Rooofie 197 Opublikowano piątek o 12:55 Opublikowano piątek o 12:55 Mam bardzo podobne odczucia, druga połowa gry niestety nie stanowi już wyzwania dokokszonym Henryczkiem. Walka sama w sobie całkiem przyjemna ale chciałoby się ją utrudnić na przykład tym, że perfekcyjny blok siada tylko wtedy gdy nakierujemy obronę na konkretną stronę, którą atakuje przeciwnik inaczej wpierdol. Co nie zmienia faktu, że pewnie przejdę drugi raz ale to pewnie gdzieś za rok/dwa. Cytuj
Paolo1986 944 Opublikowano piątek o 15:00 Opublikowano piątek o 15:00 Ja bym chciał kiedyś wrócić i zagrać od nowa. Tylko żebym znowu sobie nie nadpisał nowej gry 1 Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano piątek o 15:14 Opublikowano piątek o 15:14 Nie no pier.ole, mam tego questa chyba zbugowanego, zawsze ktoś tam dupsko przytaszczy i po wszystkim Cytuj
Rozi 993 Opublikowano piątek o 16:21 Opublikowano piątek o 16:21 Godzinę temu, Paolo1986 napisał(a): Ja bym chciał kiedyś wrócić i zagrać od nowa. Tylko żebym znowu sobie nie nadpisał nowej gry Nie nadpiszesz, bo usunęli tę opcję w ostatnim hotfiksie. 1 Cytuj
bartiz 1 647 Opublikowano piątek o 16:49 Opublikowano piątek o 16:49 Wczoraj wieczorem skończyłem tą wspaniałą przygodę - na Steamie pokazało 113h, w grze trochę mniej. Cudowna to była gierka, kac growy obecny na szczęście mam spory backlog zajebistych gier więc dam radę. Pobocznych mi trochę zostało ale też muszę sobie zrobić przerwę, wrócę na pewno na DLC. Ode mnie 9/10 - wszystko tu już zostało napisane, must-play dla fanów RPG, końcówkę fabuły się po prostu wciąga. Do tego zajebiste postacie i dialogi. Minus za stopień trudności na 2giej mapie - jest zdecydowanie za łatwo. Cytuj
Rozi 993 Opublikowano piątek o 19:55 Opublikowano piątek o 19:55 Ja uwielbiam tę grę, najlepszy symulator średniowiecza, ale nigdy nie odczuję tutaj emocji głębszych w fabule; nie miałem w jedynce i do tej pory w dwójce, że powiem "o kurwa"; nie zostałem zaangażowany w to emocjonalnie, jak w RDR2, Death Stranding, Disco Elysium. Postacie są ciekawie wykreowane, ale wszystko jest za bardzo sielankowe, albo podane w łagodny sposób. A Ptaszek to jest jebany chuj, nie poczułem do niego żadnej sympatii. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano piątek o 21:36 Opublikowano piątek o 21:36 Turniej w Kuttenbergu Spoiler wygrany, nawet zbyt ciężko nie było w sumie. Z kradzieżą miecza też łatwo poszło. Co do łaźni to Spoiler quest był czasowy, bo w końcu gra mi kazała iść do Beaty a potem kolejny wygrany pojedynek, żeby zdobyć głos krawca. Nie wiem czy to coś da, zobaczy się. Cytuj
Hubert249 4 341 Opublikowano sobota o 12:59 Opublikowano sobota o 12:59 17 godzin temu, Rozi napisał(a): Ja uwielbiam tę grę, najlepszy symulator średniowiecza, ale nigdy nie odczuję tutaj emocji głębszych w fabule; nie miałem w jedynce i do tej pory w dwójce, że powiem "o kurwa"; nie zostałem zaangażowany w to emocjonalnie, jak w RDR2, Death Stranding, Disco Elysium. Postacie są ciekawie wykreowane, ale wszystko jest za bardzo sielankowe, albo podane w łagodny sposób. A Ptaszek to jest jebany chuj, nie poczułem do niego żadnej sympatii. Niestety mam tak samo, jest zbyt radośnie, komediowo wręcz. Przydało by się więcej syfu i błota. Cytuj
messer88 6 984 Opublikowano sobota o 13:04 Opublikowano sobota o 13:04 Spokojnie trochę będzie, dalej. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano sobota o 13:12 Opublikowano sobota o 13:12 A niemal wszystkie dziewki jak modelki wyglądają. Tylko biusty mają duże albo bardzo duże, jak Katarzyna. Cytuj
Rozi 993 Opublikowano sobota o 17:09 Opublikowano sobota o 17:09 https://www.xzone.pl/ksizka-the-art-of-kingdom-come-deliverance-ii-cz Będzie artbook na początku maja. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano sobota o 20:39 Opublikowano sobota o 20:39 Same obrazki, czy będzie coś tekstu jak w Wieśku albo Cyberpunku? Cytuj
