Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajebistego konia znalazłem u handlarza końmi w Kuttenbergu, nazywa się Piseczek (xd). Kosztuje fortunę, bo ponad 4000 groszy, więc oczywiście go ukradłem i przebiłem numery. Musiałem wczytać grę, bo mnie strażnicy zauważyli za pierwszym razem i miałem ogromną karę do zapłacenia, prawie 7000. :balon:

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Nie mogłeś dostać trochę batów na plecy czy tam dupsko?

Nie, bo chcieli mi wypalić znamię. 

Opublikowano

Mi już krawiec w Trosky daje nadwyżkę jak mu sprzedaje te szmaty.

Obładowałem się przy jednym obozie a jak tam wróciłem po resztę to nawet gołych trupów nie było. Kilkaset groszy bezpowrotnie stracone.

Opublikowano

W queście Pustelnika jest fajna książka do dostania, a można pominąć jak się nie uważa co mówią postacie bo quest log już nie pokazuje że można 

Spoiler

wrócić się do żony aptekarza i dostać od niej Alchemię II informując ją co naprawdę widziała wtedy w nocy :) 

• Dzięki 1
Opublikowano

No właśnie tu jest problem, bo żadni nie mają. Zresztą na drugiej mapie też z pieniędzmi u handlarzy nie jest kolorowo. W Kuttenbergu przynajmniej jest mnóstwo sklepów i zakładów, to można latać od jednego do drugiego i tak sprzedawać po kilka rzeczy. Mówię oczywiście o wartościowych przedmiotach. Jeszcze nie dotarłem do jakiegoś młynarza na drugiej mapie, w nim cała nadzieja.

Opublikowano

Tak, z upłynnianiem towarów jest problem w tej grze. Ale nie o to przecież chodzi, trzeba bawić się dobrze. Właśnie w pierwszej części jak muł cisnąłem przeładowanym do granic koniem do handlarzy, a później porzuciłem grę będąc czlekiem majętnym ponad stan, ale z niechęcią do życia/ciągnięcia właściwej fabuły.

Opublikowano

Faktycznie handlarze mają mało kasy i chyba wolniej upłynniają sprzedany im towar. Trudniej sobie zepsuć grę zbierając za dużo i za szybko.

Przy pierwszym podejściu gram porządnym Henryczkiem Bożym, nie kradnę, pokonanym wrogom zabieram jedynie broń, strzały i kasę oraz jak mają klucze i mapy.

Na brak groszy nie narzekam bo nie płacę za występki a ze skrzyń rabusiom można niezłe fanty zbierać. 

Ktoś się bawił kowalstwem nieco więcej? Da się dobrego i zyskownego ukuć? Póki co widziałem jedynie dość podstawowe schematy.

Opublikowano

I tak mimo wszytsko o wiele szybciej da się tutaj być dojebanym z kupa hajsu niż w jedynce. Tu po 25h grosz wysypuje mi się z kieszeni, starzy dojebane, broń na 3 ruchy zabija, gdzie w jedynce to długo było się chujem do szczania i unikało się traktow podróżując tylko przez las żeby nikt nie złapał.

Liczę na ten tryb hardcore - mogą fajnie dowalić survivalik i jeszcze bardziej motywy przetrwania. Szkoda że nie ma łowienia ryb - brakuje mi tego.

Opublikowano
20 minut temu, Boomcio napisał(a):

Tak, z upłynnianiem towarów jest problem w tej grze. Ale nie o to przecież chodzi, trzeba bawić się dobrze. Właśnie w pierwszej części jak muł cisnąłem przeładowanym do granic koniem do handlarzy, a później porzuciłem grę będąc czlekiem majętnym ponad stan, ale z niechęcią do życia/ciągnięcia właściwej fabuły.

I mnie już ze trzysta przedmiotów za 400+groszy w skrzyni leży bo nie chce się latać od handlarza do handlarza i nawet drobnicy nie zbieram, tylko takie uszkodzone za ponad 100groszy żeby boostowac rzemiosło i kupować zestawy naprawcze. Przyda się na drugą mapkę i konika o którym wspominał Butt bo dalej śmigam na biednym Siwku żeby dostał bonusa do statków po przejechaniu 30km xd

Opublikowano

5 minut temu, Dalhi napisał(a):

Ktoś się bawił kowalstwem nieco więcej? Da się dobrego i zyskownego ukuć? Póki co widziałem jedynie dość podstawowe schematy.

Da się jak masz lepsze schematy, niektóre można znaleźć lub ukraść tu i tam, ale problem jest ten sam co z fantami. Zrobisz dwa wartościowe miecze i handlarz nie będzie miał jak Ci zapłacić.

Opublikowano
2 minuty temu, XM. napisał(a):

Liczę na ten tryb hardcore - mogą fajnie dowalić survivalik i jeszcze bardziej motywy przetrwania. Szkoda że nie ma łowienia ryb - brakuje mi tego.

O tak łowienie rybek i możliwość rozbijania obozu w dowolnym miejscu by się przydala

Opublikowano
11 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Przyda się na drugą mapkę i konika o którym wspominał Butt bo dalej śmigam na biednym Siwku żeby dostał bonusa do statków po przejechaniu 30km xd

Tylko nie mów, że chcesz uczciwie za niego zapłacić? Fakt, miałem pełną kwotę przy sobie, ale wolałem zaoszczędzić. Tylko frajer by nie skorzystał, poza tym mogli pilnować konia. Zresztą na dziupli też musiałem sporo zapłacić, bo po zbiciu ceny starym koniem i tak wziął ponad 1700 groszy.

Opublikowano
16 minut temu, Butt napisał(a):

Tylko nie mów, że chcesz uczciwie za niego zapłacić? Fakt, miałem pełną kwotę przy sobie, ale wolałem zaoszczędzić. Tylko frajer by nie skorzystał, poza tym mogli pilnować konia. Zresztą na dziupli też musiałem sporo zapłacić, bo po zbiciu ceny starym koniem i tak wziął ponad 1700 groszy.

Nie no Henryk jest zawodowym złodziejem i nieskalał by się uczciwym zakupem ale właśnie 1700 groszy i tak trzeba położyć a ze lubi mieć w zapasie 5k na drobne wydatki to trzeba uzbierać towaru na handelek xd

• Lubię! 1
Opublikowano
30 minut temu, Dalhi napisał(a):

ja się bawię ale nie celem zarobku, na obecnym etapie z perkami od rzemiosła to wszystko co sam zrobię będzie lepsze i mocniejsze od rzeczy które mogę kupić