GearsUp 321 Opublikowano wtorek o 10:41 Autor Opublikowano wtorek o 10:41 (edytowane) https://www.rollingstone.com/culture/rs-gaming-lists/best-video-games-of-all-time-1235215978/animal-crossing-new-horizons-2020-1235215982/ W oczekiwaniu nowa ciekawa lista top 50 gierek ever do poczytania. @KrYcHu_89 Edytowane wtorek o 10:42 przez GearsUp 1 Cytuj
Daffy 10 686 Opublikowano wtorek o 10:44 Opublikowano wtorek o 10:44 Wszystkie 10 do ogrania na decku 1 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 320 Opublikowano wtorek o 10:48 Opublikowano wtorek o 10:48 RollingStones xDdd Przypomnę tylko, że wg. Komisji Europejskiej najlepszym miastem do życia w Europie jest Białystok. 1 Cytuj
messer88 6 693 Opublikowano wtorek o 10:59 Opublikowano wtorek o 10:59 2 godziny temu, jimmy napisał(a): Dlaczego miałbym teraz grać w stare multiplatformy PS4/XOne na Słiczu 2? ale jak grać, co innego kupić takie pudełko na switcha 2 za 3 bomby. Cytuj
Bzduras 12 839 Opublikowano wtorek o 11:01 Opublikowano wtorek o 11:01 Ciekawe jak prezentuje się lista gierek wszechczasów według Pani Domu i Twój Weekend. Giras, weź poklikaj tam w komputer i poszukaj. Cytuj
Antihero_ 39 Opublikowano wtorek o 11:01 Opublikowano wtorek o 11:01 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): RollingStones xDdd Przypomnę tylko, że wg. Komisji Europejskiej najlepszym miastem do życia w Europie jest Białystok. A Łódź piątym najpiękniejszym miejscem na świecie wg The Independent. Ciekawe te rankingi. xD 1 Cytuj
pawelgr5 1 547 Opublikowano wtorek o 11:03 Opublikowano wtorek o 11:03 Przyznam ze to bedzie odrobine smutne jak caly swiat bedzie sie jaral GTA6 a na Nintendo Direct newsem pokazu bedzie port prawie 15 letniego GTA5 Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano wtorek o 11:04 Opublikowano wtorek o 11:04 Teraz, pawelgr5 napisał(a): Przyznam ze to bedzie odrobine smutne jak caly swiat bedzie sie jaral GTA6 a na Nintendo Direct newsem pokazu bedzie port prawie 15 letniego GTA5 I zejdzie w 10 mln kopii w samej Japonii :/. Cytuj
Pupcio 18 802 Opublikowano wtorek o 11:13 Opublikowano wtorek o 11:13 9 minut temu, pawelgr5 napisał(a): Przyznam ze to bedzie odrobine smutne jak caly swiat bedzie sie jaral GTA6 a na Nintendo Direct newsem pokazu bedzie port prawie 15 letniego GTA5 Oby był crossplay to swiczowcy pograją sobie ze steam deklami w multi Cytuj
GearsUp 321 Opublikowano wtorek o 11:18 Autor Opublikowano wtorek o 11:18 16 minut temu, Bzduras napisał(a): Ciekawe jak prezentuje się lista gierek wszechczasów według Pani Domu i Twój Weekend. Giras, weź poklikaj tam w komputer i poszukaj. Nic nie szukałem, na głównej na twiterku dzisiaj wyskoczyło. Skoro tak to pewnie jakiś big deal Patrząc na wyświetlenia to chyba tak jest Cytuj
Ukukuki 7 245 Opublikowano wtorek o 12:10 Opublikowano wtorek o 12:10 1 godzinę temu, Daffy napisał(a): Wydajność gorsza niż czteroletni steam deck, który pewnie za rok dostanie następce, w tym roku nowe urządzenia z układem zen2 extreme. Switch2 się szybciej za rok zestarzeje niż w analogicznym czasie switch1. Niech lepiej w Nintendo zrobią mocne zabezpieczenia konsoli by za rok ich gierki nie działały lepiej na innych przenosniakach. Nie no na pewno nie będzie słabsze niż Steam Deck. Będzie delikatnie mocniejsze. Cytuj
addhoc 65 Opublikowano wtorek o 21:03 Opublikowano wtorek o 21:03 Nie to żebym siał propagandę ale w temacie PS5Pro traktowano ich jako wykładnię więc w DigitalFoundry po analizie czipa od NVidii stwierdzili, niestety, że jest duża szansa na to, że będzie słabszy od Steam Decka i wskazuje na wydajność na poziomie zwykłej PS4. Cytuj
Sebas 1 596 Opublikowano wtorek o 21:13 Opublikowano wtorek o 21:13 Powiedzieli też, że S2 będzie miał lepsze ficzery jako, że to układ od nvidi i developerzy mają target hardware, więc gierki będą lepiej optymalizowane od steam decka. Generalnie będzie to podobny poziom. Cytuj
pawelgr5 1 547 Opublikowano wtorek o 21:48 Opublikowano wtorek o 21:48 Napisałbym, że super ale SD już ma swoje lata i nowiutkie gierki to tak średnio. Do Indyków nadal bardzo fajnie, ale S2 to pewnie znowu ma być sprzęt na 7-8 lat więc to nie brzmi dobrze, że to "tylko" podobna moc (nawet jeżeli odrobinę większa). Cytuj
Pupcio 18 802 Opublikowano wtorek o 21:52 Opublikowano wtorek o 21:52 Ale wy serio to kupujecie pod multiplatformy?? przecież konsole tej firmy od czasów wii kupuje się do exów 5 Cytuj
Homelander 2 321 Opublikowano wtorek o 21:53 Opublikowano wtorek o 21:53 Ja kupowałem multiplatformy żeby grać przenośnie. No teraz już nie zamierzam, oczywiście. Cytuj
pawelgr5 1 547 Opublikowano wtorek o 21:57 Opublikowano wtorek o 21:57 2 minuty temu, Pupcio napisał(a): Ale wy serio to kupujecie pod multiplatformy?? przecież konsole tej firmy od czasów wii kupuje się do exów Pod przenośne granie tak jak Homelander napisał. Stacjonarnie to wiadomo, że Nintendo nie istnieje. Exy wiadomo, ale też zobaczymy ile tego będzie wychodzić bo czas developingu im się wydłuży jak wszystkim a portować powoli nie ma co. Kupić konsole pod max 10 exów (ja nie łykam wszystkiego z logo N) to nie jest najlepszy deal jaki mogę sobie wyobrazić. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano wtorek o 22:03 Opublikowano wtorek o 22:03 Ja na Switchu 1 skończyłem 15 tytułów, 1 z nich nie był exem - Wiedźmińskie Opowieści, duża w tym zasługa oczywiście handhelda Valve, bo tam od samej premiery lądowały wszystkie jRPG i metroidvanie. Jednakże jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Switch 2 był w stanie dla tych mniejszych fajnie przenośnych multiplatform podjąć rękawice nawet z leciwą SD jedynką nie tylko ze względu na szybkość, ale i ceny gier. A wiadomo, że SD2 wyjdzie szybko i inne handheldy z dużymi bibliotekami lub OS od Valve to wychodzą co miesiąc. Cytuj
Homelander 2 321 Opublikowano wtorek o 22:04 Opublikowano wtorek o 22:04 10? Nie wiem czy w dobie Steamdecka kupiłbym na Switcha 10 gier. Z drugiej strony kupiłbym do chociażby dla Zeldy i Mariana No nic, zobaczymy. I tak wleci day1, ale mocno wątpię, że będzie tak dominującym sprzętem do grania jakim był Switch 1 1 Cytuj
Pupcio 18 802 Opublikowano wtorek o 22:15 Opublikowano wtorek o 22:15 ehh szkoda że do zeldy jeszcze 10 lat Cytuj
Sebas 1 596 Opublikowano wtorek o 22:23 Opublikowano wtorek o 22:23 Ja nie oczekuję, że przejdę nawet 10 gierek na tym, ale mało ostatnio gram. Jak już mi się chce w coś grać to w 80% przypadków jest to coś first party od nintendo bo sonka poszła w złym kierunko imo, a jeden astro bot wiosny nie czyni. O xboxie nawet nie wspominam bo nie wiem jaki jest sens ciągnąć ta platformę. Ostatnie lata pokazały, że najlepsze połączenie dla mnie to pc i switch i myślę, że to się nie zmieni. 2 Cytuj
Pupcio 18 802 Opublikowano wtorek o 22:25 Opublikowano wtorek o 22:25 Mam to samo co Sebas. Jeden Marian i jedno botw na całą generacje jest dla mnie więcej warte niż tony tych gier z ps5 i xboxa więc no czekam co pokażą. 3 Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano wtorek o 22:26 Opublikowano wtorek o 22:26 Kupno konsoli dla 5-15 gier, ale dobrych, nie widzę problemu, to nie sprzęt za 4000 zł. Chyba. Cytuj
Daffy 10 686 Opublikowano wtorek o 23:12 Opublikowano wtorek o 23:12 41 minut temu, Pupcio napisał(a): Mam to samo co Sebas. Jeden Marian i jedno botw na całą generacje jest dla mnie więcej warte niż tony tych gier z ps5 i xboxa więc no czekam co pokażą. Tylko że ty jesteś typem gracza co kupi używkę za X lat jak już będzie nowy Marian i nowa Zelda, pobawi się parę tygodni i pogoni zestaw. Wielu jednak switcha (w tym ja) traktowali przez długi czas wręcz jako sprzęt priorytetowy ogrywając sporo exow Nintendo jak i sporo multiplatform (bo wreszcie można grać przenośnie). I tu jest cały sens potencjalnego problemu wałkowany tyle stron - jeśli chodzi o specyfikację i konkurencje ten sprzęt wręcz skazany zaczyna być pod typa jak ty czyli kupie kiedyś na chwilę dla tych kilku gierek i sprzedam albo na kupienie day one i wyciągania z szafy od święta na czas exa, exa który może nie pojawiać się tak hurtowo jak na switchu bo nie mają już co portowac, a czas developingu nowości też się pewnie rozciągnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi