Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyny problem jaki mam ze spaniem, ale to już było podczas gry, to nie mogę wbić w środku nocy przy świadkach. Jak mnie ktoś zobaczy to mi nie da się kimnąć. Jest kilka takich miejscówek w różnych wioskach.

Opublikowano

Gra skończona, zeszło mi 105,7h, ale zostało coś na mapie do odkrycia.

Dałbym na dzisiaj przed DLC 9+/10, tak jak na premierę dałem Baldurowi 10-/10 (po drugim przejściu i paczykach to jest dycha cała i wzór do naśladowania) :D. Jedyne co brakuje do ideału to drobne szlify związane z bugami czy to graficznymi (oświetlenie, czasami wpadające postacie w tło na scenkach itp.) czy z mniejszymi questami, chociaż ja akurat miałem chyba z może jeden i to nic nie znaczący.

Ciężko się przyczepić do genialnie napisanej historii, dialogów, Henryka i kolegów/koleżanek, czy nawet króla Zygmunta i jego kompanów. Tutaj absolutnie wzór do naśladowania.   Komar 

Spoiler

R.I.P. :/ 

System walki może mógłby być lepszy, kiedy bijemy się z kilkoma wrogami, ale w zasadzie nie przeszkadzał mi mocno (a przeszkadzał mi bardzo w jedynce), gra była dla mnie też odpowiednio trudna od początku do końca. Walczyłem głównie mieczem i pod koniec gry łukiem trochę więcej i bronią palną, ale ta ostatecznie była za wolna. 

Skradanie było ok, przebijało mechaniką nawet niektóre Asasyny (heheszki).

W grze użyłem chyba każdego dostępnego skilla podczas konwersacji i nie tylko, zawaliłem sobie finalną misję nadmiernym piciem w misji poprzedniej (chociaż fabularnie nie wiem, czemu Heniek nie miał czasu wytrzeźwieć i musiałem walczyć całą misję w niedowidzeniem, no ale cóż xD) itp.

Działo się w tej grze dużo, za dużo by opowiadać.  

No i grafika - jest piękna, cudownie to też chodzi, Cry Engine wciąż po tylu latach daje radę i został szalenie dobrze przez Warhorse zoptymalizowany.

Na pewno gra  zaliczyła legendarny upgrade względem poprzednika i studio Warhorse ląduje teraz w czubie, przed nimi ciężkie zadanie przed DLC i 3 - utrzymać poziom, tyle mi wystarczy (no plus dodać pory roku i jeszcze większy budżet).

image.thumb.jpeg.580a74c02785c0d813be43744047b765.jpeg

Zasłużone miejsce w Hallf of Fame 2025 (podejrzewam, że na pewno bardziej niż dwie pozostałe gry, ale jeszcze muszę to sprawdzić sam)

image.thumb.png.0ea719f2398d915dd58c1675641f944d.png

• Plusik 3
Opublikowano
14 minut temu, Butt napisał(a):

Jedyny problem jaki mam ze spaniem, ale to już było podczas gry, to nie mogę wbić w środku nocy przy świadkach. Jak mnie ktoś zobaczy to mi nie da się kimnąć. Jest kilka takich miejscówek w różnych wioskach.

Już mi zaczęło działać, nie wiem co pomogło w sumie, reload, wizyta na 2giej mapie, czy łaziebne, ale ewidentnie 2 razy w mieście nie zapisało zaraz po przejściu gry. 

Opublikowano
2 minuty temu, messer88 napisał(a):

U mnie z romansów zaliczone wszystkie poza ptaszkiem :kekw:

U mnie podobnie, wszystkie kobitki zaliczone prawilnie, Ptak musiał się obejść smakiem, ale trzymam kciuki, bo to miły chłopak. 

Opublikowano

W sumie ciekawe jak to wygląda wtedy na końcu, jak ktoś nie skończył niech nie otwiera 

Spoiler

jak matce mówimy czy ktoś jest w naszym życiu, ja miałem do wyboru Różę i Kaśkę, Kaśkę to stary skomentował że mogłaby być matką Xd Róża że wysoko mierzy. Zastanawia mnie co jak ktoś tam wcześniej z ptaszkiem się bawił jak na to zareagują. 

Opublikowano
20 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

Czekam na ten moment, aż Henryk będzie mógł zaliczyć tę mającą czym oddychać Katarzynę. Zapragnął jej, odkąd ją zobaczył:Coolface:

Pokaż ukrytą zawartość

Teresa już go jakoś nie interesuje, całe życie przed nim:kekw:

W średniowieczu posiadanie kilku żon było prost(sz)e :). 

Opublikowano

Dużo do pobrania, ale lista zmian naprawdę spora, no nic dzisiaj sesji z Henryczkiem nie będzie. Chyba sobie Avowed obczaję bo mam na dysku, a KCD niech się aktualizuje.