Paolo1986 876 Opublikowano piątek o 21:40 Opublikowano piątek o 21:40 W tryb skradania trzeba wejść Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano piątek o 22:01 Opublikowano piątek o 22:01 Krawcowi się kasa skończyła, a nie znalazłem nikogo kto by chciał te szmaty kupować. Teraz kości się nie zbiera i można grać nawet jak się ich nie ma w ekwipunku? Cytuj
Rotevil 130 Opublikowano piątek o 22:25 Opublikowano piątek o 22:25 Haha dzięki chłopaki nie pomyślałem o tym Cytuj
Schranz1985 701 Opublikowano piątek o 23:59 Opublikowano piątek o 23:59 Jak coś to jaja sobie robiłem xD. Mam dopiero z 15h więc nadal jestem biednym obszczymurem który sępi na łaźnie i myje ciuchy w rzece, ale gra się wspaniale. Poziom questów i dialogów to poziom Wiesia czyli topka. Jedyne co mi przeszkadza to glicze graficzne z oświetleniem( wielokrotnie się z tym spotkałem) i animacja zbierania ziół ( powinna być jak w horizon opcja wyłączenia animacji) Cytuj
Dalhi 242 Opublikowano sobota o 06:24 Opublikowano sobota o 06:24 8 godzin temu, PiotrekP napisał(a): Teraz kości się nie zbiera i można grać nawet jak się ich nie ma w ekwipunku? Ten podstawowy zestaw kości jest i był w pierwszej części zawsze dostępny przy stole. Można była podmieniać je przed grą na swoje zebrane. Doszły jeszcze odznaki, ale przyznam że nie grałem z nimi jeszcze, Henryczek gołodupiec miał do wyboru kawał zakup mięcha albo grę w kości, no i niestety rozrywka na razie przegrywała. Zauważyłem że te odznaki często w gniazdach się trafiają, więc ochoczo rzuca w nie kamieniami. Wczoraj trochę nazbierałem groszy i sytuacja jest lepsza więc może dziś sprawdzę lokalnych graczy w kości. Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano sobota o 06:44 Opublikowano sobota o 06:44 A zwróciliście dług Spoiler Bożenie? No i mam łuk, ale póki co to Heniek niemal od razu mi wypuszcza strzałę jak tylko go naciągnie. Tak się nie da w nic przycelować. Cytuj
messer88 6 810 Opublikowano sobota o 07:23 Opublikowano sobota o 07:23 Zwróciłem ale wziąłem sobie połowę groszy związanych Spoiler z innym zadaniem które od niej dostajemy Pierwsze polowanie na zające to był dramat, teraz mam trochę lepszy łuk i więcej wytrzymałości i jakoś to sprawniej idzie, w wilka czy człowieka można trafić. Wziąłem też perka Spoiler że jak celuje nieruchomo przez 2sek to tam się stabilizuje to bardziej, chociaż te 2sek to powiem dość długo jest nawet celując w coś co się nie rusza XD Kuszę też mam z większym dmg ale jest chęć się wyszkolić z łukiem więc nie używam narazie. Cytuj
Dalhi 242 Opublikowano sobota o 07:29 Opublikowano sobota o 07:29 41 minut temu, PiotrekP napisał(a): A zwróciliście dług Pokaż ukrytą zawartość Bożenie? No i mam łuk, ale póki co to Heniek niemal od razu mi wypuszcza strzałę jak tylko go naciągnie. Tak się nie da w nic przycelować. Łuki mają wymagania siły, zręczności jeżeli Henryczek nie daje rady naciągnąć cięciwy to znaczy że za miekki siurek z niego jeszcze. Musisz mu znaleźć nieco słabszy łuk, albo poczekać aż osiągniesz wyższy poziom. Cytuj
Paolo1986 876 Opublikowano sobota o 07:33 Opublikowano sobota o 07:33 Ja mam na razie 7 godzin, ale zleciało momentalnie Znalazłem kilka fajnych skarbów w okolicy Troskowic i odzyskałem Spoiler Siwka Miałem też parę przygód, m.in próbowałem okraść śpiącego pasterza, ale mnie przyłapał. Kląłem się na honor, że to się więcej nie powtórzy, ale mi nie uwierzyłZapłaciłem mu więc grzywnę, ale jak znowu poszedł spać, to go ogłuszyłem i zabrałem resztę rzeczy. Dalej przy drodze chciałem okraść jakiegoś wędrowca, ale wyskoczył z pięściami. Kurde, musiałem miecz wyciągnąć i go zaciukać Jak w końcu trafiłem Spoiler Do Seminu To strażnik mnie zatrzymał, przeszukał i trafiłem po raz kolejny w dyby Pochwalcie się swoimi przygodami 1 Cytuj
