Bielik 772 Opublikowano wczoraj o 09:36 Opublikowano wczoraj o 09:36 Jak ktoś pisze, ze w 60h czy cos takiego zrobił wszystko to za chuj nie uwierzę. Sporo jest questów, do których trzeba dotrzeć samemu i nie mają znacznika na mapie. U mnie właśnie rzeczone 60h pęka i wydaje mi się, ze jest jeszcze sporo zadań do zrobienia. Jak na tyle czasu spędzonego z grą w ogóle nie mam syndromu odstawienia - za dużo grania w jeden tytuł i potrzeba wymiany go na inny tytuł. Normalnie to bym pewnie zaczął już Avowed bo jestem ciekawy jak mi podejdzie, ale póki co Henryk ma pierwszeństwo. Co ciekawe na bazowej ps5 mam spore spadki fps jak zbliżam się w niektórych miejscach do łóżek "polowych" typu siano czy inne koce na ziemi. 1 Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano wczoraj o 09:56 Opublikowano wczoraj o 09:56 Ja mam już prawie 80 godzin, robię teraz poboczne zadania w Kuttenbergu, ale widzę że na mapie znowu pojawiło się coś nowego do zrobienia. Pewnie niektóre rzeczy odblokowują się po pewnym postępie w fabule. Chyba pora Katarzyną się zająć. Tak jeszcze odgrzebię tą przedpremierową dramę, byłem trochę skonsternowany momentem kiedy pojawiły mi się te opcje gejowskiego romansu Spoiler Najpierw jak zamknęli mnie z Ptaszkiem w więzieniu to Henryczek uznał że to doskonała okazja żeby się bliżej poznali... Wtf. Później w opcjach dialogowych kiedy mieliśmy jechać do Niebakowa negocjować pojawiły się serduszka co rozumiem że zakończyły się scenką z Ptaszkiem... Doskonały kurwa moment xd Nie wiem ile jeszcze mi zostało wątku głównego, ale chyba sporo bo na drugiej mapie tak naprawdę poprzestałem na zebraniu tej pożal się Boże bandy. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano wczoraj o 10:49 Opublikowano wczoraj o 10:49 (edytowane) Na bazowej PS5 zauważam spore "wahania" fps w trakcie pobytu w Kuttenbergu. Zwłaszcza w ciasnych pomieszczeniach, typu tawerna. Też tak macie? Również nie wierzę, że można skończyć tę grę w 60h, robiąc wszystko. No chyba, że grając z jakimś poradnikiem na kolanachAle to bez sensu. Ja mam w tej chwili 67 godzin, myślę że zejdzie przynajmniej 100, aby grę naprawdę skończyć Edytowane wczoraj o 10:49 przez Paolo1986 Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano wczoraj o 11:12 Opublikowano wczoraj o 11:12 1 godzinę temu, Bielik napisał(a): Co ciekawe na bazowej ps5 mam spore spadki fps jak zbliżam się w niektórych miejscach do łóżek "polowych" typu siano czy inne koce na ziemi. jedyny taki drop czasem właśnie jest przy save lub przy tym co wyskakuje jak się skończy questa. 60h to może fabuła, ja ponad 100h i tych zadań pobocznych w Kuttenbergu jest wiele, a co lekko popchnę fabułę to pojawiają się kolejne. Nie żebym narzekał bo dawno mnie tak nic nie wciągnęło jak Henryczek 2. Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano wczoraj o 11:23 Opublikowano wczoraj o 11:23 Ruszyłem jednak trochę tą fabułę, ale znowu kolejne poboczne wpadły, a kilka skończyłem. Natrafiłem też na ruiny gdzie słychać miauczenie, dookoła miseczki i mleko, ale żadnego kotka nie widziałem. Może Orzecha się boją. Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano wczoraj o 12:02 Opublikowano wczoraj o 12:02 O właśnie, tam jest też Spoiler taka babka kociarka, niestety wtedy mi dialog nie wszedł z nią i finalnie zapomniałem a ciekawi czy przy powodzeniu będzie z tego jakiś quest. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano wczoraj o 12:10 Opublikowano wczoraj o 12:10 3 minuty temu, messer88 napisał(a): O właśnie, tam jest też Pokaż ukrytą zawartość taka babka kociarka, niestety wtedy mi dialog nie wszedł z nią i finalnie zapomniałem a ciekawi czy przy powodzeniu będzie z tego jakiś quest. Trafiłem właśnie Spoiler Na tą kociarę. Też myślałem, że jakiś quest będzie, ale wyszło na to, że opowiedziała mi o swoich kotkach, a Henryk stwierdził, że tylko przechodzi Trafiłem też chyba na jednego buga z innym questem Spoiler Miałem odszukać obóz żołnierzy Zygmunta i odebrać im glejt. Obszar poszukiwań w sumie niewielki. Gra zaktualizowała quest w momencie, gdy zbliżyłem się do niewielkiej polanki i zasugerowała porozmawianie z dowódcą. Tyle, że nikogo tam nie byłoCzekałem kilkanaście godzin i nic. Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano wczoraj o 12:19 Opublikowano wczoraj o 12:19 Czyli nie można Spoiler Pogłaskać kotka? Cytuj
Rotevil 133 Opublikowano wczoraj o 13:08 Opublikowano wczoraj o 13:08 Gra skończona po 65h, główny wątek dość długi i jest zrobiony zajebiście, w finale nie mogłem się oderwać i grałem do późnej nocy, trochę mi smutno nawet, że to już koniec, postacie są świetnie napisane, chciałbym w DLC Spoiler zobaczyć Czarta, Żiżkę i Katarzynę, według mnie najlepsze postacie Szczerze wątpię, czy coś lepszego fabularnego zagram w tym roku, chyba, że ten nowy death stranding dowiezie Cytuj
Hubert249 4 335 Opublikowano wczoraj o 13:41 Opublikowano wczoraj o 13:41 W dniu 28.02.2025 o 10:16, Rozi napisał(a): Dla mnie ogólnie grafika jest taka przyciemniona? Nie ma takiego stylu jak w jedynce, barwnego. Do tego menusy są za ciemne (ledwo widać strój Henryka), mapa jakaś rozmazana, a czcionka za mała i jak czytam coś w Kodeksie, to mi się oczy męczą. Dziwne to jest w chuj U mnie jest wszystko ok. Gra wygląda ślicznie. Może masz włączony tryb auto hdr? bo gra sama w sobie go nie posiada. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano wczoraj o 13:59 Opublikowano wczoraj o 13:59 (edytowane) @Paolo1986 Robiłem to zadanie, obóz jest na drodze na północ od Kuttenbergu, dosłownie kilka kroków na zachód od spalonego lasu. Stoją tam dzień i noc, dwa czy trzy namioty i wozy postawione na drodze, trudno przegapić. Może znacznik u Ciebie zwariował i źle wskazuje miejsce. @PiotrekP to chyba tylko easter egg z nawiedzoną kociarą. Jak z nią chciałem pogadać to zostałem werbalnie zaatakowany i kazała mi iść wpzidu. Edytowane wczoraj o 14:02 przez Dalhi Cytuj
Rozi 947 Opublikowano wczoraj o 14:02 Opublikowano wczoraj o 14:02 20 minut temu, Hubert249 napisał(a): U mnie jest wszystko ok. Gra wygląda ślicznie. Może masz włączony tryb auto hdr? bo gra sama w sobie go nie posiada. Nie mam, ale w porównaniu do jedynki jest zbyt ciemno. A w menusach to już w ogóle. Cytuj
krzysiek923 1 831 Opublikowano wczoraj o 14:56 Opublikowano wczoraj o 14:56 52 minuty temu, Rozi napisał(a): Nie mam, ale w porównaniu do jedynki jest zbyt ciemno. A w menusach to już w ogóle. a w konsoli i tv synchronicznie ustawiony pełny zakres bieli? zobacz w ustwieniach obrazu w konsoli, a później w tv Cytuj
Rozi 947 Opublikowano wczoraj o 15:05 Opublikowano wczoraj o 15:05 Wszystki mam dobrze poustawiane, nie tylko ja mam tego typu problemy, na Redditcie sporo o tym piszą też. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano wczoraj o 15:12 Opublikowano wczoraj o 15:12 Widocznie podtrzymali tradycję i wersja na PS znowu jest tą najgorszą Ja też nic mądrego nie doradzę, skoro mówisz że masz wszystko dobrze ustawione. Jednak gdzieś ten konflikt musi być, ja bym próbował jeszcze przywrócić wszystko do ustawień fabrycznych i tak grę odpalić. Ewentualnie pozostaje czekać na łatkę, a ta ma wyjść z masą zmian i z dodatkiem fryzjera w przeciągu dwóch tygodni. Cytuj
Rozi 947 Opublikowano wczoraj o 15:25 Opublikowano wczoraj o 15:25 Ale to nie tak, że grać się nie da, da się grać, ale wolałbym trochę jaśniejsze mieć wszystko Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano wczoraj o 17:58 Opublikowano wczoraj o 17:58 Po raz kolejny mam błąd z bronią, czy też brakiem odpowiedniej w inwentarzu. Teraz mam strzelić z kuszy. I tak stoję jak kołek, nie mam dostępu do ekwipunku i mogę sobie tylko wczytać grę, bo ten stan będzie trwał wiecznie. Z brakiem broni ćwiczebnej kiedy musiałem z niej skorzystać też tak miałem i mogłem tylko walić piąstkami. To już chyba z piąty raz. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano wczoraj o 18:38 Opublikowano wczoraj o 18:38 (edytowane) Zajebisty quest mi się trafił Spoiler Aż mi się przypomniała jedynka Spoiler I misja z Bogutą Edytowane wczoraj o 18:38 przez Paolo1986 Cytuj
bartiz 1 638 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Tego kto stworzył główną misje Burza to powinno się jebać Spoiler Kto to kurwa wymyślił, znajdź swój ekwipunek ale obniżymy wszystkie twoje statsy prawie do zera żebyś musiał wszystko wyjebać, jeszcze to zjebane skradanie w lesie 1 Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu @Paolo1986 wczoraj tą misję akurat robiłem. No i z tą kuszą musiałem odpuścić, bo nic nie pomagało i nie miałem jak strzelić. Dobrze że była alternatywa, bo tak uja bym zrobił. Cytuj
Paolo1986 927 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 8 minut temu, bartiz napisał(a): Tego kto stworzył główną misje Burza to powinno się jebać Pokaż ukrytą zawartość Kto to kurwa wymyślił, znajdź swój ekwipunek ale obniżymy wszystkie twoje statsy prawie do zera żebyś musiał wszystko wyjebać, jeszcze to zjebane skradanie w lesie Zapewne Henryk Spoiler mocno ucierpiał podczas tortur? A końcówka tej misji rzeczywiście może być wymagająca. Ale bardzo przydaje się eliksir nocny jastrząb, który akurat miałem w ekwipunku Cytuj
Butt 3 484 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Dla mnie Burza to super misja, bawiłem się świetnie. Oczywiście ginąłem wielokrotnie, ale jak już Spoiler odzyskałem sprzęt, to korzystałem z moich dużych zapasów sznapsu i nawet się za bardzo nie skradałem w tym lesie, tylko zrobiłem sobie challenge wybicia całej grupy poszukiwawczej. Co się nie do końca udało, bo na końcowym odcinku już sobie dałem spokój, ale tych pierwszych i nazwijmy to w środku wybiłem co do sztuki. Cytuj
Boomcio 4 304 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Tak, to misja, która zablokowała mnie na jakiś czas. Zrobiłem sejwa w złym miejscu i musiałem wczytać wcześniejszego. Warto już mieć skradanie rozwinięte i co najważniejsze Spoiler dam w spojler, bo może ktoś sam chce na to wpaść: zdjąć z siebie całą widoczną z daleka i hałasującą zbroję. . Cytuj
PiotrekP 2 112 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Z tego co wyczytałem to te momenty gdzie trzeba użyć odgórnej broni są często zbugowane i możemy sobie tylko pomachać piąstkami. Cytuj
Emtebe 2 604 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Panowie, jak ukończyć misję z odbiciem Czarta? Przeciwnicy wycinają w pień moich sojuszników. W tym Żiżke. Zostaję sam a przeciw mnie horda wrogów oraz łucznicy. Przecież to jest hardkorowy poziom trudności. Albo jakiś bug. Nie mam pojęcia jak w pojedynkę można pokonać tyłu wrogów i łuczników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi