mitra 1 787 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca U mnie już w przygotowaniu. Dzięki wielki pan @Perez Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 15 czerwca Autor Opublikowano 15 czerwca Proszę uprzejmie. Logistyka coraz lepsza, młoda pomaga. Chyba nieśmiało podpytam @yaczesa czy nie szuka kogoś do pakowania tych tysięcy wysyłanych gier. Do jutra wszystko się rozpyka, poniedziałek chyba ze 4 kurierów wpada i w świat. Chooociaż InPost, bo tego jest 90%, tak jak wspominałem może chcieć to podzielić na poniedziałek i wtorek, ale zobaczymy, może da się go namówić, żeby zgarnął całość :). 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca W recenzjach, fajnie jakby był wpisany rok premiery przy danej grze. Ajjj za późno już na poprawki. No chyba że będzie i tak. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 15 czerwca Autor Opublikowano 15 czerwca Wstrzymujemy wysyłkę i poprawiamy! Jest wydawca, deweloper, jest rok, model Amigi i nawet liczba dyskietek :). Plus ocena procentowana, zalety i wady. 1 3 2 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca I jeszcze support co odpisuje w sobotę o północy Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 16 czerwca Autor Opublikowano 16 czerwca Akurat kończyłem wysyłki na dzisiaj - InPost opanowany - ponad 1350 sztuk. Jutro już tylko ok. 330 Allegro One, DHL itp. 3 Cytuj
Szwed 638 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Poprzedni support zarejestrował się na forum, obiecał że będzie często wpadał i tyle go widzieli, a tu obsługa przez całą dobę. Pan Perez? Zawsze szanowałem! Nigdy nie miałem Amigi, nawet przez długi czas nie wiedziałem o jej istnieniu (w domu tylko Atarynka a potem Pegasus), ale chętnie poczytam i zobaczę te legendarne projekty 2 Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 17 czerwca Autor Opublikowano 17 czerwca Informacyjnie - dzisiaj już wyjechały przesyłki One Kurier, DHL, UPS, połowa InPostu i dojdzie jeszcze po południu DP czekam na kuriera. Druga część InPostu jutro - to akurat trochę na prośbę kuriera, bo jakoś mają swoje limity do rozliczeń, no a trochę tego jest - a z kurierami lepiej dobrze żyć Finalnie zgodnie z planem do 20.06 wszystko powinno dotrzeć. 4 3 Cytuj
tomoman 1 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 20 godzin temu, Perez napisał(a): Informacyjnie - dzisiaj już wyjechały przesyłki One Kurier, DHL, UPS, połowa InPostu i dojdzie jeszcze po południu DP czekam na kuriera. Druga część InPostu jutro - to akurat trochę na prośbę kuriera, bo jakoś mają swoje limity do rozliczeń, no a trochę tego jest - a z kurierami lepiej dobrze żyć Finalnie zgodnie z planem do 20.06 wszystko powinno dotrzeć. Ja już mam Tak sobie przeglądam, bo kupiłem wszystkie te retro speciale, czy to już pora, żeby na polskim rynku ukazał się jakieś regularne czasopismo retro? Tak wiem, że jest CD Action i ich retro kwartalnik i Komoda, ale może jest miejsce na coś jeszcze, coś w stylu Retro Gamera. Na naszym rynku to pewnie bardziej kwartalnik musiałby być. Co miesiąc porcja fajnych retro recek z podziałem na konsole, PC i retro kompy. Jakiś kącik hardware, z opisem sprzętu. Wywiady z twórcami z tamtego okresu. Poradniki jak naprawić retro sprzęt, trochę o emulacji. No jednym słowem, to co każdy fan retro gier lubi. Ja nie znam danych, nie wiem, kto teraz jest siłą nabywczą PSX Extreme i tych speciali, ale jeżeli w większości to ludzie 40+, to może warto temat przemyśleć. Komoda jest zbyt specjalistyczna na jakieś większe nakłady, a CD Action Retro, chociaż czytam, to nie wywołuje u mnie jakiegoś mega hajpa - moim zdaniem to czasopismo nie jest dobrze skonstruowane. Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 6 minut temu, tomoman napisał(a): Ja już mam Tak sobie przeglądam, bo kupiłem wszystkie te retro speciale, czy to już pora, żeby na polskim rynku ukazał się jakieś regularne czasopismo retro? Tak wiem, że jest CD Action i ich retro kwartalnik i Komoda, ale może jest miejsce na coś jeszcze, coś w stylu Retro Gamera. Na naszym rynku to pewnie bardziej kwartalnik musiałby być. Co miesiąc porcja fajnych retro recek z podziałem na konsole, PC i retro kompy. Jakiś kącik hardware, z opisem sprzętu. Wywiady z twórcami z tamtego okresu. Poradniki jak naprawić retro sprzęt, trochę o emulacji. No jednym słowem, to co każdy fan retro gier lubi. Ja nie znam danych, nie wiem, kto teraz jest siłą nabywczą PSX Extreme i tych speciali, ale jeżeli w większości to ludzie 40+, to może warto temat przemyśleć. Komoda jest zbyt specjalistyczna na jakieś większe nakłady, a CD Action Retro, chociaż czytam, to nie wywołuje u mnie jakiegoś mega hajpa - moim zdaniem to czasopismo nie jest dobrze skonstruowane. Pixel był w połowie takim pismem i wiadomo jak skończył Cytuj
