Skocz do zawartości

Indyki & ukryte perełki, które warto znać

Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Guns of Fury wziąłem z monetkami i wyszło jakieś 25zł. Za tę cenę to już na wejściu +1 do oceny, a to po prostu mix Metal Sluga z metroidvanią i sprawdza się to jak na razie naprawdę spoko. Trzeba pograć dłużej, ale zapowiada się bardzo smaczna indyczyna.

• Lubię! 1
Opublikowano

Widzę, że moje wątki zniknęły, dzień po dniu premiery, ładna patola, to są sztosy na miarę Hollow Knight, Guns o Fury 9+/10, Metal Suits: Counter Attack  9+/10. Jeszcze będziecie o tych grach pisać, poczekajcie, czas pokaże kto miał rację, czysty fun, miazga! :banderas:

Opublikowano
W dniu 14.02.2025 o 22:31, zdrowywariat napisał(a):

Guns o Fury 9+/10

Guns of fury byłem zainteresowany od dłuższego czasu, ale nie wiedziałem, że miało już premierę. Kupi się kiedyś na najlepszą konsolę z czerwonymi barwami. Dobrze, że oceny są równie dobre jak gameplaye.

• Lubię! 1
Opublikowano

:pepegasm:

Wziąłem bo jest na promce. Coż mogę powiedzieć, zajebisty point'n'click w klimacie Sanitarium. Po godzince jest ekstra. Dość poryte gówno z ciężkim tematem przewodnim. Zaciąłem się w sumie aktualnie, ale do jutra wymyśle co robić :D

• Plusik 2
Opublikowano

No  w sumie też, dużo tu jest znanych motywów. Trochę też zajeżdża Rule of Rose, trochę Alicja w Krainie Czarów, trochę Torrin's Passage nawet xd Jestem w 3 rozdziale, gierka ma fajne flow jeśli chodzi o zagadki, póki co nie jest trudno, a jednak taki poziom, że jest satysfakcjonująco jak się wszystko w etapie ogarnie. Historyjka i postacie też spoko + jest momentami disturbing.
Przejdę z bananem na ryju i już zakupiłem kolejny tytuł tych devów image.png.65019e3bd6a0d2612425740a92c8a8f8.png

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem kolejnego hidden gema, kto szuka ten znajdzie, na PC zebrał znakomite recenzje:

IMG-8324.png

Wygląda na to, że to kolejny sztos, który tak jak GOF i MS:CA można brać w ciemno, gra jednego człowieka:

Właśnie się pobrało, o jprd jaki soundtrack:

:banderas:

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

U mnie kolejny wieczór czmychnął z Fran Bow i jestem zakochany w tej grze. Dużo tu daje znać nostalgia za pewne, bo czuję się jakbym pykał w jakiś totalny klasyk p'n'c z lat 90. Jest cholernie dobrze zrobiona i przemyślana. A sama tematyka, muzyka i klimat non stop przywodzi na myśl sztosy z tamtych czasów.

Cytując kolegę z innego działu - Miodzio!

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Wleciał jeszcze jeden hidden gen twórców znakomitego Dead Cells! Jesteś strażakiem i musisz ogarnąć pożar, POŻAR!

Spoiler

Jest akurat w promocji za 3e :obama:

Przed chwilą uratowałem kota :banderas:

Edytowane przez zdrowywariat
  • Plusik 1