Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

We wszystkie gry FPP gram na K+M. Nie mam problemu z jazdą kucem (shift przejście do galopu, ctrl hamulec) ani z wytrychami. 

Edytowane przez Rooofie
  • Dzięki 1
Opublikowano

Kontroler, za starym jestem na klęczenie przed monitorem z myszką.

Generalnie wszystko jest płynniejsze i lepiej dopracowane w porównaniu do pierwszej części więc wybór pad/k+m raczej jest bez znaczenia i to kwestia co kto lubi.

Choć jak mam się czegoś czepiać to wskażę domyślne klawisze przy jeździe konno na kontrolerze których nie można zmienić. Nie bardzo widzę czym zmiana klawiszy sterowania koniem względem jedynki jest podyktowana. Mam trochę ból zadka o przyspieszanie konia które odbywa się wciśnięciem gałki, a ze koń często mi wytraca szybkość to muszę tego sporo używać.

Opublikowano (edytowane)

Przespałem się gdzieś w przypadkowych miejscach i od razu w prawie każdej wsi więzienie. Grubo. Grzywny niewysokie ale mało wyrozumiałe te społeczeństwo. 

Ogólnie miejsc do spania jakoś w tym drugim regionie mało (darmowych) albo ślepy jestem. Poza tym jak się gra rozchula to zaraz pojawia się jakieś  misje po chuju i aż mi się nie chce z tym walczyć. 

Edytowane przez addhoc
Opublikowano

Ja kradnę skrybie w Kuttenbergu krucze pióra do czarnych strzał, zawsze następnego dnia mnie straż zatrzymuje, mówiąc, że mnie tam widziano, więc to na pewno moja sprawka. Jednak mam na tyle wysoką retorykę i charyzmę, że każe im pospierdalać i mi odpuszczają.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Wszystkie nasze "pokoje" jakie można mieć, wyglądają jak schowki na narzędzia do obory?

Bywa różnie. U Radowana mam własne, nawet wygodne, łóżko + schowek w pokoju. U Krejzla miejsce na poddaszu, ale też jest schowek. Za to w karczmie w Troskowicach dali mi tylko posłanie na sianie pod wiatą:lul:

Generalnie w większości miejsc w 1 regionie posiadam już "na stałe" swoje miejsce do spania. Kwoty za to nie są jakoś wygórowane. Ułatwia to bardzo życie.

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

Spoiler z etapu przed dotarciem do drugiej mapy

Spoiler

myślałem że Boguta będzie tylko w cutscenkach, a tutaj można nim grać. Mapa cała otwarta, znaczniki są z grania Heńkiem, ciekawe co można nim porobić. Dopiero nim ruszam szukać chłoptasiów.

Opublikowano

Po pierwszej sesji muszę powiedzieć - to jest to, ostatni raz taką immersję czułem przy pierwszym runie w W3, CP2077 DLC i BG3. Wszystko względem jedynki jest tutaj poprawione. Coś wspaniałego :gachigasm:. A leciwy wciąż Cry Engine na PC to się nawet lockuje na 144 FPS. Nie mogę się doczekać wieczornej sesyjki. 

• Plusik 4
Opublikowano

Ja dzisiaj półtora godziny szukałem obozu Wrzoda w lesie. W między czasie napadła mnie trzy razy zgraja bandytów której herszt udawał żebraka w łachach mnicha xd. Dwa razy dostałem od nich wpindol.

No i byłem u młynarza, miałem nie kraść ale dla tej misji zrobiłem wyjątek.

Okazuje się że z tego młynarza niezły... Krejzol. 

Opublikowano

W końcu dla kontrastu przyklepywania nam przestępstw z dupy, miałem fajną akcję, że zaciukałem ochroniarza podczas włamu do bogatego domu, co jednak obudziło gosposię. Zdołała wybiec na ulicę i narobić rabanu, gdzie ją szybko ustrzeliłem z łuku tuż przy straży, która się zbiegła, samemu jednak stojąc wciąż w korytarzu domu. Także nikt mnie widział, gosposi nie udało się na mnie donieść, ja szybko uciekłem tylnymi drzwiami i nie miałem żadnych nieprzyjemności. Rano jak wracałem się wyspać do gospody to gosposia nadal leżała na ulicy, jeszcze sobie strzałę z niej wyciągnąłem. :szekle:

• Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
53 minuty temu, Dalhi napisał(a):

Ja dzisiaj półtora godziny szukałem obozu Wrzoda w lesie

te zadania warto robić wcześniej jak tylko się pojawi ikonka z następnym, mi przepadł ostatni ze względu na wydarzenia fabularne. Tzn 

Spoiler

gość będzie tam gdzie ma być ale questa nie skończymy 

Trochę się zastanawiałem czy brać perka obieżyświat, wczoraj zacząłem drugą mapkę i jednak ciekawość wygrała i aktywowałem 1m0re9.jpg

Znowu nie wiem za co się zabrać, ponad 100h spokojnie mi zleci. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Dalhi napisał(a):

Ja dzisiaj półtora godziny szukałem obozu Wrzoda w lesie. W między czasie napadła mnie trzy razy zgraja bandytów której herszt udawał żebraka w łachach mnicha xd. Dwa razy dostałem od nich wpindol.

No i byłem u młynarza, miałem nie kraść ale dla tej misji zrobiłem wyjątek.

Okazuje się że z tego młynarza niezły... Krejzol. 

Mi udało się od razu namierzyć ten obóz. Ale też spotkałem po drodze tych "mnichów" i dostali wpierdol:shotgun:

Była noc, a do tego obozu zakradłem się, jak wszyscy spali i zadźgałem ich sztyletem:Coolface:

Ogólnie tych zadań jest co najmniej kilka, ja właśnie zrobiłem 3 takie z kolei:)

Edytowane przez Paolo1986