Skocz do zawartości

10 gier 10/10

Featured Replies

Opublikowano
11 godzin temu, Ukukuki napisał:

Ogólnie w USA nie lubią typowo europejskiej stylistyki gier jak Gothic, Kingdom Come, Stalker, Mount and Blade, Mafia 1, Risen, Elex, Wiedźmin 1, Divinity, Greedfall. Nazywają te gry Eurojank i pod ten termin podchodzi też Serious Sam, DayZ czy nowsze gry jak SnowRunner, Bannerlord, Sniper: Ghost Warrior, Biomutant. Nawet sami się motają i pod ten termin podciągają gry z USA jak Twierdza czy Heroes 3 xd co nie pasuje pod definicję gry specyficznej, dobrej ale z pewnymi niedoróbkami czy brakami w budżecie. Czy czasem bardzo dobre gry ale z Europy jak np. Wiedźmin 3.

W ogóle to niech oni mordę zamkną, bo to są największe bezguścia growe. Gówniane cody czy jakieś sportówki, co w ogóle nie dostają nowości oprócz nowych sportowców. Beka z usa.

• Odpowiedzi 119
  • Wyświetleń 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ok ok podliczone. Oto forumkowa lista gier 10/10.   1. Wiedźmin 3 21pkt 2. Resident Evil 4 17pkt 3. MGS 3 14pkt 4. RDR 2 14pkt 5. The Last of Us 13pkt 6. Bloodborne

• messer88
    messer88

Bloodborne Elden Ring Sekiro Death Stranding Baldurs Gate 3 TLOU  Zelda BOTW  Super Mario Odyssey  Returnal  RDR2    

• Nie obchodzą mnie gry, które się na nich znalazły. Chętnie poczytam top 10 forumowiczów, ale nie mam zamiaru komuś umniejszać jego wyborów, bo to jego sprawa i jego odczucia względem gierek, które pos

Opublikowano

Kto by się ich zdaniem przejmował? Przecież ogromna większość cymbałów z USA nie wie nawet gdzie leży Polska, myślą że Paryż to państwo, nie znają stolic i geografii ogólnie. Tak naprawdę Stany to trzeci świat z fentanylowymi zombie, tylko taki w miarę ucywilizowany. Oczywiście jest tam pięknie i wogóle ale ilość ignorantów jest zatrważająca więc z ich opiniami na temat gierek to nie ma co zwracać uwagi.

Opublikowano

Ale stanowią bardzo duży rynek growy, więc jakiś tam wpływ mają, chujowy ale mają, więc świat musi się z tym pokracznym gamingiem z usa liczyć.

Opublikowano
  • Autor
8 hours ago, Wredny said:

Chyba za głupi jestem, by pojąć, o co chodziło Homelanderowi z tym plusowaniem i minusowaniem innych, 

Ok to jeszcze raz. 

Wyobraź sobie, że przeglądasz listy innych graczy. I widzisz jakiś tytuł. Myślisz sobie "o kurde bele, ten niezbyt dobry tytuł to ma być niby 10/10? nie ma motyla noga szans. łup minus". I tak możesz trzy razy. 

Przeglądasz dalej. I widzisz inny tytuł. I myślisz sobie "o kurde bele, jaka smerfastyczna gra, a u mnie się nie zmieściła, tudzież zapomniałem o niej. No nic to, kurcze pióro, daję giereczce plusika". I tak możesz trzy razy.

No jak teraz nie rozumiesz to ja się poddaję i po prostu zostaw listę.

Opublikowano

Kolejność losowa:

Gears of War

Bioshock

Mass Effect 2

Ninja Gaiden Black

RDR2

Forza Horizon 4

Wiedzmin 3

Resident Evil 2 (psx)

Metroid Prime (gc)

Resident Evil 4 (ps2/gc)

Jeszcze znajdzie się trochę starszych gier od generacji ps360 w dół, smuteczek dla mnie że w każdej kolejnej jest mniej gier 10/10  :/ 

Opublikowano
  • Tetris
  • wip3out 
  • Colin McRae Rally 2.0
  • Tekken 3
  • Wiedźmin 3: Dziki Gon 
  • Resident Evil 4
  • Tomb Raider (1996)
  • The Last of US
  • Red Dead Redemption 2
  • Fallout 3

Opublikowano
W dniu 6.05.2024 o 20:30, ogqozo napisał:

Heroesy to pewnie jakiś rekord, ale wiele pecetowych gier ma dość wyjątkową popularność w Polsce, bękarty Baldura typu Arcanum, Neverwinter, Icewind. Potem powiedziałbym może Dungeon Keeper oraz wszelkie Sidmeierówki typu "Zeus", "Cezar" oraz inne hisotryczne typu o II wojnie światowej, średniowieczu (te raczej wśród ludzi jeszcze starszych niż forumowicze, typu pierwsi czytelnicy CD-Action), relatywnie do świata. I sporo mniejszych.

Arcanum, Icewind to są dobre gry, nie na 10/10 ale nie są słabe. Pamiętaj, że w Stanach, czy zachodniej Europie większość osób grała w czasach jak wychodziły tamte gry na sprzętach od Nintendo, początki Xboxa czy PS 1/2. Dlatego u nich są popularne gry, w które my nie graliśmy (uogólniając) typu te wszystkie Karty, Smash Bros, Mario, Zeldy, Halo. U nas był Pecet i strategie, rpg-i izometryczne a tamtych gier w ogóle nie znałem w tamtych czasach. To znaczy słyszałem o nich i wiedziałem, że coś takiego jest, ale nawet mnie to nie interesowało. Tutaj na PC masz Herosów, Baldura, Planescape, Age of Empires, Myth, Fallouty czyli takie typowo oldskulowe gry, poważne, a tam skaczesz ludzikiem i zbierasz żetony i cukierki. Wiadomo, że to było głupie podejście, które zweryfikowałem, po prostu oni nie grali w tamtym czasie w te gry a jestem przekonany, że wielu osobom by się spodobały, gdyby po prostu je spróbowali. Dlatego te rankingi są niewymierne, traktować je trzeba jako zabawę i wspominanie a nie ostateczne rozstrzygnięcie co jest lepsze.

Opublikowano

Ninja Gaiden Black

Borderlands 2 

Bloodborne

Silent Hill 2

Resident Evil 4

Demon’s Souls

Dark Souls

Red Dead Redemption 2

Metal Gear Solid (3)

The Last of Us

Opublikowano

To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste.

Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd.

Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało.

W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3.

Opublikowano
14 godzin temu, ogqozo napisał:

To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste.

Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd.

Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało.

W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3.

Ja się jarałem i dostałem na komunię PC z Half-Life, Baldurem 1, Quake 1 i 2, Dukem 3D i Populusem 2, same gry dla dzieci xD. 

Opublikowano

GTA San Andreas

GTA Vice City

GTA III

GTA V (wersja na PS5/XSX)

Max Payne

Need for Speed Porsche 2000

NBA Live 2000

PES 6

God of War

Red Dead Redemption 2

Opublikowano

Bloodborne

Darkest Dungeon

Returnal

Bioshock

Silent Hill 2

Alan Wake 2

Wipeout Omega Collection (jako pakiet)

Resident Evil 2 Remake

Dead Rising

Demon's Souls Remake

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Returnal

FF7 Rebirth

FF7 (psx)

Vagrant Story

The last of us

Metal Gear Solid

Devil May Cry

Pokemon Gold/Silver

Bloodborne

Zelda OoT

Opublikowano

Kolejność przypadkowa:

seria Batman Arkham

Red Dead Redemption 2

Mafia 2

seria Farming Simulator

Snowrunner

Returnal

The Last of Us Part 1 & Part 2

Life is Strange

The Witcher 3: Wild Hunt

Opublikowano

DOOM 1/2

DOOM Eternal

Returnal

Silent Hill

Silent Hill 2

Sekiro

Devil May Cry 5

Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 1 Remake

Resident Evil 3 OG

Pierwsze 10 tytułów, które przyszły mi do glowy spośród jakiejś top 50 gier 10/10.

Nie odejmuje punktów, ale gdybym miał, to rdr2 xe

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Silent Hill 2
Baldur's Gate

Baldur's Gate 3

Disco Elysium

Red Dead Redemption 2

Hellblade

Tales of Vesperia

Like a Dragon: Infinite Wealth

Gears of War

Wiedźmin 3

Ciężko wybrać 10, więcej ich było.

Opublikowano
  • GTA III
  • GTA Vice City
  • GTA San Andreas
  • The Last of Us
  • Need for Speed Underground
  • Cyberpunk 2077
  • Gran Turismo
  • Gran Turismo 4
  • Crash Bandicoot (PSX)
  • Syphon Filter (PSX)

Edytowane przez HenrykIggO

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam to za was podliczyć?

Opublikowano

Ja bym się jeszcze wstrzymał aż Greg będzie miał nieco więcej luzu i znajdzie czas, żeby samemu podliczyć. Czyli tak do 2044 roku jak przejdzie na emeryturę, a dzieciaki już będą dorosłe. 

Opublikowano
  • Autor

Ok ok podliczone. Oto forumkowa lista gier 10/10.

1. Wiedźmin 3 21pkt

2. Resident Evil 4 17pkt

3. MGS 3 14pkt

4. RDR 2 14pkt

5. The Last of Us 13pkt

6. Bloodborne 12.5pkt

7. Zelda BotW 9pkt

8. Heroes of Might and Magic 3 9pkt

9. Bioshock 7.5pkt

10. Gears of War 7pkt

Lista bez zaskoczeń, wszystko to wielkie hity. Blisko był RE 2, Elden Ring, Baldur 3, MGS.

Ogólnie wskazaliście ponad 100 tytułów i listy wyglądały tak, że połowa to były gierki wskazane z sentymentu, które ogólnie dostały po 1-2 punkty, a połowa to największe hiciory, które wpadły na listę. W każdym razie mi się lista mega podoba :)

IMG_3830.jpeg

Edytowane przez Homelander

Opublikowano

Zawsze mnie ciekawi jaki byłby odbiór Łiczera 3 w naszym kraju, gdyby to nie była polska gra zrobiona przez polskie studio. Tzn wiadomo, że Dziki Gon jest hitem i tu nie ma się co kłócić, ale tak wysokie miejsce w naszych rankingach, to musi być trochę zasługa wrodzonego patriotyzmu i faktu "polskości" tej gry. 

Oczywiście cieszy wysoka pozycja RE4 i MGS3, najlepsze odsłony najlepszych japońskich giereczek. Z zaskoczeń chyba tylko Heroski. 

Opublikowano
  • Autor

Jak na konsolowe forum to faktycznie, Heroesy wysoko. Ale, z drugiej strony, dziadami starymi jesteśmy, a Heroesy budzą nostalgię.

Co do Wiedźmina to odbierany jest świetnie na całym świecie. Jest znany w Stanach, w sensie mówię o ludziach z roboty czy np. jak się trafi rozmowa o gierkach w Uberze. Ale mało kto wie, że gra jest z Polski. Taki Viva la dirt robi śmieszne filmy parodiując gry i z nazwy wymieniony jest tylko PUBG i Wiedźmin. Goście są z Nowej Zelandii. Nawiasem mówiąc bardzo bardzo polecam. Rowan, Alan, Adam i ekipa doprowadzają mnie do łez i spazmów ze śmiechu.