Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A po co te gniazda, można z nich zebrać coś wartościowego?

Uświadomiłem sobie teraz, że słabiutko u mnie, póki co, z łucznictwem. Muszę więc pobróbować ustrzelić jakieś jelenie albo bandytów:Coolface:

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano
50 minut temu, Dalhi napisał(a):
  Ukryj zawartość

W trakcie pracy w kuźni nosi się skórzany fartuch i rękawice. Były do odebrania od kowala ze skrzyni. Dają bonus do rzemiosła.

W życiu tego nie używałem, to jakby stosować krzyżaczki przy układaniu kafelek, kto to widział.

Opublikowano

Ale mi jeden gnojek z tarczą krwi napsuł. Jak dostał wciry, padł na ziemię i błagał o litość. Żadnej litości. Aż szkoda, że nie da się tutaj zrobić Czarnego Rycerza z Monty Pythona. 

Opublikowano

Co do strzelnictwa to później można odblokować perk sokole oko, który zwalnia czas na chwilę przy celowaniu. Można bardzo łatwo strzelić prosto w głowę biegnącemu wrogowi. Mega OP bajer, przestałem używać kuszy od kiedy go odblokowałem. Perk działa przy obu, ale łuk się oczywiście dużo szybciej załadowuje. 

Opublikowano
33 minuty temu, kudlaty88 napisał(a):

No ja też tylko gdybym pamiętał komu i gdzie to by się odkupiło a tak dupa. 

Przed chwilą znalazłem fartuch w starej chatce jak czyściłem znaczniki. xd

2025-02-12_224242.png

Opublikowano
3 godziny temu, Boomcio napisał(a):

A ja ten fartuch sprzedałem za jakiś bezcen,

On się chyba respawnuje w pokoju.

• Dzięki 1
Opublikowano

No właśnie za długo łaziłem po lasach na tej mapce, teraz się biorę za fabułę bo robi się ciekawie a wydaje mi się że jestem zbyt mocny na ten moment. 

Dalej w grze trzeba zmienić proporcje grania i bardziej się skupić na story tak samo. 

Opublikowano

U mnie 25 h i nadal z fabułą jestem w lesie:D

Ale te poboczne questy+aktywności trzymają poziom tych z Wieśka 3. Robiłem wczoraj np. serię aktywności z walk na pięści

Spoiler

I, tu zaskoczenie, pokonałem w końcu arcymistrza żyjącego gdzieś na odludziu:Coolface:

Albo tropiąc kłusowników, spotkałem

Spoiler

pana Ptaszka;)

Chciałbym teraz dokończyć trening z Kocurem i zabrać się za dalsze przygotowania do

Spoiler

Wesela

No ale po drodze wskoczyła aktywność(zapewne pierwsza z kilku) z czyszczenia obozów bandytów:lul:

Nie przejmowałbym się tym, że później możemy być za mocni, w końcu gra pozwala na pełną dowolność w prowadzeniu rozgrywki:)

Opublikowano

Trzeba przyznać, że świetne staty. Wytrzymałość i ładowność ma ciut większe niż Piszczek, tempo i odwaga jednak trochę niższe. No ale mnie by się nie chciało bujać z nim tyle czasu. Poza tym mój koń musi być czarny albo chociaż ciemnoszary.

Opublikowano
Godzinę temu, melkorr napisał(a):

Po przejechaniu ok 36 km na Siwku wpada ukryty atut zwiększający jego statystki. 

IMG_1503.png

Ja mam cholerny problem żeby to wbić bo chwilę sobiepogalopuje i zaraz zasiadam żeby na piechotę po lesie pochodzić i skarbów poszukać a potem zapominam o koniku i do miasta z buta wracam za każdym razem. 

Opublikowano
7 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Ja mam cholerny problem żeby to wbić bo chwilę sobiepogalopuje i zaraz zasiadam żeby na piechotę po lesie pochodzić i skarbów poszukać a potem zapominam o koniku i do miasta z buta wracam za każdym razem. 

"Przyklej" Siwka do ścieżki i poczytaj forum.

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Butt napisał(a):

Trzeba przyznać, że świetne staty. Wytrzymałość i ładowność ma ciut większe niż Piszczek, tempo i odwaga jednak trochę niższe. No ale mnie by się nie chciało bujać z nim tyle czasu. Poza tym mój koń musi być czarny albo chociaż ciemnoszary.

Wpadając do stajni na takim ekstra Siwku Henryk dopłaci o wiele niższą kwotę do najlepszego dla siebie konia.

Opublikowano

Na xsx działa bardzo dobrze, z bugów to jedno drzewko się nie wczytuje koło zielarki i przy kilkukrotnym używaniu quick resume dziwnie miga przy słonecznym dniu a w kuttenberg jednego noc po telepało na schodach w karczmie. 

• Dzięki 1