Skocz do zawartości

Indyki & ukryte perełki, które warto znać

Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Little Big Adventure powraca (nie mylić z Little Big Planet), premiera w grudniu. Zobaczymy jak wypadnie remake bo swego czasu zagrywałem się w demo na PS1.

• Lubię! 4
Opublikowano
9 godzin temu, Rozi napisał(a):

Jak to wygląda :obama:

A, no i na Switchu w końcu jest Pizza Tower :banderas:

Oglądałem wczoraj trailer morsels, a na końcu sie okazało, że nie na xboxa... szkoda, podobało mi sie. annapurna podejmuje jakies dziwne decyzje wydawnicze. Niektore ich gry omijaja switcha, niektore ps, a niektore xboxa.

Opublikowano
31 minut temu, łom napisał(a):

Little Big Adventure powraca (nie mylić z Little Big Planet), premiera w grudniu. Zobaczymy jak wypadnie remake bo swego czasu zagrywałem się w demo na PS1.

Grałem w to sto lat temu na pc, nigdy nie skończyłem ale fajny tytuł.

W tym roku jeszcze min prequel amigowego point and click Simon the sorcerer

Wczoraj był nowy zwiastun kapitalnie się zapowiadającego metal slug tactics, który też wychodzi w tym roku

We wrześniu fantastycznie zapowiadający się retro sf mix wielu gatunków (z turowymi walkami nawet xd) robiony przez...oczywiście jednego czlowieka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie mocno jeszcze poleci w dół ale fajnie że gra na którą mocno czekałem od demka nawet dowiozła, do tego to tytuł zrobiony przez jednego człowieka

Screenshot_2024-09-24-15-55-12-27_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Opublikowano

Ta gra nawet miała reklamę na całą stronę w "Edge'u", co mnie mocno rozbawiło (żadna poważna gra nie ma reklamy w tym piśmie, same wynalazki, ale i tak. Nie wiem, jak im te 88 wychodzi niby, bo jest masa siódemek i niżej, nie podoba mi się w ogóle na rzut oka, ale że gatunek niby ten co lubię, przy cenie kilkunastu euro/kilkunastu godzin... może się wciśnie przed Metaforem.

Opublikowano
8 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Ta gra nawet miała reklamę na całą stronę w "Edge'u", co mnie mocno rozbawiło (żadna poważna gra nie ma reklamy w tym piśmie, same wynalazki, ale i tak. Nie wiem, jak im te 88 wychodzi niby, bo jest masa siódemek i niżej, nie podoba mi się w ogóle na rzut oka, ale że gatunek niby ten co lubię, przy cenie kilkunastu euro/kilkunastu godzin... może się wciśnie przed Metaforem.

Już średnia 84, wziąłem, na razie mam 2h za sobą i na tu i teraz dałbym 7, czekam aż się rozkręci 

Opublikowano

Będzie ciekawie to ujrzeć w eShopie, zwłaszcza patrząc na to co się dzieje z Palworld. Pokemony to dużo większa marka, ale Palworld chyba jest w jakiś sposób oryginalne, a to powyżej wygląda dla mnie praktycznie jak kopia 1:1 z Advance Wars. Znając Nintendo nie jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby to wpuścili na swoją platformę. Na miejscu First Break Labs bym już zatrudnił tych prawników ze spluwami.

Opublikowano
W dniu 27.09.2024 o 09:24, pawelgr5 napisał(a):

Taki tam bezczelny klon Advanced Wars. Wychodzi na wszystko w Styczniu.

Bezczelny klon który wygląda lepiej niż te remastery co zrobili na odpierdol na switcha i pewnie jeszcze bedzie kosztował połowe tego. Trzeba dodać do listy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chce mi się kombinować nad ewentualnym bardziej pasującym tematem, ale przychodzę z czymś Z A J E B I S T Y M. Z okazji Nextfestu na Steamie sprawdziłem dwa demka, z czego jedno przekonało mnie do zakupu day one. Panie i Panowie, przed Wami Spirit X Strike od chińkiego Maicha Studio.

Już na pierwszy rzut oka widać, że jeżeli chodzi o design i świat, to największą inspirację stanowiło Fist of the North Star - brakuje tylko eksplodujących głów po dotyku śmierci, aby określić całość jako bezczelny plagiat - tak jest tylko bardzo duży plagiat. Demko jest króciutkie, ale z miejsca pokazuje, jaki jest potencjał w tym brawlerze. Nasz wcale nie Ken ma do dyspozycji (bo demo to prawdopodobnie pierwsza lokacja w grze w ogóle) co prawda tylko podstawowe ruchy, ale już jest srogo. Jeden przycisk to piącha, drugi to kopnięcie, łączą się w kombinacje. Do tego skok, unik/dash, blok/parry, mocny cios na obitym lub w inny sposób naruszonym (do tego przejdziemy) przeciwniku i coś a la tryb super saiyana.

Kombosy składa się szybko, są efektowne, a do tego od samego początku gra wymaga żonglowania ruchami zależnie od przeciwników. Ktoś chce do nas strzelić - rzucamy szybko unik i atak, aby dopaść do gościa z potężnym lujem ogłuszaczem i poprawić mocnym ciosem. Przeciwnik wymierza w nas mocny cios bronią sygnalizowany żółtą aurą - robimy parry tuż przed ciosem i odpowiadamy ponownie bombami na pysk. Lamus blokuje - jak zaczniemy w niego beztrosko nawalać, to nas skontruje, więc wyskakujemy w powietrze i spadając na niego z atakiem rozbijamy mu gardę. Do tego rzeczy dzieją się szybko, a ja na normalu przy pierwszej walce bez tutoriali od razu zostałem rzucony w tłumy przeciwników, którzy mają w dupie dobry humorek naszego herosa i naprawdę starają się go zabić. A wchodzący po nich boss już w ogóle oczekuje, że albo będziemy perfekcyjnie używać udostępnionych narzędzi, albo se z nim powalczymy jeszcze parę razy. Albo paręnaście. A na hardzie pewnie parędziesiąt. Tak, Spirit x Strike jest wymagające.

https://store.steampowered.com/app/2538880/_Spirit_X_Strike/

Poza tym ruszyłem na Nextfeście AI Limit, ale z miejsca wyrzuciłem z wishlisty - niby gra stara się minimalnie kombinować z systemem i nie ma staminy, co ma podnosić tempo, ale w praktyce to potwornie anemiczny soulslike.

• Lubię! 2
Opublikowano

The long-awaited BUCKSHOT ROULETTE multiplayer will launch on October 31st.
- New items for strategic mutual annihilation. No pills included.
- Round customization from more health points to item load outs for your convenience
- Brand new music from Mike Klubnika
- A bunch of new faces kindly provided to us by Volta Standard Electronics
- And the special sting of betrayal from your friends and loved ones

• 2 tygodnie później...