę i zapomniał co i jak :D

Nie no mistrz. Ukrywasz zawartość nie informując, że to spoiler. :dafuq:

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, XM. napisał(a):

Ale graficznie momentami to jest lower than low

194d21c24a692-screenshotUrl.jpg

Właśnie przecierałem oczy z zdumienia ale sobie myślę masz chłopie series s to ciesz się że w ogóle działa 🤣. Ale chyba to drzewo po prostu tak ma bo reszta wygląda elegancko jak na mój sprzęt.

Opublikowano

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków

żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu chce się grać i śledzić jak to się rozegra dalej. writing jest z najwyższej półki, dialogi z dużą  dozą humoru są prześwietne i cały voiceacting to są najmocniejsze punkty które widać od samego początku.

pacing tej gierki to taki slowburn że RDR2 przy tym to intensywna gra akcji - to jest gierka tego typu że możesz usiąść na 10h i zatracić się w eksploracji albo jakimś sidequeście na który wpadłeś przypadkiem. wszystko podane w fajny nienachalny sposób i łączy się sprawnie z mechanikami które..

no właśnie, mechaniki KCD2 rozwalają głowę, wszystko jest tak manualne i wszystko musisz wyklikać osobiście, że głowa mała : masz zadanie pozbyć się ciała bandyty? to łap za szpadel i kop dołek. masz zrobić miksturę? to utrzyj w moździerzu ziółka i ugotuj je w odpowiednim naczyniu w odpowiedniej temperaturze.. momentami miałem minę typu "oni tak na serio?" trzeba odsypiać w grze, trzeba jeść, myć się i przebierać w ciuszki bo inaczej npce cię wezmą za plebs. nie mam słów jakie oni mieli pomysły na gameplay 

oprawa to nie jest jeszcze ścisły top bo jest pewien eurojank, ten defaultowy deadzone trochę taki fruwający ale to są rzeczy na które się przymykam oko

nie znałem jedynki dlatego to wszystko co odwalili orzy okazji dwójki tak mnie szokuje, że w ogóle można takie pomysły gameplayowe wprowadzić w życie..dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł?! no i nie trzeba "dojść do Meksyku" żeby było fajnie, fabuła łapie od razu od prologu 

myślę że posiedzę przy KCD2 jakieś rekordowe ilości godzin, inne openworldy być może mają podobną zawartość ale liczy się sposób podania 

biegiem do sklepu kto się jeszcze zastanawia.

194d2d3560615-screenshotUrl.jpg

194d2d3745e91-screenshotUrl.jpg

194d2d3891646-screenshotUrl.jpg

194d2d3a17a9-screenshotUrl.jpg

194d2d3baa31-screenshotUrl.jpg

• Plusik 6
  • Lubię! 2
Opublikowano
3 hours ago, addhoc said:

Jest płynnie ale widać ten pssr. Gra nie wygląda jakoś super ostro, na filmach z DF wyglądało to lepiej ale pewnie na małym ekranie z YouTube wszystko lepiej wygląda. 

Mimo to znaczny postęp w walce, zdecydowanie przyjemniej się tłucze. 

Historia wciąga a to chyba najważniejsze. Przynajmniej na początku.

Czyli na bazowej ps5 spoko działa i brać ? , bo nie wiem czy się do Czezkiego nie przejdę w najblizszym czasie