Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ruszyłem w końcu ostro z fabułą i mam wrażenie, że dopiero się rozkręca. Na pewno dużo ciekawych zwrotów akcji przede mną. Na zamku w Troskach spędziłem trochę czasu i porobiłem te poboczne zadania:kekw:

Byłem

Spoiler

W Niebakowie, gdzie odkryłem spisek - bandyci więzili Pana Zamku. 

Tortury wyszły całkiem owocnie, ale coś czułem

Spoiler

Że lepiej zachować te wszystkie informacje dla siebie.

Teraz ruszam dalej:fsg:

Opublikowano

Im dalej jestem w tej grze, tym więcej chce w nią grać. Jak zaczynałem to były sesje po 1,5-2 godziny, teraz młóce aż trzeba oczy zapałkami podpierać.

Absurdalnie dobry tytuł.

• Plusik 3
  • This 2
Opublikowano

No pod tym względem jest dramat, kończysz jakąś misję poboczną, mówisz dobra dawaj grosze i ide spac, a typ mowi, a wiesz mam jeszcze jedną taką sprawę może mógłbyś pomóc...

dAIq_w.gif

• This 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo1986 napisał(a):

Ruszyłem w końcu ostro z fabułą i mam wrażenie, że dopiero się rozkręca. Na pewno dużo ciekawych zwrotów akcji przede mną. Na zamku w Troskach spędziłem trochę czasu i porobiłem te poboczne zadania:kekw:

Byłem

Pokaż ukrytą zawartość

W Niebakowie, gdzie odkryłem spisek - bandyci więzili Pana Zamku. 

Tortury wyszły całkiem owocnie, ale coś czułem

Pokaż ukrytą zawartość

Że lepiej zachować te wszystkie informacje dla siebie.

Teraz ruszam dalej:fsg:

Czyli ominął Cię zbrojny wypad do

Spoiler

Semina? Ja się wysprzęgliłem z tym panem młodym opuszczającym swoje wesele. No i pojechaliśmy tam na misję: zrobić porządek, jak w starym dobrym Kapitanie Bombie.

Jedna z mocniejszych akcji w grze, aż musiałem to rozchodzić i wczytać grę, żeby jednak stanąć po innej stronie.

Opublikowano
Godzinę temu, Dalhi napisał(a):

Im dalej jestem w tej grze, tym więcej chce w nią grać. Jak zaczynałem to były sesje po 1,5-2 godziny, teraz młóce aż trzeba oczy zapałkami podpierać.

Absurdalnie dobry tytuł.

Gra jest mocarna, ale właśnie przez ten realizm ciężko jest usiąść na chwilę, tzn. można, ale wiadomo jak to jest wtedy z immersją. 

Opublikowano

Widzę że na forum większość to prawilne mordeczki a nie konfidenci szanuję :tokar:. Jaka mialem chwilę temu akcje. Tuptam sobie z towarem do wioski a tu mnie goni bandyta i drze japę że mnie zabije itp trudno więcej kasy wpadnie, dawaj zapluty pomiocie, wyciągam miecz a typ mnie ominął poleciał do chaty mysle bugi więc lecę zanim a on zajebał buzdyganem niewinnego npc siedzącego przy stole i uciekł do lasu. Jedno z lepszych wtf od dawna,nie mam pojęcia dlaczego do tego doszło bandyta ani npc nic ciekawego przy sobie nie mieli w wiosce tylko jakaś baba nad biedakiem płakała reszta wyjebane wlacznie ze strażnikami,zaden quest się nie odpalił ale akcja zajebista.

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Widzę że na forum większość to prawilne mordeczki a nie konfidenci szanuję :tokar:. Jaka mialem chwilę temu akcje. Tuptam sobie z towarem do wioski a tu mnie goni bandyta i drze japę że mnie zabije itp trudno więcej kasy wpadnie, dawaj zapluty pomiocie, wyciągam miecz a typ mnie ominął poleciał do chaty mysle bugi więc lecę zanim a on zajebał buzdyganem niewinnego npc siedzącego przy stole i uciekł do lasu. Jedno z lepszych wtf od dawna,nie mam pojęcia dlaczego do tego doszło bandyta ani npc nic ciekawego przy sobie nie mieli w wiosce tylko jakaś baba nad biedakiem płakała reszta wyjebane wlacznie ze strażnikami,zaden quest się nie odpalił ale akcja zajebista.

Normalnie średniowiecze xD. 

Ja dzisiaj otworzyłem skrzynkę tą zbiorczą, a tam 20 fajnych itemów z DLC, z tym, że mam już za sobą 20 godzin gry i już są raczej za słabe, jakoś nie było czasu zajrzeć :). Taki to świat. 

Opublikowano

Mnie za to kuń zrzucił w skałę i nie mogłem się ruszyć. No nic, odpalam mapę, fast travel, i co? Ruszać się mogę, ale "lewitując"- nie da się wyciągnąć broni. Pomogło dopiero użycie dotarcie do łóżka i aktywowanie snu poprzez przytrzymanie guziora, bo usiąść też nie mogłem.

Opublikowano

Ktoś rozumie, jak w tej grze się kalkuluje charyzma? Mam item co daje 21/23 charyzmy, a potem zakładam item z 12/12 (płaszcz, taki wykwintny) i jakimś cudem ten 12/12 daje więcej do ogólnej charyzmy.

----

ok, ale te systemy tutaj tarmoszą :gachigasm:

Cytat

Charisma (and Noise, Conspicuousness, and Visibility) are all averages. The game looks at the pieces of gear that are visible, and averages the stats of those items. So your cuirass counts if it's the outer layer, but stops counting if you put a waffenrock over it. Noise can be a little weird with that, because it seems to work off sound baffling, but not always.

Czyli długi płaszcz daje 12+12, bo jest na wierzchu, a krótki tylko 21, bo jest pod spodem (gdy nałożysz np. na niego coś jeszcze), tak to rozumiem. Wybitne, już nie pamiętam jak było w jedynce, ale pewnie podobnie, tak jakoś nie zwracałem na to uwagi. 

Opublikowano

Czasami jednak ten autosave potrafi narobić po siebie:/. Ważne rzeczy się działy i cos nie pyklo, mówię wczytam, a okazało się, że nic się nie zapisało :balon:.

Quest z Pustelnikiem nie nagradza autosave, warto sznapsować.

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Turniejów na arenie które były w jedynce tutaj nie ma?

W Kuttenbergu będzie jak zrobisz zadanie.

• Dzięki 1
Opublikowano

Z questem na weselu to wyraźnie wzorowali się na Sercach z Kamienia :). Tylko tutaj chyba wyszło jeszcze lepiej, a na pewno dłużej. Gra w kości elegancko wchodzi również, mam nadzieje, że potem będzie jeszcze więcej turniejów. 

Opublikowano
23 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Jak dla mnie wesele w Wieśku o wiele lepsze i zabawniejsze. 

No wiadomo, klimat trochę inny, imo ciężko to jednak porównać, ale zamysł podobny, podobna struktura, też te fabularyzowane gry w kości, jak tam Gwint (oczywiście Gwint to Gwint najlepszy:)), też jakieś poboczne aktywności itp. 

Co mnie zaskakuje po 25h, że ten powolny styl mi bardzo odpowiada, ale też kwestia, że teraz mało jest takich gier z takim poziomem immersji, tutaj jest taka krzyżówka W3, RDR2, KCD1 i Skyrima:).

Dodam, że KCD1 to był dla mnie średniak 6-7/10 ze względu na sporo mechanik, które tam wkurzały, a tutaj dorosły i po prostu są dopracowane, idealnie wplecione w grę, ale największe zmiany na plus są w samym otwartym świecie, niby wolno, ale jednak dużo się dzieje, dużo interakcji i wątków pobocznych. 

image.thumb.jpeg.dcb13c8395a9adb2ba586bf9f0d24cb2.jpeg

Opublikowano

Ja dostałem info o pewnym typku, który zrobił złe to i owo. Idę tam, może da się pokojowo, ale on na mnie z ryjem i mieczem. No to ja to samo, rach ciach i po sprawie. Złupiłem go tylko, wracam do informatora i nawet nie mogę mu o tym powiedzieć. Niby pierdoła, ale choćby odpowiedź "No i dobrze, bo zasłużył", to byłby fajny detal.