Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Superfrog i Lotus dotrały w końcu :) Tak na szybko przejrzałem. Zapowiada się bardzo dobry numer :) Teraz czekam na PDF do kupienia :)

Serio aż tak bardzo "podniecacie"się ocenami gier? To wg mnie mogło robić "wrażenie" jak się było dzieciakiem/nastolatkiem. Teraz ni mnie to grzeje, ni ziębi. Są różni ludzie/gusta itp. Bardziej zwracam uwagę na plusy i minusy. Ale też bez spinania się. No chyba że autor danego tekstu bredzi, lub mało grał w daną grę :P W skrajnych przypadkach na yt :D

• Plusik 1
  • Haha 1
  • This 2
Opublikowano
W dniu 19.06.2024 o 11:31, łom napisał(a):

Właśnie odebrałem. Albo mi się zdaje albo ten numer ma wyjątkowo intensywny zapach, oby Perez nie zatruł się oparami. Po przekartkowaniu zawartość wydaje się strasznie tłusta, masa tekstu i recek. Standardowo brakuje paru tytułów w które dawno temu się zagrywałem (Elfmania, Last Ninja, Cool Spot), może to i lepiej bo jeszcze Konsolite by recenzował i okazało by się że kultowe dla mnie gierki to crapy 3/10.

No tytuł śmierdzi niemiłosiernie. Nawet nie otworzyłem jeszcze kartonowej koperty i prawie zszedłem na fotelu.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jakbu napisał(a):

No tytuł śmierdzi niemiłosiernie. Nawet nie otworzyłem jeszcze kartonowej koperty i prawie zszedłem na fotelu.

Ta koszulka nieprzypadkowo - utrzymuje zapach papieru!

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano

No powiem, że bardzo mi póki co przypadła do gustu Amiga Extreme. Zdecydowany top wydań specjalnych, na równi z numerem zerowym. Teksty są dopracowane, korekta dała radę, wygląda to naprawdę profesjonalnie i nie mam tu tego poczucia czytania fanzina zrobionego na kolanie, jak na przykład przy Dreamcast Extreme. 

Bardzo spodobał mi się też pomysł stworzenia pewnej narracji w dziale recenzji. Jesteśmy prowadzeni chronologicznie przez historię Amigi, z fajnym wstępem od Voyagera przy początku każdej kolejnej epoki. Czyta się to jak dobrą książkę. 

Panie Perez, Panie VOyager oraz cała ekipo odpowiedzialna za ten numer - dzięki i gratulacje! :hi:

Trochę narzekałem na plan 4 specjali w roku, ale jeśli każdy będzie na poziomie Amiga Extreme, to biorę wszystkie day one. 

• Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano

Dziękujemy, bardzo nam miło. Pisanie tego specjala (choć mnie tam akurat nie jest jakoś szczególnie dużo) to była przyjemność. Tym bardziej jest radość, że się podoba.

Ja osobiście jestem zachwycony szatą graficzną. Dużo kolorków. Bardzo amigowo :)

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Kurcze nie piszczcie tyle dobrego o tym numerze bo ja sie juz nie moge doczekac a do uk to z 2 tygodnie conajmniej bedzie szlo. Czyli jeszcze tydzien. Prosze i wstrzemiezliwoscz ocenami i opisami.;)

Opublikowano

Przyznaję, że jak odebrałem swój egzemplarz, to przejrzałem tak na szybko i niestety na półkę. 

No ale tak czytam o tym zapachu i nie wytrzymałem. Właśnie przestałem wąchać prawie każda stronę. Nie czytałem, wąchałem i oglądałem. 

Świetny pomysł z miniaturami okładek z gier. Oryginalnych gier to miałem jak na lekarstwo, Franko, Za Żelazną Bramą, niemieckie wersje Wing Commander i Larrego... 

Przy niektórych screenach lekko zeszkliły mi się oczy... Dzięki Pany za Amiga Extreme.

Spoiler

Nie znalazłem jedynie miniaturek okładek... No nic. Następnym razem będę musiał kupić wszystkie wersje...

Spoiler

@Perez, You clever son of a...

Opublikowano
35 minut temu, medzik1992 napisał(a):

Pytanko. W tym wydaniu nie ma żadnej naklejki jak to było przy poprzednich numerach ?

Podobno nie ma, bo Lapusz zawinął i wysyła po jednej w ramach rekompensaty za tegoroczny pixel heaven :leo:

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 19.06.2024 o 21:27, Daffy napisał(a):

Szkoda że zabrakło też tekstu o polskich point and clickach Amigi, a było ich trochę, no ale inne artykuły nadrabiają 

+1

Opublikowano

Przeczytane od deski do deski. Mega dobrze wypadł ten numer, czuć że był robiony przez zajawkowiczów którzy też potrafią sklecić zdanie. Literówek i błędów jest bardzo mało jak na taką ilość tekstu. Skład czytelny, jedynie pasek ze stron 80-81 był dziwnie umieszczony i dzielił niepotrzebnie akapity. Bardzo dobrym pomysłem jest też umieszczenie recek chronologicznie dzięki czemu widać postęp w gierkach, zabrakło tylko recek z lat 1997+ (pewnie już miejsca nie było), wyliczanka tytułów w podsumowaniu danych lat to trochę mało. Artykuły ciekawe, część jest strasznie specyficzna, jak ktoś się nie jara danym tematem to mało co zrozumie ale to ułamek całego numeru. Dla mnie 9/10, technicznie najlepszy jak do tej pory numer specjalny.

• Plusik 6