Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, nero2082 napisał(a):

no właśnie, mechaniki KCD2 rozwalają głowę, wszystko jest tak manualne i wszystko musisz wyklikać osobiście, że głowa mała : masz zadanie pozbyć się ciała bandyty? to łap za szpadel i kop dołek. masz zrobić miksturę? to utrzyj w moździerzu ziółka i ugotuj je w odpowiednim naczyniu w odpowiedniej temperaturze.. momentami miałem minę typu "oni tak na serio?" trzeba odsypiać w grze, trzeba jeść, myć się i przebierać w ciuszki bo inaczej npce cię wezmą za plebs. nie mam słów jakie oni mieli pomysły na gameplay 

nie znałem jedynki dlatego to wszystko co odwalili orzy okazji dwójki tak mnie szokuje, że w ogóle można takie pomysły gameplayowe wprowadzić w życie..dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł?!

No właśnie tak czytam Twojego posta i sobie myślę "chyba chłopak nie grał w jedynkę":D
Już tam praktycznie to wszystko było i też mnie urzekło właśnie - zero ubi-automatyki, pełen manual i prawdziwa wczuwka:fsg: 

• Lubię! 1
Opublikowano
41 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Pare godzin na xboxie za mną i powiem tak: jest dobrze, dobrze robią chłopaki pozytywny przekaz leci :)

U mnie tak samo jest dobrze,wrecz wybornie, dokładnie to co chciałem czyli ulepszony kcd1 i to dostałem. Zmulacz masakratyczny i cześć osób może sie odbic od takiego gameplayu tak jak ładnie było wcześniej napisane rdr2 przy tym to gra akcji pokroju CoD xd. 

Opublikowano

U mnie tak średnio, hajp opadł.

Kupujesz grę bo miało być cacy i niby jest a odpalasz jakieś dialog i się sypie oświetlenie, coś zaczyna mrygac jak w jakiejś wersji alfa ....

W poe2 byłem beta testerem 200h a teraz tu robię za beta testera.

Serio nie można wydać dziś dopracowanej gry?

I nie mówcie mi że sie nie da bo rozmiar gry.

Opublikowano

Ale wiecie że większość scenek na początku to są filmiki a nie renderowane? Także wtedy nie ma co oceniać grafiki gdyż nie leci ona z naszego sprzętu. Szkoda że jest taki chaos raz scenka 30fps, raz więcej, raz filmik. Ale poza tym sztos.

Opublikowano

Miałem nie zaczynać przed ukończeniem paru gier, ale pomyślałem sobie, zerknę tylko... No i grałem do późnych godzin nocnych. Jednak takie przymusowe zarabianie hajsu na starcie mnie trochę odrzuciło, więc po wszystkich punktach, które trzeba odhaczyć poszedłem zwiedzać parę wiosek wraz z okolicami. Znalazłem gdzieś po drodze stary łuk i kilka strzał, a jeszcze w innym miejscu odkryłem niewielki obóz w lesie z pięcioma zbirama.

Nie byłbym sobą jakbym nie spróbował ich załatwić takim gołym Henrykem z kilkoma strzałami. :kaz: Zapisałem sznapsem grę w krzokach i jazda. Oczywiście ginąłem wielokrotnie próbując poznać ich schematy, jak patrolują okolicę, gdzie sobie przycupną coś zjeść lub poobijać się na pogadance z kolegą. No i tutaj pierwszy zonk, bo mają ich sporo i za każdym razem leciał schemat losowo po śmierci. Drugi zonk, że już nie jest tak łatwo znaleźć martwą strefę jak w jedynce, gdzie można wskoczyć i na lajcie ich wystrzelać. Ale w końcu znalazłem jedną na skałach za drzewkiem, po metodzie prób i błędów. Teraz tylko trzeba było wyczaić wczytanie schematu z łucznikiem, który zostaje sam w obozie, żeby go ogłuszyć od tyłu, kiedyś siedzi na kłodzie i zebrać dodatkowe 25 strzał. A na końcu sprowokować resztę, by pobiegła za mną w to miejsce i miałem strzelnicę z żywymi tarczami. :pawel:

Herszt bandy miał klucze do wszystkich skrzynek w obozie, to sobie pozbierałem hajs i fanty na sprzedaż. Mam już kilkaset groszy na starcie plus fajną szablę i jakieś przyzwoite randomowe ciuszki, które trzeba trochę zreperować. Od razu czuję się jak w domu po takiej akcji.

• Plusik 4
  • Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):

U mnie tak średnio, hajp opadł.

Kupujesz grę bo miało być cacy i niby jest a odpalasz jakieś dialog i się sypie oświetlenie, coś zaczyna mrygac jak w jakiejś wersji alfa ....

W poe2 byłem beta testerem 200h a teraz tu robię za beta testera.

Serio nie można wydać dziś dopracowanej gry?

Racja, ale to już niestety powoli norma w branży i preorderowcy to są betatesterzy. Nowe gierki lepiej brać po roku (spatchowane, po największym spadku ceny, często już z DLC). No chyba że kogoś hajpik i fomo zżera, ale to wtedy jest świadoma i dobrowolna zgoda na bycie częścią procesu szlifowania gry za pełną cenę.

Opublikowano

I większość ma to w dupie, bo jest to opcjonalne.

Fajnie że przyśpieszyli upływ czasu podczas snu, a nie leci tak powoli jak w jedynce. Na plus że dodali możliwość leczenia w trakcie walk z tego co wyczytałem.

Opublikowano
3 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Fajnie że przyśpieszyli upływ czasu podczas snu, a nie leci tak powoli jak w jedynce. Na plus że dodali możliwość leczenia w trakcie walk z tego co wyczytałem.

Leczenie w trakcie walk? Nie mogłem tego zrobić. 

Opublikowano
27 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Czyli dla ciebie zmienianie backgroundu postaci to nic złego? Lata minęły, kaska od Embracera wpadła i Varva ładnie klęknął na kolanko.

20250205_094646.jpg

• Plusik 1
  • beka z typa 2
  • This 1
Opublikowano

Prawda jest taka, że mają już drugiego karnego kutasa - jeden za tego patcha, drugi za to. Pierdolenia Vavry było co nie miara, a tu nagle wiatr zawiał w drugą stronę. Nie obchodzi mnie sam motyw tylko hipokryzja kolejnego studia.

• Plusik 2
  • This 3
Opublikowano

Umówmy się, to nic co by popsuło grę i nawet nie ma tego, co porównywać z innymi tego typu akcjami, ale nie udawajmy, że się nic nie wydarzyło. To już nie jest sponsoring na kickstarterze, więc Vavra już nie jest taki prawilny i waleczny.

• Plusik 1
Opublikowano

Te wersje pudełkowe na konsole były chyba przygotowywane ze dwie wersje wstecz, stąd ten rozmiar łatki. Na steam gra ważyła 77GB do pobrania i tyle, no i do tego wygląda na to że wersje PC jest w znacznie lepszym stanie technicznym od tej konsolowej ja nie miałem do tej pory problemów, ale mało wczoraj grałem, więc może za wcześnie na pochwały.

Opublikowano

Vavra chyba za bardzo w stronę Wojtka Goli idzie z tymi tematami. Zaraz będzie okazywał dwudziestostronicowy dokument potwierdzające, że nie jest biseksem.

• Haha 2