tomoman 1 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 2 minuty temu, number_nine napisał(a): Pixel był w połowie takim pismem i wiadomo jak skończył Pytanie czy na tym nie polegał jego problem? Na byciu w połowie. Poza tym pamiętajmy o roli wydawcy i osobiście znam ludzi, którzy nie mogli im wybaczyć początku i słynnej zbiórki Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 18 czerwca Autor Opublikowano 18 czerwca Z racji, że już pierwsze przesyłki docierają to ode mnie gorące podziękowania za zainteresowanie tym wydaniem. Przebiliśmy 2250 sprzedanych egz. (przy 2120 z przedsprzedaży), a cały czas wpadają kolejne zamówienia, tak że pewnie wcześniej czy później zejdzie całość, bo wydrukowane z 500 na górkę. Wybaczcie literówki, bo teraz m.in. przeglądałem info o tym Wirtualnym Cover Disku i chyba ze 2x to widziałem i autor i oczywiście jak zawsze coś przeszło. Tym się pocieszam, że to była dosłownie ostatnia strona, którą oddawaliśmy na sam koniec. W każdym razie już przy kolejnym numerze za korektę odpowiada Marek, który ogarnia korektę miesięcznika. I oczywiście dajcie znać jak wyszło - co OK, co średnio siadło. Dzięki! 1 1 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 23 godziny temu, Perez napisał(a): 1000 egz., które gdzieś tu się przewija, to takie na styk faktycznie, licząc koszt redakcji i druku vs kasa ze sprzedaży. 3 minuty temu, Perez napisał(a): Przebiliśmy 2250 sprzedanych egz. (przy 2120 z przedsprzedaży), a cały czas wpadają kolejne zamówienia, tak że pewnie wcześniej czy później zejdzie całość, bo wydrukowane z 500 na górkę. Czyli przy około 1000 inwestycja się zwróciła, 1250x30zł=37500, jeszcze coś wpadnie z tych na górke po cenie 35zł. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 18 czerwca Autor Opublikowano 18 czerwca Mój ulubiony forumkowy księgowy! Do liczenia to jak już cena netto, do tego koszt reklamy do odliczenia, kopert - wbrew pozorom wyszło ze 2k na to, ale mam nadzieję, że chociaż numery dotrą w sensownej formie i nie będzie (za dużo) dosyłek. Ale si, przy takiej sprzedaży powinno z tego coś zostać, zresztą taki był plan, będzie z czego dokładać na miesięcznik! Cytuj
tomoman 1 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 8 minut temu, Perez napisał(a): Mój ulubiony forumkowy księgowy! Do liczenia to jak już cena netto, do tego koszt reklamy do odliczenia, kopert - wbrew pozorom wyszło ze 2k na to, ale mam nadzieję, że chociaż numery dotrą w sensownej formie i nie będzie (za dużo) dosyłek. Ale si, przy takiej sprzedaży powinno z tego coś zostać, zresztą taki był plan, będzie z czego dokładać na miesięcznik! Zawsze zabawne, jak ludzie liczą jakiekolwiek zyski ceną brutto xD Ja bym chciał, żeby obrazek był prawdziwy, bo to znaczy, że jesteśmy znowu w 90s i wydawanie czasopism o grach ma sens większy, niż tylko idea. Cieszę się, że się udało z tą Amigą, czekam na więcej Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Też już odebrałem z paczkomatu, plusik za eleganckie zabezpieczenie gazetek folijką Ale zaraz będzie czytanie! Brakło mi funduszy na wszystkie okładki, ale czuję że musze mieć je wszystkie Warto wspierać dobre inicjatywy. A tak w ogóle było już podane jaki sprzęt w kolejnym wydaniu specjalnym? 2 3 Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 18 czerwca Autor Opublikowano 18 czerwca Nie, jeszcze info nie było co na wrzesień, ale już się tutaj przewinęło :). Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca @Perez ja tylko melduję że zajebiste te koperty, właśnie odebrałem Amigę z Patronite'a i jak nówka Plus, podoba mi się ten mały szczegół pod tytułem: "PSX Extreme wydanie specjalne", chyba nie było tego na wcześniejszych specjalach. Będzie czytane! 1 Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Fajnie, że oprócz kartonowej koperty numer był jeszcze w koszulce. 1 Cytuj
Benson 22 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca U mnie małe rozczarowanko, bo wczoraj o 10:09 przesyłka "wyruszyła" do Allegro One Boxu i jeszcze jej nie ma, a zawsze docierała na drugi dzień od komunikatu Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca @Bensonnie wiem czy to reguła ale u mnie się zdarzało że nawet o 22:00 były paczki wsadzane do OneBoxa więc jakaś szansa jeszcze jest że dzisiaj dojdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi