Opublikowano 7 maja 20247 maj 11 godzin temu, Ukukuki napisał: Ogólnie w USA nie lubią typowo europejskiej stylistyki gier jak Gothic, Kingdom Come, Stalker, Mount and Blade, Mafia 1, Risen, Elex, Wiedźmin 1, Divinity, Greedfall. Nazywają te gry Eurojank i pod ten termin podchodzi też Serious Sam, DayZ czy nowsze gry jak SnowRunner, Bannerlord, Sniper: Ghost Warrior, Biomutant. Nawet sami się motają i pod ten termin podciągają gry z USA jak Twierdza czy Heroes 3 xd co nie pasuje pod definicję gry specyficznej, dobrej ale z pewnymi niedoróbkami czy brakami w budżecie. Czy czasem bardzo dobre gry ale z Europy jak np. Wiedźmin 3. W ogóle to niech oni mordę zamkną, bo to są największe bezguścia growe. Gówniane cody czy jakieś sportówki, co w ogóle nie dostają nowości oprócz nowych sportowców. Beka z usa.
Opublikowano 7 maja 20247 maj Kto by się ich zdaniem przejmował? Przecież ogromna większość cymbałów z USA nie wie nawet gdzie leży Polska, myślą że Paryż to państwo, nie znają stolic i geografii ogólnie. Tak naprawdę Stany to trzeci świat z fentanylowymi zombie, tylko taki w miarę ucywilizowany. Oczywiście jest tam pięknie i wogóle ale ilość ignorantów jest zatrważająca więc z ich opiniami na temat gierek to nie ma co zwracać uwagi.
Opublikowano 7 maja 20247 maj Ale stanowią bardzo duży rynek growy, więc jakiś tam wpływ mają, chujowy ale mają, więc świat musi się z tym pokracznym gamingiem z usa liczyć.
Opublikowano 7 maja 20247 maj Autor 8 hours ago, Wredny said: Chyba za głupi jestem, by pojąć, o co chodziło Homelanderowi z tym plusowaniem i minusowaniem innych, Ok to jeszcze raz. Wyobraź sobie, że przeglądasz listy innych graczy. I widzisz jakiś tytuł. Myślisz sobie "o kurde bele, ten niezbyt dobry tytuł to ma być niby 10/10? nie ma motyla noga szans. łup minus". I tak możesz trzy razy. Przeglądasz dalej. I widzisz inny tytuł. I myślisz sobie "o kurde bele, jaka smerfastyczna gra, a u mnie się nie zmieściła, tudzież zapomniałem o niej. No nic to, kurcze pióro, daję giereczce plusika". I tak możesz trzy razy. No jak teraz nie rozumiesz to ja się poddaję i po prostu zostaw listę.
Opublikowano 7 maja 20247 maj Kolejność losowa: Gears of War Bioshock Mass Effect 2 Ninja Gaiden Black RDR2 Forza Horizon 4 Wiedzmin 3 Resident Evil 2 (psx) Metroid Prime (gc) Resident Evil 4 (ps2/gc) Jeszcze znajdzie się trochę starszych gier od generacji ps360 w dół, smuteczek dla mnie że w każdej kolejnej jest mniej gier 10/10
Opublikowano 7 maja 20247 maj Tetris wip3out Colin McRae Rally 2.0 Tekken 3 Wiedźmin 3: Dziki Gon Resident Evil 4 Tomb Raider (1996) The Last of US Red Dead Redemption 2 Fallout 3
Opublikowano 8 maja 20248 maj W dniu 6.05.2024 o 20:30, ogqozo napisał: Heroesy to pewnie jakiś rekord, ale wiele pecetowych gier ma dość wyjątkową popularność w Polsce, bękarty Baldura typu Arcanum, Neverwinter, Icewind. Potem powiedziałbym może Dungeon Keeper oraz wszelkie Sidmeierówki typu "Zeus", "Cezar" oraz inne hisotryczne typu o II wojnie światowej, średniowieczu (te raczej wśród ludzi jeszcze starszych niż forumowicze, typu pierwsi czytelnicy CD-Action), relatywnie do świata. I sporo mniejszych. Arcanum, Icewind to są dobre gry, nie na 10/10 ale nie są słabe. Pamiętaj, że w Stanach, czy zachodniej Europie większość osób grała w czasach jak wychodziły tamte gry na sprzętach od Nintendo, początki Xboxa czy PS 1/2. Dlatego u nich są popularne gry, w które my nie graliśmy (uogólniając) typu te wszystkie Karty, Smash Bros, Mario, Zeldy, Halo. U nas był Pecet i strategie, rpg-i izometryczne a tamtych gier w ogóle nie znałem w tamtych czasach. To znaczy słyszałem o nich i wiedziałem, że coś takiego jest, ale nawet mnie to nie interesowało. Tutaj na PC masz Herosów, Baldura, Planescape, Age of Empires, Myth, Fallouty czyli takie typowo oldskulowe gry, poważne, a tam skaczesz ludzikiem i zbierasz żetony i cukierki. Wiadomo, że to było głupie podejście, które zweryfikowałem, po prostu oni nie grali w tamtym czasie w te gry a jestem przekonany, że wielu osobom by się spodobały, gdyby po prostu je spróbowali. Dlatego te rankingi są niewymierne, traktować je trzeba jako zabawę i wspominanie a nie ostateczne rozstrzygnięcie co jest lepsze.
Opublikowano 8 maja 20248 maj Ninja Gaiden Black Borderlands 2 Bloodborne Silent Hill 2 Resident Evil 4 Demon’s Souls Dark Souls Red Dead Redemption 2 Metal Gear Solid (3) The Last of Us
Opublikowano 8 maja 20248 maj To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste. Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd. Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało. W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3.
Opublikowano 9 maja 20249 maj 14 godzin temu, ogqozo napisał: To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste. Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd. Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało. W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3. Ja się jarałem i dostałem na komunię PC z Half-Life, Baldurem 1, Quake 1 i 2, Dukem 3D i Populusem 2, same gry dla dzieci xD.
Opublikowano 9 maja 20249 maj GTA San Andreas GTA Vice City GTA III GTA V (wersja na PS5/XSX) Max Payne Need for Speed Porsche 2000 NBA Live 2000 PES 6 God of War Red Dead Redemption 2
Opublikowano 10 maja 202410 maj Bloodborne Darkest Dungeon Returnal Bioshock Silent Hill 2 Alan Wake 2 Wipeout Omega Collection (jako pakiet) Resident Evil 2 Remake Dead Rising Demon's Souls Remake Edytowane 10 maja 202410 maj przez Amer
Opublikowano 10 maja 202410 maj Returnal FF7 Rebirth FF7 (psx) Vagrant Story The last of us Metal Gear Solid Devil May Cry Pokemon Gold/Silver Bloodborne Zelda OoT
Opublikowano 11 maja 202411 maj CoD 4 Gears of War Tlou2 Bioshock Rdr2 Wiedzmin 3 Returnal Bloodborne Pro evolution soccer 5 Orientalne noce.
Opublikowano 11 maja 202411 maj Kolejność przypadkowa: seria Batman Arkham Red Dead Redemption 2 Mafia 2 seria Farming Simulator Snowrunner Returnal The Last of Us Part 1 & Part 2 Life is Strange The Witcher 3: Wild Hunt
Opublikowano 13 maja 202413 maj DOOM 1/2 DOOM Eternal Returnal Silent Hill Silent Hill 2 Sekiro Devil May Cry 5 Resident Evil 2 Remake Resident Evil 1 Remake Resident Evil 3 OG Pierwsze 10 tytułów, które przyszły mi do glowy spośród jakiejś top 50 gier 10/10. Nie odejmuje punktów, ale gdybym miał, to rdr2 xe
Opublikowano 7 czerwca 20247 cze Silent Hill 2 Baldur's Gate Baldur's Gate 3 Disco Elysium Red Dead Redemption 2 Hellblade Tales of Vesperia Like a Dragon: Infinite Wealth Gears of War Wiedźmin 3 Ciężko wybrać 10, więcej ich było.
Opublikowano 11 czerwca 202411 cze Autor On 6/7/2024 at 7:26 AM, KrYcHu_89 said: @Homelander robisz jakieś podliczanie tej zabawy? Zrobię. Mam zajob póki co
Opublikowano 11 czerwca 202411 cze GTA III GTA Vice City GTA San Andreas The Last of Us Need for Speed Underground Cyberpunk 2077 Gran Turismo Gran Turismo 4 Crash Bandicoot (PSX) Syphon Filter (PSX) Edytowane 15 września 202415 wrz przez HenrykIggO
Opublikowano 19 września 202419 wrz Ja bym się jeszcze wstrzymał aż Greg będzie miał nieco więcej luzu i znajdzie czas, żeby samemu podliczyć. Czyli tak do 2044 roku jak przejdzie na emeryturę, a dzieciaki już będą dorosłe.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Autor Ok ok podliczone. Oto forumkowa lista gier 10/10. 1. Wiedźmin 3 21pkt 2. Resident Evil 4 17pkt 3. MGS 3 14pkt 4. RDR 2 14pkt 5. The Last of Us 13pkt 6. Bloodborne 12.5pkt 7. Zelda BotW 9pkt 8. Heroes of Might and Magic 3 9pkt 9. Bioshock 7.5pkt 10. Gears of War 7pkt Lista bez zaskoczeń, wszystko to wielkie hity. Blisko był RE 2, Elden Ring, Baldur 3, MGS. Ogólnie wskazaliście ponad 100 tytułów i listy wyglądały tak, że połowa to były gierki wskazane z sentymentu, które ogólnie dostały po 1-2 punkty, a połowa to największe hiciory, które wpadły na listę. W każdym razie mi się lista mega podoba Edytowane 19 września 202419 wrz przez Homelander
Opublikowano 19 września 202419 wrz Zawsze mnie ciekawi jaki byłby odbiór Łiczera 3 w naszym kraju, gdyby to nie była polska gra zrobiona przez polskie studio. Tzn wiadomo, że Dziki Gon jest hitem i tu nie ma się co kłócić, ale tak wysokie miejsce w naszych rankingach, to musi być trochę zasługa wrodzonego patriotyzmu i faktu "polskości" tej gry. Oczywiście cieszy wysoka pozycja RE4 i MGS3, najlepsze odsłony najlepszych japońskich giereczek. Z zaskoczeń chyba tylko Heroski.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Autor Jak na konsolowe forum to faktycznie, Heroesy wysoko. Ale, z drugiej strony, dziadami starymi jesteśmy, a Heroesy budzą nostalgię. Co do Wiedźmina to odbierany jest świetnie na całym świecie. Jest znany w Stanach, w sensie mówię o ludziach z roboty czy np. jak się trafi rozmowa o gierkach w Uberze. Ale mało kto wie, że gra jest z Polski. Taki Viva la dirt robi śmieszne filmy parodiując gry i z nazwy wymieniony jest tylko PUBG i Wiedźmin. Goście są z Nowej Zelandii. Nawiasem mówiąc bardzo bardzo polecam. Rowan, Alan, Adam i ekipa doprowadzają mnie do łez i spazmów ze śmiechu.