Skocz do zawartości

Indyki & ukryte perełki, które warto znać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Little Big Adventure powraca (nie mylić z Little Big Planet), premiera w grudniu. Zobaczymy jak wypadnie remake bo swego czasu zagrywałem się w demo na PS1.

• Lubię! 4
Opublikowano
9 godzin temu, Rozi napisał(a):

Jak to wygląda :obama:

A, no i na Switchu w końcu jest Pizza Tower :banderas:

Oglądałem wczoraj trailer morsels, a na końcu sie okazało, że nie na xboxa... szkoda, podobało mi sie. annapurna podejmuje jakies dziwne decyzje wydawnicze. Niektore ich gry omijaja switcha, niektore ps, a niektore xboxa.

Opublikowano
31 minut temu, łom napisał(a):

Little Big Adventure powraca (nie mylić z Little Big Planet), premiera w grudniu. Zobaczymy jak wypadnie remake bo swego czasu zagrywałem się w demo na PS1.

Grałem w to sto lat temu na pc, nigdy nie skończyłem ale fajny tytuł.

W tym roku jeszcze min prequel amigowego point and click Simon the sorcerer

Wczoraj był nowy zwiastun kapitalnie się zapowiadającego metal slug tactics, który też wychodzi w tym roku

We wrześniu fantastycznie zapowiadający się retro sf mix wielu gatunków (z turowymi walkami nawet xd) robiony przez...oczywiście jednego czlowieka

Opublikowano

Kolejna część przytulnej visual noveli zapowiedziana. Polecam serdecznie poprzednie dwie części jak ktoś lubi tego typu gierki. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie mocno jeszcze poleci w dół ale fajnie że gra na którą mocno czekałem od demka nawet dowiozła, do tego to tytuł zrobiony przez jednego człowieka

Screenshot_2024-09-24-15-55-12-27_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Opublikowano

Ta gra nawet miała reklamę na całą stronę w "Edge'u", co mnie mocno rozbawiło (żadna poważna gra nie ma reklamy w tym piśmie, same wynalazki, ale i tak. Nie wiem, jak im te 88 wychodzi niby, bo jest masa siódemek i niżej, nie podoba mi się w ogóle na rzut oka, ale że gatunek niby ten co lubię, przy cenie kilkunastu euro/kilkunastu godzin... może się wciśnie przed Metaforem.

Opublikowano
8 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Ta gra nawet miała reklamę na całą stronę w "Edge'u", co mnie mocno rozbawiło (żadna poważna gra nie ma reklamy w tym piśmie, same wynalazki, ale i tak. Nie wiem, jak im te 88 wychodzi niby, bo jest masa siódemek i niżej, nie podoba mi się w ogóle na rzut oka, ale że gatunek niby ten co lubię, przy cenie kilkunastu euro/kilkunastu godzin... może się wciśnie przed Metaforem.

Już średnia 84, wziąłem, na razie mam 2h za sobą i na tu i teraz dałbym 7, czekam aż się rozkręci 

Opublikowano

Będzie ciekawie to ujrzeć w eShopie, zwłaszcza patrząc na to co się dzieje z Palworld. Pokemony to dużo większa marka, ale Palworld chyba jest w jakiś sposób oryginalne, a to powyżej wygląda dla mnie praktycznie jak kopia 1:1 z Advance Wars. Znając Nintendo nie jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby to wpuścili na swoją platformę. Na miejscu First Break Labs bym już zatrudnił tych prawników ze spluwami.

Opublikowano
W dniu 27.09.2024 o 09:24, pawelgr5 napisał(a):

Taki tam bezczelny klon Advanced Wars. Wychodzi na wszystko w Styczniu.

Bezczelny klon który wygląda lepiej niż te remastery co zrobili na odpierdol na switcha i pewnie jeszcze bedzie kosztował połowe tego. Trzeba dodać do listy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chce mi się kombinować nad ewentualnym bardziej pasującym tematem, ale przychodzę z czymś Z A J E B I S T Y M. Z okazji Nextfestu na Steamie sprawdziłem dwa demka, z czego jedno przekonało mnie do zakupu day one. Panie i Panowie, przed Wami Spirit X Strike od chińkiego Maicha Studio.

Już na pierwszy rzut oka widać, że jeżeli chodzi o design i świat, to największą inspirację stanowiło Fist of the North Star - brakuje tylko eksplodujących głów po dotyku śmierci, aby określić całość jako bezczelny plagiat - tak jest tylko bardzo duży plagiat. Demko jest króciutkie, ale z miejsca pokazuje, jaki jest potencjał w tym brawlerze. Nasz wcale nie Ken ma do dyspozycji (bo demo to prawdopodobnie pierwsza lokacja w grze w ogóle) co prawda tylko podstawowe ruchy, ale już jest srogo. Jeden przycisk to piącha, drugi to kopnięcie, łączą się w kombinacje. Do tego skok, unik/dash, blok/parry, mocny cios na obitym lub w inny sposób naruszonym (do tego przejdziemy) przeciwniku i coś a la tryb super saiyana.

Kombosy składa się szybko, są efektowne, a do tego od samego początku gra wymaga żonglowania ruchami zależnie od przeciwników. Ktoś chce do nas strzelić - rzucamy szybko unik i atak, aby dopaść do gościa z potężnym lujem ogłuszaczem i poprawić mocnym ciosem. Przeciwnik wymierza w nas mocny cios bronią sygnalizowany żółtą aurą - robimy parry tuż przed ciosem i odpowiadamy ponownie bombami na pysk. Lamus blokuje - jak zaczniemy w niego beztrosko nawalać, to nas skontruje, więc wyskakujemy w powietrze i spadając na niego z atakiem rozbijamy mu gardę. Do tego rzeczy dzieją się szybko, a ja na normalu przy pierwszej walce bez tutoriali od razu zostałem rzucony w tłumy przeciwników, którzy mają w dupie dobry humorek naszego herosa i naprawdę starają się go zabić. A wchodzący po nich boss już w ogóle oczekuje, że albo będziemy perfekcyjnie używać udostępnionych narzędzi, albo se z nim powalczymy jeszcze parę razy. Albo paręnaście. A na hardzie pewnie parędziesiąt. Tak, Spirit x Strike jest wymagające.

https://store.steampowered.com/app/2538880/_Spirit_X_Strike/

Poza tym ruszyłem na Nextfeście AI Limit, ale z miejsca wyrzuciłem z wishlisty - niby gra stara się minimalnie kombinować z systemem i nie ma staminy, co ma podnosić tempo, ale w praktyce to potwornie anemiczny soulslike.

• Lubię! 2
Opublikowano

The long-awaited BUCKSHOT ROULETTE multiplayer will launch on October 31st.
- New items for strategic mutual annihilation. No pills included.
- Round customization from more health points to item load outs for your convenience
- Brand new music from Mike Klubnika
- A bunch of new faces kindly provided to us by Volta Standard Electronics
- And the special sting of betrayal from your friends and loved ones

• 2 tygodnie później...