messer88 6 810 Opublikowano sobota o 07:42 Opublikowano sobota o 07:42 Przy drodze miałem kilka Spoiler raz chłop pijany że dorobił się wnuka i czy się z nim napije, napiłem się no i chłop mnie okradł xd bitka z Jardą, taki bez jeden bez koszuli z drugim w kolorowych ciuchach chcieli wymusić hajs, jarda na pięści dobry był ale się udało. w Troskowicach można spotkać Szerszenia i się pojedynkować, walka o $ lub żeby nas czegoś nauczył takich rzeczy będzie pełno, a wczoraj chodząc po lesie znalazłem sporo alkoholu oraz przyciągnął moją uwagę krzyż na pobliskim pagórku, a tam Spoiler część "setu" Bruncwika zwiedzanie tego świata ma taki vibe jak z RDR2 Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano sobota o 07:54 Opublikowano sobota o 07:54 Dobry pomysł z trzymaniem się drogi przez konia albo podążaniem za kimś. Choć już raz mi się zaklinował w wiosce przy poidle i musiałem go przywołać oddalając się. Cytuj
ginn 837 Opublikowano sobota o 08:08 Opublikowano sobota o 08:08 14 godzin temu, nero2082 napisał(a): czytałem właśnie o sidequeście "invaders" i bardzo łatwo go nie zauważyć i całkowicie pominąć, bo (chyba) jest tylko jedno podejście mi już chyba zniknął dzieje się on w karczmie w pierwszej wsi, przysiadają się do stołu kumani i po jakimś czasie robią burdel ja akurat siedziałem obok i grałem w kości więc olałem że faktycznie coś się działo obok może wam się uda zareagować w porę, ja byłem zajęty wygrywaniem fortuny (100groszy dokładniej) Która to karczma? Tak w której bitkujemy się i i kończymy prolog w dybach? Cytuj
Donatello1991 1 482 Opublikowano sobota o 08:33 Opublikowano sobota o 08:33 25 minut temu, ginn napisał(a): Która to karczma? Tak w której bitkujemy się i i kończymy prolog w dybach? Tak Troski Cytuj
Butt 3 461 Opublikowano sobota o 08:48 Opublikowano sobota o 08:48 Godzinę temu, messer88 napisał(a): Zwróciłem ale wziąłem sobie połowę groszy związanych Pokaż ukrytą zawartość z innym zadaniem które od niej dostajemy Pierwsze polowanie na zające to był dramat, teraz mam trochę lepszy łuk i więcej wytrzymałości i jakoś to sprawniej idzie, w wilka czy człowieka można trafić. Wziąłem też perka Pokaż ukrytą zawartość że jak celuje nieruchomo przez 2sek to tam się stabilizuje to bardziej, chociaż te 2sek to powiem dość długo jest nawet celując w coś co się nie rusza XD Kuszę też mam z większym dmg ale jest chęć się wyszkolić z łukiem więc nie używam narazie. Żeby biednej babce zabierać hajs, nawet mój koniokrad Henryk tak nisko nie upadł. Ja staram się zabierać bogatym i dawać biednym, czyli sobie. Też widziałem, tych kumanów w knajpie, ale wolałem się nie mieszać, bo bałem się, że znowu trafię w dyby. Ale potem można trafić do nich do obozu i okazują się fajnymi chłopakami do popitki. Cytuj
Bielik 762 Opublikowano sobota o 09:06 Opublikowano sobota o 09:06 U mnie quest z kumanami był normalnie zaznaczony na mapie ikona zadania i zaczął się u pani karczmarz. Muszę przyznać, że zadania sa niesamowicie rozbudowane, myślisz, że to prosta sprawa pyk pyk i koniec, a spędzasz przy nim przynajmniej 20 minut i takiego obrotu spraw sie całkowicie nie spodziewasz. Cudowna jest ta gra naprawdę, a jeszcze dalej wszędzie dymam bez kunia. Finanse póki co całkiem ok, a właściwie nie okradam ludzi także momentami nie wiem skąd U Was problemy z kasą. Gra stała sie trochę prostsza jak od pierwszych bandytów z drogi zebrałem "zbroję", ale co sie nameczylem z tym opancerzonym przeciwnikiem to moje. Pamiętam, że w jedynce było jednak łatwiej z całym rynsztunkiem. Jęczenie o sznapsa też nie rozumiem - łatwo go uwarzyć i często można go znaleźć przy przeciwnikach. Rozdzielczość mimo, że lepsza niż w jedynce na ps5 to i tak muszę podchodzić czasami do tv żeby dobrze wypatrzeć zająca sporo czasu zajmuje proces kowalstwa, ale fajnie, że sie pojawiło bo w końcu Heniu to syn kowala. 1 Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano sobota o 09:08 Opublikowano sobota o 09:08 Dzięki @Butt za lekki spoiler, bo się zastanawiałem co mnie u nich czeka. Czyli mogę się tam wybrać. Cytuj
Butt 3 461 Opublikowano sobota o 09:21 Opublikowano sobota o 09:21 Do usług. Kowalstwo fajna odskocznia, póki co tylko zrobiłem kordelasa i podkowę. Widziałem tylko, że ceny schematów lepszych rzeczy są dość drogie. Ale może da się potem takie przedmioty sprzedać z zyskiem i się zwróci po kilku razach, ktoś się w to bawił? Cytuj
Bielik 762 Opublikowano sobota o 09:25 Opublikowano sobota o 09:25 Widziałem perki, które podbijają wartość wykutych przedmiotów,. Podkowa chyba najgorsza do wykucia bo ciężko w nią trafić momentami xD Cytuj
Butt 3 461 Opublikowano sobota o 09:30 Opublikowano sobota o 09:30 No muszę podbić te robótkowe skille, bo już mam sporo przedmiotów z wyższej półki, których sam nie naprawię zestawami do naprawiania z moim obecnym poziomem. A majstry se cenią za naprawę, pójdę z torbami. Cytuj
XM. 11 262 Opublikowano sobota o 09:40 Opublikowano sobota o 09:40 17 minut temu, Butt napisał(a): Do usług. Kowalstwo fajna odskocznia, póki co tylko zrobiłem kordelasa i podkowę. Widziałem tylko, że ceny schematów lepszych rzeczy są dość drogie. Ale może da się potem takie przedmioty sprzedać z zyskiem i się zwróci po kilku razach, ktoś się w to bawił? Kowalstwo i alchemia są wyjebane - mogliby zrobić spokojnie dlc w którym byśmy założyli swoją własną kuźnię albo byś gulsarzem. W ogóle gra jest wyjebana i jedyne czego brakuje mi do poczucia się, że to rodzima produkcja to brak pl dubbing. Pepiki mają swojego wiedźmina i gratuluję im tego. Swoją drogą mam 20h, może ze 4-5 pobocznych questów zrobionych i jedna misje główna dla kowala zrobiona. Brak znaczników, chodzę sobie po wsi, zagaduje do typa, typ pijaczyna opowiada mi historię o braciach i srebrnej siekierze - quest z dupy. Geniusz. Niech wyruchana tę grę porządnymi dlc na miarę kiw i szk. 1 Cytuj
Bielik 762 Opublikowano sobota o 09:41 Opublikowano sobota o 09:41 Tak na szybko można jeszcze zauważyć, że gra ma pewne uproszczenia w zadaniach jak swego rodzaju "punkty zaczepienia" tzn. Mamy duży obszar terenu w zadaniu i brak konkretnie zaznaczonego celu, ale kierując sie wskazówkami z dziennika Henryk zauważa potrzebne ślady/miejsca - najproszty przykład to zadanie z zakopana siekierą z opowieści. W pierwszej części jednak szukanie Ptaszka po polowaniu było troche hardkorowe i musiałem się posiłkować poradnikiem, tutaj pewnie byłoby dalej trudno, ale bardziej przystępnie. Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano sobota o 09:52 Opublikowano sobota o 09:52 26 minut temu, Bielik napisał(a): Widziałem perki, które podbijają wartość wykutych przedmiotów,. Podkowa chyba najgorsza do wykucia bo ciężko w nią trafić momentami xD Ja to olałem i wykuwam kordelasy Cytuj
XM. 11 262 Opublikowano sobota o 09:55 Opublikowano sobota o 09:55 12 minut temu, Bielik napisał(a): Tak na szybko można jeszcze zauważyć, że gra ma pewne uproszczenia w zadaniach jak swego rodzaju "punkty zaczepienia" tzn. Mamy duży obszar terenu w zadaniu i brak konkretnie zaznaczonego celu, ale kierując sie wskazówkami z dziennika Henryk zauważa potrzebne ślady/miejsca - najproszty przykład to zadanie z zakopana siekierą z opowieści. W pierwszej części jednak szukanie Ptaszka po polowaniu było troche hardkorowe i musiałem się posiłkować poradnikiem, tutaj pewnie byłoby dalej trudno, ale bardziej przystępnie. Misja dla kowala, gdzie na końcu trzeba będzie szukać uciekiniera po lesie też jest trudna - co trudniejsze jeśli nie znajdziesz typa szybko to poboczni bohaterowie pójdą kończyć questa bez ciebie xD W ogóle znalazłem jakiś mega quest w jaskini Spoiler Babka opiekuje się ciężko rannym typem. Doszedłem tam po kałużach krwi bo nic nie było zaznaczone na mapie. Cudo I po 20h mam po tysiąc groszy - chodzę tylko i szkole się. Polecam na początek właśnie zrobić pierwszą misję dla kowala bo nie dość, że można się obłowić, dostać konia to jeszcze jest sporo rzeczy z bandytów więc dobry gear i exp wpada Cytuj
PiotrekP 2 060 Opublikowano sobota o 10:02 Opublikowano sobota o 10:02 Ja myślałem, że w tej misji u kowala zgarnę łup z tego czerwonego typa, ale się nie dało. Plan na dziś? Znaleźć psa i P, oraz odwiedzić Kumanów. No i może do tego typa od walki się wybiorę, choć zniknął mi z mapy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi