Nyu 740 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, ogqozo napisał(a): Hollow Knight [Silksong - przyp. red.] (...) to chyba jedyna gra, której ludzie oczekują jak zbawienia na KAŻDEJ konferencji Jedyna i na każdej? W sensie, że Metroid Prime 4, Half-Life 3, BG&E2, Skate 4,... nigdy nie istniały? Edytowane 2 Czerwca przez Nyu Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 859 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 19 minut temu, ogqozo napisał(a): No a ta gra wyszła już i i nie ma żadnej recenzji na żadnej większej stronie, i prawie nic na mniejszych. Tyle faktów. Nie mówię nigdzie że nie sprzeda miliona, zobaczymy co będzie. Na razie nie ma praktycznie żadnych recenzji a już wyszła. Tyle faktów. Po prostu na razie dość cicho o niej. Taki fakt. Nic nie napisałem że niby nigdy się nie rozkręci ani stabilnie nie będzie. Po prostu, jak sam napisałeś, "szału nie ma" na premierę. Jednak szał mocno pomaga często w promocji gierek. Co widać i na forumie i wszędzie. Pizza Tower jak coś wyprzedzając też poszła w ponad bańce na PC, to tak informacyjnie przed premierą konsolową. Później będziesz mógł to samo powiedzieć ,że Switch wypromował tego indyka. Jak coś te serwisy wymienione przez ciebie oprócz IGN nie zrobiły recki tej gry, nawet za bardzo o niej nie pisały. Może warto zmienić źródło szukania wartościowych indyków. A tym czasem gierka ma 55 000 ocen i średnią na poziomie 97% na steam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Wrzucę jeszcze tutaj bo mimo założenia oddzielnego tematu w dziale pc obstawiam, że większość tam nie zagląda, a pewnie i tak kiedyś ten indyk wyląduje na konsolach Co się stanie jak do miksera wrzuci się zelde2d, metroidvanie i twin stick shootera? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Tutaj akurat szanse wydają się na razie znacznie bardziej mętne, i zabrałem się za wersję PC. Gierka zawsze będzie trochę niszowa, bo jednak trzeba lubić twin stick shootera, bo praktycznie to robimy cały czas, latamy w ten sposób jak zawsze i szczelamy, zazwyczaj licząc na to że chmara przeciwników w końcu zdechnie. Oczywiście gra robiona na Unity nie wydaje się trudna do sportowania, ale są też liczne normy, które mogą być trudne dla dwuosobowego developera, więc na razie nie ma śladów o planach konsolowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Nareszcie do jasnej cholery. Czekam od 1 trailera i mocno trzymam kciuki zeby to nie byla kupa. DotEmu nawet ufam wiec oby tym razem rowniez dowiezli: https://www.nintendolife.com/news/2024/06/metal-slug-tactics-blasts-onto-switch-this-fall 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Oczywisty day one 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 563 Opublikowano 8 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Mocno na to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Gierka z wczorajszego pc pokazu, zauroczyła mnie Ograłem demko i jest tak fajne jak na filmiku, ląduje na liście życzeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Ten PC gaming show przeleciałem, to prawdziwa słabizna była wczoraj, ciężko wybrać nawet jedną indie perełkę :/. Te były pokazane u Geoffa 2 dni temu. Wypstrykali się. Edytowane 10 Czerwca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 15 Czerwca Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Widzę że była tam podana data Demonschool. Najbardziej interesująca gra w stylu Persony zapowiedziana na wczesną jesień 2024. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Gra nie ma nawet trailera na youtube, a konto twórcy na YT ma tylko 135 subskrybentów, ale wygląda bardzo fajnie. Niestety nie ma daty premiery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Klimatyczne. Zapisaned. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Oprawa niezła, ale ten fragment rozgrywki wygląda średnio, dziwna perspektywa (wolę rzut izometryczny) i za dużo strzelania. Ciekawe czy faktycznie będą zagadki czy po prostu szukanie kluczy i cofanie się trzy pomieszczenia wstecz, żeby otworzyć drzwi. No, ale to wrażenia na bazie kilku sekund gameplayu, może pełniak okaże się ciekawszy, więc będę miał na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 859 Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Obczajcie sobie poniższą gierkę jeśli lubicie Run'N'Gun, ja dodałem do listy życzeń. Guns of Fury Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 306 Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia To jest prawdziwa perła. Gra polega na rozwiązywaniu łamigłówek i poznawaniu języków. Robimy to np. poprzez obserwowanie jakie gesty/czynności wykonują ludzie czy oglądanie fresków. Mam nadzieje, ze prace nad sequelem trwaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Donkey Kong skrzyżowany z Crashem, jako fan platformówek będę mieć na oku 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia kilka dni temu na PC i Switcha wyszło Arco, wygląda uroczo i zbiera pozytywne recenzje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Recenzje podjarane, choć spływają powoli - niektóre media mówiły, że kod do recenzji był tak pełen bugów, że woleli poczekać do premiery i oceniać tę wersję, licząc, że może będzie znacznie stabilniejsza. To trochę mnie wstrzymuje. Produkcją dowodził Franciszek Nowotniak, robiący niezły pixel art, aczkolwiek mimo nazwiska wygląda na to że też Australijczyk. "Gry robione przez 3 kolesi w Australii" to przyzwoita kategoria. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 21 godzin temu, ASX napisał(a): kilka dni temu na PC i Switcha wyszło Arco, wygląda uroczo i zbiera pozytywne recenzje Zachęciłeś, a wcześniej nie słyszałem o gierce, do tego dziś wleciał patch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Na dziś, nadal wiele osób pisze posty o wersji na Switcha, że gra im wywala niebieski ekran. Nie wiem, czy widziałem tak dobrze ocenianą grę, gdzie tyle osób mówiło o aż takich błędach, bo gra normalnie się zawiesza. Ponadto zwalnia czasami. Nintendo pewnie zatwierdzi patch i tam w ciągu najbliższych dni, ale czy ten patch wiele naprawi, to zobaczymy. Trochę szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 14 minut temu, ogqozo napisał(a): Na dziś, nadal wiele osób pisze posty o wersji na Switcha, że gra im wywala niebieski ekran. Nie wiem, czy widziałem tak dobrze ocenianą grę, gdzie tyle osób mówiło o aż takich błędach, bo gra normalnie się zawiesza. Ponadto zwalnia czasami. Nintendo pewnie zatwierdzi patch i tam w ciągu najbliższych dni, ale czy ten patch wiele naprawi, to zobaczymy. Trochę szkoda. Dziś na steam jest notka od devow: - wróci demo z progresem przechodzącym do fulla - wspomniany przeze mnie patch na steamie już dostępny - nad patchem na switcha jeszcze grzebią Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia A ktoś w to gra: bo kusi mocno Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Jakbym nie widział tytułu to bym powiedział że to nine sols Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 563 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Jak to wygląda Cytat You are a hungry mouse, scrounging for scraps in the sewers, when you meet a magical sentient fatberg who teaches you to transform into a mighty little Morsel. With your new powers, set off to dangerous upper worlds where you battle against the cats' oppressive forces and collect new Morsels, strategically swapping as you go. From developer Furcula, Morsels is an oddball top-down, creature collector roguelite with a rotating roster of playable characters you switch between at will. Packed with frenetic action and personality, players use magical cards to transform into little monsters, collect and nurture a troop of your own monster friends to battle cat dominance, and persist at all costs to survive. A, no i na Switchu w końcu jest Pizza Tower Edytowane 27 Sierpnia przez Rozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 563 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Post pod postem, ale ile dobra znalazłem dziś: Premiera w Halloween. Premiera w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi