Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli lepiej jednak robić numery o konsolach a nie komputerkach dla boomerów:boomer: Sam wziąłem tylko ze względow kolekcjonerskich.

• This 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, LeifErikson napisał(a):

W temacie o Pegasusie:

W tym samym temacie (strona trzecia) Roger napisał, że specjal przy sprzedaży 1200 sztuk wyjdzie na zero, więc Amiga na razie na małym plusie, chociaż ze sporymi turbulencjami na starcie.

W sumie zerowy się rozkręcał od 5k na początku w sierpniu 22, do 9k w lutym 23. 

https://www.psxextreme.info/search/?&q=zerowy&author=Roger&search_and_or=or

Przy okazji się z tej wyszukiwarki nauczyłem korzystać ;D

Edytowane przez macGyver
Opublikowano
1 minutę temu, macGyver napisał(a):

W tym samym temacie (strona trzecia) Roger napisał, że specjal przy sprzedaży 1200 sztuk wyjdzie na zero

Pytanie czy przy obecnych kosztach to wciąż aktualne, bo trochę czasu minęło. ;)

Opublikowano
13 minut temu, LeifErikson napisał(a):

Pytanie czy przy obecnych kosztach to wciąż aktualne, bo trochę czasu minęło.

Jeśli o papier chodzi, to potaniał nawet:

Screenshot_20240524-102828.png

Opublikowano

No ja już zarobiony, wydrukować, wysłać, można zwijać kramik ;). 

A tak poważnie - Pegasus z 3k to chyba jednak nieco inna półka, nazwijmy to, nostalgiczna, i większy potencjał i gdyby udało się do tego dojechać to naprawdę byłoby ekstra. Do numeru zerowego to nawet nie ma co równać. Natomiast tutaj jak na różne przygody i de facto teraz normalną sprzedaż od lekko ponad tygodnia jest OK. Przed nami jeszcze ponad 2 tygodnie samego preordera, różne działania promo w zapasie, m.in. start sklepu, więc perspektywy całkiem OK :). 

• Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano
6 minut temu, mitra napisał(a):

Allegro spamuje mnie powiadomieniami (wystaw ocenę) o Amiga Extreme, więc  mimo, że nie dostałem to dwie oceny poszły. Za Lotusa i limitkę.

Coś tam mają chyba nie do końca ogarnięte technicznie, skoro spamuja ocenami, jednocześnie w formularzu pozwalają ustawić datę wysyłki typu 17 czerwca jak przy Amidze. Chyba powinna się opcja oceny odpalać dopiero w dniu wysyłki, no ale to już ich temat. 

Mam nadzieję, że wydanie spełni oczekiwania :). 

Opublikowano

Niech ktoś mi teraz powie, że system ocen sprzedawców jest wiarygodny, skoro jeden może dostać negatyw, a drugi pozytyw - zanim cokolwiek wyślą.

;P

Opublikowano

95% stron gotowych, dzisiaj ostatnie składamy i najpewniej środa-czwartek lecimy do druku. Tym samym dostawy nakładu spodziewam się koło 12-13 czerwca i do dzieła z wysyłkami, bo trochę tego jest i niestety raczej nie minie, aby szło partiami, ale z racji, że jest nieco szybciej, niż planowaliśmy, to spokojnie ten deklarowany termin wysyłek 17.06 i dostaw do 20.06 będzie zachowany. 

• Plusik 5
  • Lubię! 3
Opublikowano

cześć, pytanie logistyczne. jeśli zamówię amiga extreme + psx 321 (czekałem z zamówieniem na nowy numer), to kiedy mniej więcej mogę spodziewać się przesyłki - przed 19.06 czy po? pytam, bo wyjeżdżam nad morze i nie wiem jaki adres dostawy podać. dzięki!

Opublikowano
4 godziny temu, Perez napisał(a):

spokojnie ten deklarowany termin wysyłek 17.06 i dostaw do 20.06 będzie zachowany. 

A nowy sklep kiedy?

Opublikowano
40 minut temu, Square napisał(a):

A nowy sklep kiedy?

Plan dzisiaj wieczorkiem, ale cholera wie. Niby już wszystko jest, ale jeszcze trochę przeklikać. 

1 godzinę temu, radish napisał(a):

cześć, pytanie logistyczne. jeśli zamówię amiga extreme + psx 321 (czekałem z zamówieniem na nowy numer), to kiedy mniej więcej mogę spodziewać się przesyłki - przed 19.06 czy po? pytam, bo wyjeżdżam nad morze i nie wiem jaki adres dostawy podać. dzięki!

Nowy numer dodamy na Allegro w środę. Tak że bez problemu już będzie dostępny fizycznie, a Amiga to tak jak napisałem - chciałbym ruszyć z wysyłkami 13-14 i potem 17, więc powinno dotrzeć wszystko przed 19.06. 

• Plusik 1
Opublikowano

Dobra, z dzisiaj mogą być ciężary ze sklepem. Chyba za dużo fantazji z tymi terminami, już oczy wypadają z tego klikania :/

Wybaczcie, ciśniemy dalej, uzupełniamy. Na razie dałem środa 5.06 o 20:00, to akurat numer by wjechał też, moooże uda się szybciej, ale to już nic wolę nie deklarować, bo część rzeczy trochę poza mną w sprawach importów i tu czekam. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Kurczę, miało nie być manewrów przy tym numerze specjalnym, no ale jednak...

Mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś przeżyjecie dodatkowe 8 stron, które dorzuciliśmy, bo się nam trochę kumulacja zrobiła, trochę przygód z materiałami i uznaliśmy na koniec, że najsensowniej będzie zrobić 124 strony :). No, 120, okładka i 3 strony reklamowe. 

Od dwóch dni czytam po kolei każdy tekst, póki co dobijam do połowy - wydaje mi się, że wyszło całkiem OK, chociaż oczywiście to już ocenicie sami. O, dokładnie teraz leci tekst Dżuja "Ishar - amigowy RPG po francusku". 

• Plusik 3
  • Lubię! 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ja chętnie poczytam, Amigi nigdy nie miałem na własność jednak jako dzieciak zdarzyło mi się grać w gościach na tym sprzęcie. Na własność miałem tylko C64, wydawało mi się archaiczne już względem Pegasusa a co dopiero Mega Drive które posiadałem.  I tutaj zmierzam do punktu wspólnego, Mega Drive posiadało masę wspólnych gierek z Amigą 1000, 500, 600 z racji procka Motoroli 68000. Ciekawe też ile w magazynie będzie o Amiga 1200, 2000 i mocniejszych modelach już na zupełnie innych podzespołach. 

Opublikowano
8 godzin temu, Perez napisał(a):

Mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś przeżyjecie dodatkowe 8 stron, które dorzuciliśmy, bo się nam trochę kumulacja zrobiła, trochę przygód z materiałami i uznaliśmy na koniec, że najsensowniej będzie zrobić 124 strony :). No, 120, okładka i 3 strony reklamowe.

Ale jako nowa wersja do zamówienia z inną okładką? Wtedy nikt nie będzie miał za złe.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał(a):

Ale jako nowa wersja do zamówienia z inną okładką? Wtedy nikt nie będzie miał za złe.

Nieee, zadnych nowych wersji :). Po prostu do tych planowanych 116 dodajemy 8 stron.