MichAelis 5 669 Opublikowano sobota o 21:23 Opublikowano sobota o 21:23 W dniu 20.03.2025 o 09:08, Goldie napisał(a): Trzeba wszystkie, bo inaczej misja nieudana o czym przekonałem się osobiście Nie trzeba. Ja zrobilem tylko Spoiler Pchły bo reszty nie zdążyłem. Za długo sie kręciłem zeby rumianek do wina dolac i gra sama skasowała mi reszte i kazała isc do Beaty spytac czy to wystaczy i ta powiedziała że mam jeszcze jednego typa przekonać z rady. Miałem wlaczyć za niego w pojedynku. Po paru dniach glosowanie i misja zakończyła sie sukcesem. Darmowe pranie i kurwy fajnie Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano niedziela o 10:27 Opublikowano niedziela o 10:27 Mi już 4 dni minęły i żadnego progresu w tym queście, tylko z walkami ruszyło i będą te turnieje w Kuttenbergu. W międzyczasie zrobiłem kolejne poboczne zadania i tak to leci, a fabuła stoi. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Wszystko elegancko się udało, darmowa łaźnia działa. Pierwszy turniej wygrany, zrobiłem też questa Piąte przykazanie Spoiler Spoko zadanie, Katarzyna dała popis, a na końcu pozwoliłem jej zarżnąć tą staruchę. Szkoda tylko że ten wybór nie miał w sumie żadnych większych konsekwencji. Cytuj
XM. 11 473 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu To jak większość wyborów w tej grze - nie ma podjazdu do wyborów z w3/wiedźmińskich opowieści. 1 Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Liczyłem że może chociaż Spoiler zwiększy to szansę na jej zaliczenie, ale nie. Różnicą jest tylko cutscenka. Cytuj
GSPdibbler 193 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Na jakimś portalu typu PPE był artykuł "10 najlepszych misji pobocznych w KCD 2". Była tam misja w winnicy. Ja chyba coś źle zrobiłem, bo to jedna z najnudniejszych. Albo redaktor wkleił na chybił trafił i pora na CS-a. Cytuj
Butt 3 500 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja tej misji nawet nie robiłem, bo właśnie brzmiało to jak coś strasznie nudnego, więc od razu wykombinowałem sobie włamanie w środku nocy. Ogłuszyłem paru strażników i wziąłem co trzeba. Cytuj
XM. 11 473 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 18 minut temu, GSPdibbler napisał(a): Na jakimś portalu typu PPE był artykuł "10 najlepszych misji pobocznych w KCD 2". Była tam misja w winnicy. Ja chyba coś źle zrobiłem, bo to jedna z najnudniejszych. Albo redaktor wkleił na chybił trafił i pora na CS-a. Winnica mega top gówno, chyba najgorsza poboczna misja - miała być powtórka z klasztoru z jedynki, a tu nie wiem co się odjebalo. Jedyna chyba misja do której naprawdę mam coś, że zjebali. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To dzięki, bo mam ją w dzienniku, ale trzymał się będę z daleka, jak to taka gnojówka. Cytuj
GSPdibbler 193 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 52 minuty temu, Butt napisał(a): Ja tej misji nawet nie robiłem, bo właśnie brzmiało to jak coś strasznie nudnego, więc od razu wykombinowałem sobie włamanie w środku nocy. Ogłuszyłem paru strażników i wziąłem co trzeba. To samo można zrobić w dzień, bez ogłuszania kogokolwiek. Ja sobie wszedłem, wziąłem sadzonki, wlazłem do piwnicy, gospodyni ani słowa i wróciłem do Kutniobergu. Emocje jak na grzybach. Cytuj
Butt 3 500 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 10 minut temu, GSPdibbler napisał(a): To samo można zrobić w dzień, bez ogłuszania kogokolwiek. Ja sobie wszedłem, wziąłem sadzonki, wlazłem do piwnicy, gospodyni ani słowa i wróciłem do Kutniobergu. Emocje jak na grzybach. O widzisz, na to nie wpadłem. Cytuj
GSPdibbler 193 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Uwielbiam w tej grze że nie robi z graczy debili jak większość nowych produkcji. Np. jak trzeba Spoiler Ukraść pierścień tej śpiącej staruszce. Najpierw przegrałem całą chatę i jej kieszenie. Później zwróciłem uwagę co tam pierdoli pod nosem. Szukałem na stole, podniosłem wszystkie ciastka, bo może jest pod którymś. W końcu dałem za wygraną i myślę, chociaż se ciastko ojebie i myyyk jest. Nic nie jest podane na tacy, trzeba szukać, kombinować, wysilić szare komórki. No kocham tego sztosa. Edytowane 3 godziny temu przez GSPdibbler 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi