KrYcHu_89 2 552 Opublikowano poniedziałek o 21:04 Opublikowano poniedziałek o 21:04 Moja postać przed 1wszym fabularnym questem po prologu: 2 Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano poniedziałek o 21:24 Opublikowano poniedziałek o 21:24 Kto gra na PS5 - macie tak że czasem jak chce wycentrować R3 mapę na Heńku to nie działa? btw progres w tej gierce to jest gotg, z początku gry gdzie trudno ustrzelić zająca z łuku do 60h potem z łuku można wytłuc obóz bandytów Cytuj
Ölschmitz 1 569 Opublikowano wtorek o 06:38 Opublikowano wtorek o 06:38 tak, ten progres to jeden z najmocniejszych elementow. 1 godzina - uciekasz przed wiesniakami z widlami 50 godzina - wjezdzasz do opatowic napierdalac sie z 15 rycerzami ALE, robiac wszystko po drodze jestem gdzies na oko w polowie watku glownego (no dobra, nie na oko, sprawdzilem liczbe zadan glownych), mam jakies 60h i jestem totalnie przepakowany. wlasciwie jedyne co moze mnie kapke zatrzymac to walka z kilkoma goscmi i frajerskie ciosy w plecy. nie narzekam, to jednak erpeg, tlumacze to sobie tak, ze henryk jest po prostu aktualnie najwiekszym skurwysynem w czechach i tyle. ale jednak ten dreszczyk zniknal. zamki otwieram w sekunde, nie slychac mnie jak sie skradam, przegadam kazdego. no troszke poczatek konca. Cytuj
KrYcHu_89 2 552 Opublikowano wtorek o 07:30 Opublikowano wtorek o 07:30 No to jest piękne, w jedynce jakoś tak bardzo nie było czuć tego progresu, tutaj na początku każdy level, perk, pies, koń, element zbroi daje dużo więcej. Pięknie im to wyszło, nawet jak za cenę bycia tankiem w końcówce gry, tak powinna wyglądać progresja w immersyjnym RPG. Cytuj
PiotrekP 2 080 Opublikowano wtorek o 08:53 Opublikowano wtorek o 08:53 To fakt, gdyby nie te ciosy w plecy, a grzeczne czekanie na swoją kolej to grałoby się prawie jak na god mode. Wróciłem na pierwszą mapę (opłata za powrót). Jak ktoś czasem natrafi na ten czarny długi "płaszcz" co wrzucałem na poprzedniej stronie może dać znać. Bo u krawców go nie ma, a google niezbyt pomocne gdzie to może być. Cytuj
kudlaty88 510 Opublikowano wtorek o 10:33 Opublikowano wtorek o 10:33 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a): To fakt, gdyby nie te ciosy w plecy, a grzeczne czekanie na swoją kolej to grałoby się prawie jak na god mode. Wróciłem na pierwszą mapę (opłata za powrót). Jak ktoś czasem natrafi na ten czarny długi "płaszcz" co wrzucałem na poprzedniej stronie może dać znać. Bo u krawców go nie ma, a google niezbyt pomocne gdzie to może być. Obstawiam że trzeba zrobić ekskomunike jakiemuś kapłanowi bo to wygląda na szaty zakonne. Cytuj
Paolo1986 904 Opublikowano wtorek o 10:47 Opublikowano wtorek o 10:47 Ja właśnie zaliczyłem pobyt na weselu. Niezbyt udane zakończenie, swoją drogąJestem pewien też, że przegapiłem co najmniej 1 okazję do "zaliczenia" chętnej panny Cytuj
Butt 3 466 Opublikowano wtorek o 10:47 Opublikowano wtorek o 10:47 A to nie jest z tej misji z mieczem pustelnika? Cytuj
PiotrekP 2 080 Opublikowano wtorek o 11:05 Opublikowano wtorek o 11:05 Wyczytałem że to Lord overcoat czy coś w tym stylu. Cytuj
XM. 11 289 Opublikowano wtorek o 11:05 Opublikowano wtorek o 11:05 14 godzin temu, PiotrekP napisał(a): Chyba już wiem za jakim outfitem się rozglądać: Nie wiem skąd go mam, ale płaszcz nazywa się Mnisi habit. Cytuj
Butt 3 466 Opublikowano wtorek o 11:33 Opublikowano wtorek o 11:33 Też mam mnisi habit, na koniu go trzymałem. Wydaje mi się, że mam go z tej misji z pustelnikiem, ale on wygląda inaczej niż na zdjęciu. Jest bardziej brązowy i wiązany sznurkiem w pasie z takimi ozdobnymi frędzlami na końcach. Cytuj
PiotrekP 2 080 Opublikowano wtorek o 11:56 Opublikowano wtorek o 11:56 W polskiej wersji jest to Płaszcz Pana, jedyne co znalazłem, to komendę żeby go sobie zespawnować, jak się gra na PC. Cytuj
Dalhi 257 Opublikowano wtorek o 12:45 Opublikowano wtorek o 12:45 47 minut temu, PiotrekP napisał(a): W polskiej wersji jest to Płaszcz Pana, jedyne co znalazłem, to komendę żeby go sobie zespawnować, jak się gra na PC. Na reddit znalazłem chyba to co Ciebie interesuje; Spoiler * Here's the details of the outfit and where to get all the bits, horse included! ***Clothing/armor*** **Helmet:** Noble's bascinet, steel/gold pattern from Kuttenberg armourers **Coat:** Lord's overcoat, found from an Alchemist in Rabstein Mill ruin, almost directly north west of Old Lhota in the south Kuttenberg region **Hood:** Simple hood, brown pattern, sold at tailors and maybe traders, found mine in Troskowitz tailor **Arm armor:** Nuremberg plate gauntlets, steel/gold pattern from Kuttenberg armourers **Gauntlets:** Nuremberg gauntlets, steel/gold pattern from Kuttenberg armourers **Gambeson:** Noble gambeson, red pattern from Kuttenberg tailors Rest isn't visible besides a Noble's belt and pouch, so use whatever you like for the remaining slots. ***Weapons*** **Longsword:** Dueling longsword, quality 4 forged, recipe found in Kuttenberg weaponsmiths **Crossbow:** Decorated field crossbow, can't remember where I got mine but Kuttenberg's Master Wenceslas might have one near the gunshop ***Horse*** **Breed:** Pisek Lad, bought from Kuttenberg for about 6k **Tack:** Executioner's caparison with harness, black and gold pattern from Kuttenberg tailors or saddlers **Bridle:** Dragon chanfron, black/yellow pattern bought from Kuttenberg armourers I think **Saddle:** Dragon saddle, black/gold pattern bought from Kuttenberg saddlers 2 Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano wtorek o 12:51 Opublikowano wtorek o 12:51 dobry drip a koń trochę jak night cavalry z Eldena. Cytuj
Butt 3 466 Opublikowano wtorek o 12:51 Opublikowano wtorek o 12:51 A to ja byłem w tym miejscu kilku dni temu. Możliwe, że zostawiłem ten płaszcz, albo wziąłem i go od razu sprzedałem za kilka groszy. Cytuj
KrYcHu_89 2 552 Opublikowano wtorek o 12:55 Opublikowano wtorek o 12:55 Gdzie w ogóle można przechowywać przedmioty, są jakieś skrzynie nasze? Cytuj
Dalhi 257 Opublikowano wtorek o 12:58 Opublikowano wtorek o 12:58 Jest skrzynia u kowala, w karczmie w Żelejowie i na początkowym etapie chyba tyle. 2 Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano wtorek o 12:58 Opublikowano wtorek o 12:58 wykupujesz pobyt na dłuższy okres w oberży, albo u kowala z wątkiem głównym będziesz miał za darmo spanie i skrzynkę. W drugiej opcji pewnie tak samo. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 552 Opublikowano wtorek o 13:00 Opublikowano wtorek o 13:00 2 minuty temu, messer88 napisał(a): wykupujesz pobyt na dłuższy okres w oberży, albo u kowala z wątkiem głównym będziesz miał za darmo spanie i skrzynkę. W drugiej opcji pewnie tak samo. A ok, kumam już gdzie i one są pewnie dzielone, gitarka. Poszedłem dopiero gdzieś z typami od questa kowala na wycieczkę, bo do tej pory czyściłem wszystko inne. U Bożenki i Włoczykija nie widziałem, może dlatego, że to w gościach . Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano wtorek o 13:03 Opublikowano wtorek o 13:03 u Bożeny się chyba nie da pokoju na stałe wynająć Cytuj
XM. 11 289 Opublikowano wtorek o 13:06 Opublikowano wtorek o 13:06 U Bożenki tylko sianko, ale można na dłuższy pobyt. Cytuj
PiotrekP 2 080 Opublikowano wtorek o 13:08 Opublikowano wtorek o 13:08 Wpadam do swojego pokoju w Kuttenbergu, a tam jakiś parch siedzi na moim krzesełku i coś skrobie przy biurku. Obsługa tego lokalu to rynsztok. Cytuj
Dalhi 257 Opublikowano wtorek o 13:08 Opublikowano wtorek o 13:08 (edytowane) To działa jak w pierwszej części, niezależnie od lokacji masz dostęp do rzeczy które tam zostawiasz. Im dalej jestem w grze tym trudniej się od niej oderwać. Dostałem się wczoraj do zamku, dość szybko udało się załatwić główne zadanie więc jeszcze trochę zwiedzałem i jestem pod wrażeniem jak pięknie wnętrza wyglądają. Przed premierę trochę dla jaj pisałem w co drugim poście że to GOTY 2025, ale bez pudła. Todd jak zobaczy jak Warhorse symuluje ten świat to się obsra ze wstydu, o ile go jeszcze ma po tylu latach w branży. Jak TES wyjdzie za te kilka lat to nie unikną porównań. 8 minut temu, messer88 napisał(a): u Bożeny się chyba nie da pokoju na stałe wynająć U Bożeny jest zawsze dostępne wyro do spania i zapisu, chyba że można je stracić jak się pewne sprawy nie po jej myśli poprowadzi, ale to trzeba by było sprawdzić. Edytowane wtorek o 13:12 przez Dalhi 2 Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano wtorek o 13:10 Opublikowano wtorek o 13:10 Na drugiej mapce to sobie biorę gdzie tylko jest opcja po wsiach mieć skrzynkę + wyrko. Bardzo przydałoby się jedno usprawnienie, mianowicie przegląd i przerzucanie itemów skrzynka - koń, nie że wpierw trzeba na siebie to przenosić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi