Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Pix napisał(a):

Majk to z tego co pisał to chyba ma jakieś większe problemy zdrowotne, Kali zresztą to samo. Roger jest ślepy, Adamus ma wysoki cholesterol, Koso jakiś czas temu chwalił się paraliżem twarzy, a Myszaq zmienił ubrania na XXL. Dbajmy o tych naszych dziadków.  

Zaraz będzie mem z kostucha ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Wojtas1986 napisał(a):

Stellar Blade  z 8 ? Na rany Chrystusa jesteś ktoś w redakcji jeszcze który zna się na grach ? Na grach z D U S Z Ą

Za wysoko / za nisko ? 

Opublikowano

To jest niespotykane wręcz, żeby Konsolajte przyznawał 8/10 grze AAA od dużego wydawcy. Ale Stellar Blade ma wszystko, co sobie ten chłopak ceni. Przyjemny gameplay, cycki i brak fabuły.

• Lubię! 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

To jest niespotykane wręcz, żeby Konsolajte przyznawał 8/10 grze AAA od dużego wydawcy. Ale Stellar Blade ma wszystko, co sobie ten chłopak ceni. Przyjemny gameplay, cycki i brak fabuły.

Może liczba 8 mu się z czymś skojarzyła przy pisaniu recki i ocenianiu ? :)

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

W zasadzie to myślałem nad 7/10 i w zasadzie to jest bardziej adekwatna ocena. Jednak mimo powtarzalności/recyklingu potworów, dziwnego designu momentami i trochę zbyt wieku elementów wrzuconych to mimo wszystko bawiłem się dobrze, jeśli chciało mi się zrobić wszystko + fakt ze jest tutaj tyle rzeczy, które normalnie by były jako płatne dlc to trzeba docenić. 
+ boobs ;)

• Lubię! 1
Opublikowano
12 minut temu, Konsolite napisał(a):

W zasadzie to myślałem nad 7/10 i w zasadzie to jest bardziej adekwatna ocena. Jednak mimo powtarzalności/recyklingu potworów, dziwnego designu momentami i trochę zbyt wieku elementów wrzuconych to mimo wszystko bawiłem się dobrze, jeśli chciało mi się zrobić wszystko + fakt ze jest tutaj tyle rzeczy, które normalnie by były jako płatne dlc to trzeba docenić. 
+ boobs ;)

Błagam, wrzuć tę reckę do forumkowego tematu razem z tym postem. Chcę zobaczyć jak świat płonie :vegeta_smile:

• Haha 2
  • beka z typa 1
Opublikowano
W dniu 17.05.2024 o 18:42, LeifErikson napisał(a):

Druga połowa miesiąca, a tu nie rozwinął się w ogóle wątek "u mnie nie ma", "nadal czekam", "gdzie mogę się zwrócić po zwrot pieniedzy", więc chyba sytuacja z wysyłkami dość powszechnie się poprawiła? U mnie był już jakoś początkiem tygodnia i nawet nie pogięty, prawie mint. 

Zauważyłem że prenumerata ma jeszcze jedna zaletę- odfoliowywanie nowego numeru to trochę jak odfoliowywanie nowo zakupionej gierki w pudełku. Te same hormony szczęścia się uruchamiają. :fsg:

U mnie dalej pusto, wawa 300 metrów od poczty.

Chyba, że to ew jakiś problem z samym przejęciem prenumerat od starego wydawnictwa @Perez? Bo ten numer to jak raz pierwszy z przedłużonej wcześniej prenumeraty:

Zrzutekranu2024-05-19o23_30_26.thumb.png.05a0ee83fc2f2bfa1744dee90286d2e5.png

Opublikowano
1 minutę temu, jar3czek napisał(a):

U mnie dalej pusto, wawa 300 metrów od poczty.

Chyba, że to ew jakiś problem z samym przejęciem prenumerat od starego wydawnictwa @Perez? Bo ten numer to jak raz pierwszy z przedłużonej wcześniej prenumeraty:

Zrzutekranu2024-05-19o23_30_26.thumb.png.05a0ee83fc2f2bfa1744dee90286d2e5.png

Jak jest PDF to raczej i papierowe wydanie poszlo. Daj znac na prenumerata@psxextreme.pl - ogarniemy :)

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Błagam, wrzuć tę reckę do forumkowego tematu razem z tym postem. Chcę zobaczyć jak świat płonie :vegeta_smile:

W sensie ze mam napisać cała bonusowa recenzje ? 

Opublikowano

Nie, no wystarczą skriny z bieżącego numeru plus suplement, że w sumie to 7/10 jednak bardziej sprawiedliwe. Jak widzisz jeden użytkownik na samą sugestię odpalił się z klaunem, bo POCZUŁ ZAGROŻENIE :nosacz3:

• Haha 2
  • beka z typa 2
Opublikowano
12 godzin temu, Konsolite napisał(a):

+ boobs ;)

Dobra, dobra. W pograduszkach też mówiłeś, że 7/10, ale ostatecznie 8. W PE piszesz, że może nawet 8+. Po prostu Twój rozum broni się przed wystawieniem takiej wysokiej oceny głośnej grze triple A, ale jednak Ewce udało się roztopić zimne serce z lodu Dariusza. 

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Pix napisał(a):

Dobra, dobra. W pograduszkach też mówiłeś, że 7/10, ale ostatecznie 8. W PE piszesz, że może nawet 8+. Po prostu Twój rozum broni się przed wystawieniem takiej wysoki oceny głośnej grze triple A, ale jednak Ewce udało się roztopić zimne serce z lodu Dariusza. 

Głośna to ta gra jest / była z powodu dramy.

Natomiast wedle skali psxe 8, to gra bardzo dobra i tutaj dochodzimy do kwestii tego co napisałem w 3groszach. 
B68ED1E7-D2CF-4924-A66C-386AB8C9F51D.thumb.jpeg.ebda3eab045b8ceadef2cc217b291ae0.jpeg

Tylko biorąc pod uwagę jakie gry często dostają wysoka, wręcz maksymalna ocenę (tlou ekhem) to mimo wszystko stellar blade będąc mocnym 7/10 zasługuje na ten jeden punkt w ocenie więcej. Choćby za walory wizualne ;)

• Plusik 2
Opublikowano
5 minut temu, Square napisał(a):

Wydaje mi się, że właśnie ta rozbieżność bardziej boli niż sam fakt, że SB dostał 8.

Temat ocen…

To się nigdy nie skończy, chyba że…

Opublikowano
17 minut temu, Pix napisał(a):

Co sądzisz o pomyśle zrezygnowania z ocen?

To mogło by przejść, gdyby nie kwestia przyzwyczajenia ludzi czytających oraz piszących. Mówisz 7/10 i wszystko jasne, podobnie jak z wydawcami - oni kochają cyferki.

Prędzej  bym proponował unowocześnić system, wedle naszego różnica pomiędzy 6 a 8 jest niewielka, + dodawać przy cyferce „opis” czyli 8(bardzo dobra) itp.

+ to co już było wałkowane wielokrotnie czyli aby pewne gry nie trafiały do pewnych jednostek, chyba ze w formie 3gr. 
Jednak tego typu zmiany będzie trudno wprowadzić w życie, z rozmaitych powodów, wiec raczej niewiele się zmieni…

• Plusik 1
Opublikowano

Osobiście też jestem przeciwnikiem ocen. 2, 3 zdania podsumowania w rameczce, wypis plusów i minusów.

Ewentualnie każdemu zgredowi 3 foty zrobić, podjaraną, średnio podekscytowaną i taką "meh" - potem wybraną dodawać pod recenzją :D

Ale to takie gdybanie, temat raczej nie do ruszenia